John Ortiz

Diplomë në arsim duke përmendur gjuhën dhe letërsinë, nga Udone (Universidad de Oriente, Núcleo Nueva Esparta, Venezuela). Profesor universitar në departamentet e historisë, letërsisë spanjolle dhe latinoamerikane, si dhe muzikës (harmonia dhe luajtja e kitarës). Punoj si shkrimtare, duke u shquar në poezi dhe rrëfime urbane. Disa nga librat e mi janë: "Transeúnte", tregime; “Antologjia e kripës”, ​​poezi. Unë gjithashtu punoj si krijues i përmbajtjes, korrigjues dhe redaktues teksti.