Carmen Guillén

Që në rininë time të hershme, librat kanë qenë shoqëruesit e mi të vazhdueshëm, duke më ofruar strehim në botën e tyre të bojës dhe letrës. Si kundërshtar jam përballur me sfida dhe konkurse, por ngushëllimin dhe urtësinë e kam gjetur gjithmonë në letërsi. Duke punuar si instruktor edukativ, kam pasur privilegjin t'i drejtoj mendjet e reja drejt dashurisë për të lexuar, duke u rrënjosur vlerën e një libri të mirë. Shijet e mia letrare janë eklektike; Kënaqem si me pasurinë e klasikëve ashtu edhe me freskinë e zërave të rinj që dalin në skenën letrare. Çdo vepër është një dritare për një këndvështrim të ri, një botë të re, një aventurë të re. Ndërkohë që e njoh prakticitetin e librave elektronikë dhe mënyrën se si ata kanë revolucionarizuar leximin, ka diçka përjetësisht simpatike në shushurimën e një faqeje që kthehet dhe aromën delikate të bojës në letër. Është një përvojë shqisore që librat elektronikë thjesht nuk mund ta përsërisin. Në rrugëtimin tim letrar kam mësuar se çdo libër ka kohën dhe vendin e vet. Një klasik i mirë mund të jetë një mik besnik në kohë reflektimi, ndërsa një risi letrare mund të jetë shkëndija që ndez imagjinatën. Cilido qoftë formati, e rëndësishme është që historia të na flasë, të na transportojë dhe në fund të fundit të na transformojë.