Transmetimi letrar deri më sot

Në këtë artikull ju tregojmë se si është transmetuar letërsia nga shekulli në shekull dhe si disa vepra të krijuara tashmë kanë qenë modele për shkrimtarët e tjerë

Librat të jenë më të lumtur

Librat të jenë më të lumtur

Në këtë artikull guxoj të rekomandoj 3 libra për të qenë më të lumtur. Ata nuk janë vetë-ndihma tipike, mos u shqetësoni.

Në këtë ditë lindi Isaac Asimov

Artikulli i sotëm na bën të shohim shkurtimisht jetën dhe veprën e të madhit Isaac Asimov që kur ai lindi në këtë ditë në Petrovichi, Rusi.

Lajmet letrare Seix Barral: Shkurt 2017

Këto janë risitë letrare Seix Barral që ato na paraqesin për muajin shkurt. Janë edhe 4 veçori të tjera të shtuara në ato të prezantuara tashmë dje për janar.

Literatura në Krishtlindje

Sot kemi dashur të analizojmë disa nga librat, komploti i të cilave shpaloset në sezonin e Krishtlindjeve, siç kemi të bëjmë aktualisht.

Burimet stilistike në letërsi

Nëse nuk ju kujtohen më orët e Letërsisë së institutit, këtu ne ju rifreskojmë pak kujtesën: Burimet stilistike në letërsi.

Dekalog i shkrimtarit të mirë

Ky është dekalogu i shkrimtarit të mirë që kam shkruar disa vjet më parë kur ai shkruante për mua më shpesh. Vazhdoj të mendoj njësoj. A jeni dakord?

Bota në 10 poezi

Ky udhëtim nëpër botë në 10 poezi na çon nëpër natën ekzotike të Indisë dhe në detin që Dickinson dëshironte të zbulonte.

Fidel Castro dhe letërsia kubane

Marrëdhënia midis Fidel Castros dhe letërsisë kubane të gjashtëdhjetë viteve të fundit zbulon aspekte të tilla si mërgimi, diaspora ose shtypja.

Shkrimtarët dhe dashuria

Në këtë artikull ju sjellim 10 fraza të shkruara ose të thëna nga 10 shkrimtarë të ndryshëm në temën më të popullarizuar në një numër të madh librash: dashuria.

Më pak i njohur nga bota e Letërsisë

Ky artikull, me burimin e tij origjinal në faqen e internetit të Papel en Blanco, na sjell disa kuriozitete dhe të dhëna të panjohura nga bota e Letërsisë. A i njihnit ata?

8 libra të shkruar në mërgim

Dante ose Allende janë dy nga shkrimtarët që qëndrojnë pas disa prej këtyre 8 librave të shkruar në mërgim që janë bërë pasqyrim i një jete që nuk do të kthehej më kurrë.

Nderim për të madhin Leonard Cohen

Muzikant, poet, shkrimtar, sipas bijve të tij një baba i mirë, dhe për ne, në shikim të parë, ai dukej një person i dashur: Homazhe për Leonard Cohen.

Të përjetshmen e të shkruarit

Kam dashur të kap disa nga tekstet e mia të përjetshme letrare: disa për shkëlqimin e tyre, të tjerët për të qenë klasikë të të gjitha kohërave, të tjerët për bukurinë e tyre.

Vandalizëm në emër të Harry Potter

Në mënyrë të pakuptueshme, një pikturë në lidhje me Harry Potter është shfaqur në Vigo në një dolmen megalitik më shumë se 4.000 vjet i vjetër.

6 zhanre letrare të panjohura

Këto 6 zhanre të panjohura letrare variojnë nga një trillim klimaterik në lulëzim te versioni lindor i realizmit të famshëm magjik.

5 libra të mirë për të vegjlit

Në këtë artikull ne paraqesim 5 rekomandime letrare: 5 libra të mirë për të vegjlit në shtëpi. A duhet të vizitojmë një librari sot, e hënë?

Tekste letrare që frymëzojnë

Nëse jeni duke shkruar romanin tuaj të ardhshëm dhe keni nevojë për frymëzim shtesë, këtu janë këto tekste letrare që frymëzojnë.

Ku është Benito Pérez Galdós?

Benito Pérez Galdós dhe puna e tij janë zhdukur nga programi shkollor. Njohuritë rreth këtij shkrimtari të madh po u mohohen të rinjve tanë.

Shkarkoni libra legalisht

Në këto faqe dhe aplikacione mund të shkarkoni libra në mënyrë të ligjshme. Ju do t'i gjeni të dy falas dhe të paguar. Ti zgjedh!

Çfarë është letërsia e ndezur?

Literatura me kapje ka një qarkullim prej 25 milion librash të shitur në një vit dhe karakterizohet nga histori të grave të mbështjella me komplote pezull.

Mik i fshehtë i Federico García Lorca

Profesori Jesús Cotta na sjell me punën e tij miqësinë klandestine midis Lorca dhe Primo de Rivera. Miqësia, kjo, e dënuar me fshehtësi për ideologjitë e saj.

Javier Marías mbush 65 vjeç sot

Autori Madrid, Javier Marías mbush 65 vjeç sot. Autor i romaneve dhe eseve, ai gjithashtu ka shkruar artikuj, përkthime dhe letërsi për fëmijë.

Mallkimi i nxitjeve të Quevedos.

Historia e nxitjeve të arta të Quevedo tregon jetën e vrullshme të një prej shkrimtarëve më të mëdhenj të epokës së artë.

Fytyra e re e Cervantes

Piktori A. Ferrer-Dalmau, me veprën e tij të fundit, na tregon shkrimtarin gjatë betejës së Lepantos. Një kryevepër me protagonist Cervantes.

5 libra për imigracionin

Këto 5 libra për imigracionin variojnë nga fjalimi nigerian i Chimamanda Ngozi Adichie deri te një roman grafik nga Shaun Tan.

Fiksi, kemi një problem: racizmin

Racizmi është një problem që është rendi i ditës në të gjitha aspektet, pavarësisht nga ajo që ata do të donin që ne të besonim. Letërsia nuk kursehet.

shkruaj

Lind apo bëhet shkrimtari?

Debati i përjetshëm nëse lind apo bëhet shkrimtari ka premisën e pamohueshme të shndërrimit të një vizioni të veçantë të botës në letra.

Arsyet për të shkruar

Në këtë blog, ka pasur disa raste në të cilat ju kemi ofruar dhjetëra arsye për të lexuar ...

Çfarë është FIL 2016?

Kohët e fundit kam lexuar të paktën dy artikuj në lidhje me diçka të quajtur FIL 2016. Unë nuk e dija këtë emër për ...

Kufijtë ajrorë

Fronteras de aire është një histori nga Alberto Piernas Medina e shkruar për ëndërrimtarët në kohë kritike.

Raft librash

Formula për të arritur një bestseller

Zbuloni se cila është formula që e bën një libër të bëhet një bestseller. Ne nuk do t'ju tregojmë se si ta shkruani librin, por do t'ju tregojmë disa ide.

I ri i Rritur

I Rrituri i Ri vs i riu i ri

Zbuloni ndryshimet midis kategorive të reja të librit: Letërsia për të Rriturit (YA) dhe Letërsia e Re për të Rriturit (NA)

Çfarë është letërsia LaPrek?

Literatura e LaPrek u shfaq në qytetin e Delhit pas suksesit të mikrove dhe ilustrimeve të botuara nga gazetari Ravish Kumar në Facebook.

A jetoni vetëm nga shkrimi?

Pak shkrimtarë mund të thonë se ata jetojnë vetëm me shkrimet e tyre. A e dini se në Spanjë, Belén Esteban shet më shumë libra sesa Vargas Llosa?