Ekipi editorial

Ne jemi një blog kushtuar lajmeve letrare dhe lajmeve editoriale. Na pëlqen të thellohemi në autorë klasikë dhe të intervistojmë shkrimtarët më të mirë si ata Raundi i Dolores o Mervan akomoduar edhe autorë të rinj.

Ne kemi më shumë se 450.000 ndjekës të Twitter në llogarinë tonë @A_literature Nga ku

Na pëlqen të lëvizim nëpër ngjarje të ndryshme. Që nga viti 2015, ne kemi qenë duke shkuar ndër të tjera në prestigjioze Çmimi Planet dhe ne do t'ju tregojmë për të drejtpërdrejt dhe nga dora e parë.

Ekipi editorial i Actualidad Literatura përbëhet nga një grup i ekspertë të letërsisë, autorë dhe shkrimtarë të vlerësuar në çmime të ndryshme. Nëse edhe ju dëshironi të jeni pjesë e ekipit, mundeni na dërgoni këtë formular për tu bërë redaktor.

Redaktorët

 • Mariola Diaz-Cano Arevalo

  Nga vjelja Manchega e 70, unë dola si lexues, shkrimtar dhe tifoz i filmit. Pastaj fillova të studioj filologji angleze, të mësoj dhe të përkthej paksa gjuhën saksone. Përfundova në trajnim si një korrektor drejtshkrimi dhe stili për botuesit, autorët e pavarur dhe profesionistët e komunikimit. Unë menaxhoj dy faqe në internet: MDCA - CORRECCIONES (https://mdcacorrecciones.jimdofree.com/) dhe MDCA - MARSONI ANGLISHTIN DHE SPANISHT (https: //mdca-aprende-a-tu-aire-ingles-y-espanol.jimdosite. com /). Unë gjithashtu kam një faqe në internet letrare, MDCA - NOVELAS Y RELATOS https://mdcanovelasyrelatos.jimdofree.com/) dhe një blog, MDCA - QUÉ HAY DE LO MÍO (https://marioladiazcanoarevalo.blogspot.com.es/), ku Unë shkruaj për letërsinë, muzikën, seritë televizive, kinemanë dhe çështjet kulturore në përgjithësi. Me njohuri për redaktimin dhe paraqitjen, unë kam botuar vetë pesë romane: "Marie", trilogjinë historike "Ujqërit dhe ylli" dhe "Në prill".

 • John Ortiz

  Diplomë në arsim duke përmendur gjuhën dhe letërsinë, nga Udone (Universidad de Oriente, Núcleo Nueva Esparta, Venezuela). Profesor universitar në departamentet e historisë, letërsisë spanjolle dhe latinoamerikane, si dhe muzikës (harmonia dhe luajtja e kitarës). Punoj si shkrimtare, duke u shquar në poezi dhe rrëfime urbane. Disa nga librat e mi janë: "Transeúnte", tregime; “Antologjia e kripës”, ​​poezi. Unë gjithashtu punoj si krijues i përmbajtjes, korrigjues dhe redaktues teksti.

 • Encarni Arcoya

  Redaktor dhe shkrimtar që nga viti 2007. Libërdashës që nga viti 1981. Që kur isha i vogël kam qenë gllabërues i librave. Ai që më bëri t’i adhuroj? Arrëthyesi dhe Mbreti i Minjve. Tani, përveçse jam lexuese, unë jam shkrimtar i tregimeve për fëmijë, të rinjve, romaneve romantike, narrative dhe erotike. Ju mund të më gjeni si Encarni Arcoya ose Kayla Leiz.

 • Belen Martin

  Unë jam i vetëpunësuar, mësues spanjisht dhe shkruaj gjithmonë më pak se sa do të doja. Kam studiuar spanjisht: Gjuhë dhe Letërsi në Universitetin Complutense të Madridit, dhe më pas kam kryer një diplomë master në spanjisht si gjuhë e dytë atje. Unë e dua gjuhën time dhe kulturën hispanike dhe kurrë nuk i them jo një historie të mirë mistere apo horror. Krahas shkrimit, studioj Kriminologji.

Ish-redaktorët

 • Carmen Guillen

  Si shumë një kundërshtar, një monitor edukativ dhe me hobi të shumtë, përfshirë leximin. Vlerësoj një klasik të mirë, por nuk e mbyll grupin kur diçka e re në letërsi bie në duart e mia. Unë gjithashtu vlerësoj lehtësinë dhe lehtësinë e 'ebooks' por unë jam një nga ata që preferojnë të lexojnë duke ndjerë letrën, siç bëhej gjithmonë.

 • Alberto Këmbët

  Shkrimtar i udhëtimeve dhe letërsisë, adhurues i letrave ekzotike. Si autor i trillimeve, kam botuar tregime me çmime në Spanjë, Peru dhe Japoni dhe librin Cuentos de las Tierras Calidas.

 • Ana Lena Rivera Muniz

  Unë jam Ana Lena Rivera, autore e serisë së romaneve intriga me protagonist Gracia San Sebastián. Rasti i parë i Gracia, Lo que Callan los Muertos, ka marrë çmimin Torrente Ballester 2017 dhe çmimin finalist për çmimin Fernando Lara 2017. Unë kam qenë i apasionuar pas trillimeve të krimit që nga fëmijëria, kur braktisa Mortadelo dhe Filemón për Poirot dhe Miss Marple, kështu që pas disa vitesh si menaxher në një shumëkombëshe të madhe ndryshova biznesin për pasionin tim të madh: Romanin e krimit. Kështu lindi Gracia San Sebastián, studiuesi kryesor në serinë time romane detektive, ku njerëzit normalë, si secili prej nesh, mund të bëhen kriminelë, madje edhe duke vrarë kur jeta i vë ata në një situatë të vështirë. Unë kam lindur në Asturias, kam një diplomë në Drejtësi dhe në Administrim Biznesi dhe Menaxhim dhe kam jetuar në Madrid që nga ditët e universitetit. Kohë pas kohe më duhet të nuhas detin, detin Kantabrian, të fortë, të gjallë dhe të rrezikshëm, si romanet që ju shkruaj.

 • Lidia aguilera

  Inxhinier dhe adhurues i tregimeve. Rruga ime në letërsi filloi me "Rrethin e zjarrit" të Mariane Curley dhe u konsolidua me "Toxina" të Robin Cook. Unë kam një predikim për fantazinë, qoftë i Rrituri i Ri apo i rritur. Nga ana tjetër, gjithashtu më pëlqen të shijoj një serial, film apo manga të mirë. Çdo gjë që mbart një histori me vete është e mirëseardhur. Unë jam gjithashtu administrator i një blogu letrar ku shkruaj mendimin tim për librat që lexoj: http://librosdelcielo.blogspot.com/

 • Diego Calatayud

  Diplomë në Filologjinë Hispanike. I apasionuar pas shkrimit, unë bëra Master në Shkrim Narrativ dhe Krijues. Që në moshë shumë të re më ka pëlqyer letërsia, kështu që në këtë blog mund të gjeni këshillat më të mira se si të shkruani një roman, ose të shijoni vlerësime të mira të librave klasikë.

 • Aleks Martinez

  Unë kam lindur në Barcelonë në muajin e fundit të viteve 80. Unë jam diplomuar në Pedagogji në UNED, duke e bërë arsimin mënyrën time profesionale të jetës. Në të njëjtën kohë, unë e konsideroj veten një historian "amator", i fiksuar pas studimit të së kaluarës dhe veçanërisht të konflikteve luftarake të njerëzimit. Hobi, ky, të cilin unë e kombinoj me leximin, mbledhjen e librave të të gjitha llojeve dhe, në përgjithësi, me letërsinë në të gjithë gamën e mundësive të saj. Për sa i përket hobeve të mia letrare, duhet të them se libri im i preferuar është "Kumbari" nga Mario Puzzo, saga ime e preferuar është ajo e Santiago Posteguillo kushtuar Luftërave Punic, autori im kryesor është Arturo Pérez-Reverte dhe referenca ime në letërsi është Don Francisco Gomez de Quevedo.

 • Maria Ibanez

  Kam lindur në të njëjtën ditë me Princin Henry të Anglisë. Ai është një princ i Anglisë dhe unë jam bibliotekar. Faleminderit Karma. (pa akrime).