Rishikim i Psikologut

Libri i Psikologut

Libri Psikologu është një roman nga studiuesja dhe psikologia norvegjeze Helene Flood. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e historisë së Spanjës

Librat e historisë së Spanjës

Ekziston një bibliografi e bollshme në lidhje me historinë e Spanjës, këtu janë pjesë e librave më përfaqësues. Ejani t’i takoni.

librat më të mirë të vetë-ndihmës

Librat më të mirë të vetë-ndihmës

Gjeni se cilët janë librat më të mirë të vetë-ndihmës për të lexuar që do t'ju ndihmojnë të ndryshoni mendimin tuaj dhe, me të, edhe jetën tuaj.

Kënga e Mío Cid

Kënga e Mío Cid

Zbuloni se çfarë është El cantar del Mío Cid dhe pse është një nga veprat më të mira të letërsisë spanjolle që është ruajtur pothuajse tërësisht.

Librat më të mirë të psikologjisë

Librat më të mirë të psikologjisë

Studimi dhe leximi në lidhje me psikologjinë ju lejon të keni një qasje më të thellë ndaj mendjes njerëzore. Ejani, takoni veprat më të mira dhe autorët e tyre.

Trilogjia e Nuses Cigan

Trilogjia e Nuses Cigan

Nën pseudonimin Carmen Mola, vjen trilogjia drithëruese e Nusja cigane. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Elísabet Benavent

Librat e Elísabet Benavent

Elisabet Benavent është një autore romane romantike spanjolle që shquhet për penën e saj të suksesshme dhe pjellore. Ejani, mësoni më shumë për të dhe punën e saj.

Trilogjia Carmen Mola

Carmen Mola: trilogjia e saj

Carmen Mola dhe trilogjia e saj hynë në zhanrin e romanit të krimit me një vepër plot ashpërsi dhe mizori. Ne flasim me ju për të (ose atë)

Librat e Boris Izaguirre

Librat e Boris Izaguirre

Izaguirre është një shkrimtar dhe animator i njohur venezuelian i cili deri më sot ka krijuar një duzinë librash. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Libra nga Juan del Val

Libra nga Juan del Val

Juan del Val është një shembull i qartë i kapërcimit dhe suksesit, librat e tij e bërtasin atë në çdo rresht. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Libra nga Pilar Eyre

Libra nga Pilar Eyre

Librat e Pilar Eyre e çojnë lexuesin të ecë midis trillimeve dhe realitetit, me mjeshtëri. Ejani, mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Librat e Elvira Sastre

Librat e Elvira Sastre

Poezia dhe rrëfimi i Elvira Sastre zuri një vend në letrat kastile. Ejani, mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Librat e Arturo Pérez-Reverte

Librat e Arturo Pérez-Reverte

Pena e Perez-Reverte i bën lexuesit e tij të udhëtojnë në ambiente plot veprim, histori dhe mister. Ejani, dini më shumë për të dhe punën e tij.

Librat e Rosa Monteros

Librat e Rosa Monteros

Rosa Montero është një shkrimtare spanjolle me një karrierë të gjatë dhe një rrëfim joshës. Ejani, mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Librat e Javier Cercas

Librat e Javier Cercas

Të flasësh për Javier Cercas do të thotë të flasësh, në mënyrë të pashmangshme, për suksesin: Soldados de Salamina (2001). Ejani, mësoni më shumë rreth këtij autori dhe veprës së tij.

Librat më të mirë nga Jöel Dicker

Librat më të mirë nga Jöel Dicker

I quajtur gjithashtu "Princi i Vogël i Letërsisë Bashkëkohore të Zezë", librat e tij janë një sukses. Ejani, mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Libra nga Sonsoles Ónega

Libra nga Sonsoles Ónega

Librat Sonsoles Ónega na dërgojnë përmes 16 vjet letrash që zhyten në komplote njerëzore të papërpunuara. Ejani, mësoni më shumë rreth autorit dhe veprave të saj.

Librat më të mirë filozofik

Librat më të mirë filozofik

Librat më të mirë të filozofisë pasqyrojnë mendimin e intelektualëve të mëdhenj në histori. Ejani, mësoni më shumë për veprat dhe autorët e tyre.

librat më të mirë erotikë

Librat më të mirë erotikë

Ka mijëra libra erotikë që mund të konsiderohen më të mirët. Prandaj, këtu ju tregojmë një përmbledhje të disa prej tyre.

Librat më të mirë nga Pérez-Reverte

Librat më të mirë nga Pérez-Reverte

Pérez-Reverte është një shkrimtar dhe gazetar spanjoll shumë i njohur për karrierën e tij pjellore dhe të patëmetë. Ejani dhe shikoni punimet e tij më të mira.

Librat më të mirë për Thriller

Librat më të mirë për Thriller

Librat thriller, për shkak të emocioneve të forta që kanë dhe përçojnë, kanë kapur shumë. Ejani, takoni punët më të mira të zhanrit.

Librat më të mirë të pezullimit

Librat më të mirë të pezullimit

Pasiguria, tensioni, frika ... janë elementet e librave më të mirë të pezullimit. Ejani, takoni veprat më të shquara dhe autorët e tyre.

Librat më të mirë misteriozë

Librat më të mirë misteriozë

Librat misteriozë kanë qenë të preferuarit e miliona lexuesve në të gjithë botën. Ejani dhe shikoni zgjedhjen më të plotë.

Librat më të mirë historik roman

Librat më të mirë historik roman

Romani historik është një zhanër me shumë rëndësi, pasi lejon të rilindësh ngjarje të rëndësishme. Ejani, dini punimet më të mira.

Librat më të shitur.

Librat më të shitur

Për një autor që ta bëjë punën e tij një bestseller është ëndrra e shumë vetave. Ejani, takoni librat më të shitur në histori dhe në vitin 2020.

Librat më të mirë të Agatha Crhistie.

Librat më të mirë Agatha Christie

Zgjedhja e librave më të mirë të Agatha Christie është një ndërmarrje e vështirë. Sidoqoftë, ato më të mirat janë përpiluar këtu. Ejani dhe lexoni në lidhje me të.

Charles Bukowski

Charles Bukowski

Charles Bukowski ishte një shkrimtar gjermano-amerikan i karakterizuar nga stili i tij i drejtpërdrejtë dhe i pa zbukuruar. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe punën e tij.

Si të vendosni presjen në mënyrë korrekte

Si të vendosni presje në mënyrë korrekte

Si të vendosësh presje në mënyrë korrekte, ka qenë për shumë veta një luftë. Sidoqoftë, ka rregulla të thjeshta për t'ju ndihmuar të arrini këtë. Ejani t’i takoni.

Libra nga Luz Gabás

Libra nga Luz Gabás

Librat e Luz Gabás përfaqësojnë një prishje të gjallë dhe të freskët në skenën letrare spanjolle. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Libra Reyes Monforte

Libra Reyes Monforte

Për shkak të komploteve të tyre eksperimentale, librat e Reyes Monforte kanë mahnitur mijëra lexues në të gjithë botën. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Libra nga Benito Pérez Galdos

Libra nga Benito Pérez Galdos

Trashëgimia që Benito Pérez Galdos la me librat e tij është e barabartë me atë të Miguel de Cervantes. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

libra të rekomanduar për gratë

Libra të rekomanduar për gra

Zbuloni një përzgjedhje të Librave të Rekomanduar për gratë në mënyrë që të keni një zgjedhje në varësi të temës ose zhanrit që ju pëlqen.

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk

Olga Tokarczuk është fituese e Çmimit Nobel në Letërsi 2018. Mësoni më shumë rreth saj dhe rreth librave të botuar.

Librat më të mirë të policisë

Librat më të mirë të policisë

Përpjekja për të zgjedhur librat më të mirë të krimit gjatë gjithë historisë nuk është një detyrë e lehtë. Por këtu ka mbetur një grumbull i ushqyer mirë.

Romane të rekomanduara për 2021

Romane të rekomanduara për 2021

Duke menduar për lexuesit që janë të dashur për romanet e mira, këtu është një përzgjedhje për këtë 2021. Ejani dhe zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë.

Libra Paulo Coelho

Libra Paulo Coelho

Librat e Paulo Coelho, megjithë prononcimin e jashtëzakonshëm të kritikëve, nuk ndalen së shituri. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprave të tij.

Letërsi spanjolle

Letërsi spanjolle

Letërsia spanjolle është gati një mijë vjet e vjetër dhe përfshin një pasuri të madhe intelektuale dhe historike. Ejani dhe dini më shumë për të.

Si të shkruani një ese.

Si të shkruani një ese

Si të shkruani një ese është e thjeshtë. Isshtë një mënyrë e organizuar për të shprehur idetë tuaja mbi një temë. Ejani dhe dini se çfarë është e nevojshme në lidhje me të.

Llojet e poezive.

Llojet e poezive

Ekziston një larmi e madhe e llojeve të poezive, sipas metrit të vargjeve të tyre, rimës së tyre ose madhësisë së strofave të tyre. Ejani dhe mësoni më shumë rreth saj.

Nëngjinitë lirike

Nëngjinitë lirike

Nën-gjinitë lirike janë tekste të karakterizuara nga shprehja e “unit poetik” të shkrimtarit. Ejani, mësoni më shumë rreth saj.

Shifra retorike

Shifra retorike

Zbuloni cilat janë figurat e të folurit, cilat ekzistojnë dhe cilat janë më të zakonshmet në rrëfim dhe poezi.

Rishikimi i La fiesta del chivo.

Festa e dhisë

Partia e Dhisë është një roman i shkruar nga Çmimi Nobel për Letërsi, Mario Vargas Llosa. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Përmbledhje e La Celestina.

Përmbledhje e La Celestina

La Celestina është një nga pjesët më të rëndësishme në historinë e letërsisë spanjolle. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Alice kellen

Alice kellen

Alice Kellen është pseudonimi i një shkrimtari spanjoll, konkretisht Valencian. Zbuloni më shumë rreth saj dhe librave të saj.

Kush është Eloy Moreno?

Eloy Moreno

Eloy Moreno është një shkrimtar spanjoll i cili po arrin shumë sukses. Sidoqoftë, historia e tij shkon më tej, me vetë-botim.

Ide për të shkruar një libër.

Ide për të shkruar një libër

Të kesh pranë një sërë idesh për të shkruar një libër, lehtëson procesin krijues. Ejani dhe dini disa këshilla që do t'ju ndihmojnë.

Rishikimi i Pesë orëve me Mario.

Pesë orë me Mario

Pesë orë me Mario është kryevepra e shkrimtarit spanjoll Miguel Delibes. Ejani dhe mësoni më shumë rreth romanit dhe autorit të tij.

Kate morton

Kate morton

Gjeni kush është Kate Morton dhe çfarë librash ka botuar. Mësoni për karakteristikat e stilolapsit tuaj dhe shumë më tepër.

Libra të Nora Roberts.

Libra të Nora Roberts

Librat e Nora Roberts përfshijnë më shumë se 225 botime gjatë një historie 40-vjeçare. Ejani, mësoni më shumë për të dhe punën e saj të madhe.

Gaspar Melchor de Jovellanos.

Gaspar Melchor de Jovellanos

Gaspar Melchor de Jovellanos ishte një shkrimtar Spanjoll i shekullit të XNUMX-të me një trashëgimi transcendente. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe veprat e tij.

Rishikimi i Niebla.

Niebla, nga Miguel de Unamuno

Niebla (1914), nga Miguel de Unamuno, një referencë e detyrueshme në romanin ekzistencialist modern. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat më të mirë të tmerrit.

Librat më të mirë të tmerrit

Të flasësh për librat më të mirë të horrorit të detyron të ecësh nëpër veprat e të mëdhenjve. Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtyre autorëve dhe krijimeve të tyre.

Leopoldo Mjerisht, Clarín.

Leopoldo Mjerisht, Clarín

Leopoldo Alas (Clarín) ishte një shkrimtar spanjoll me një prodhim të gjerë letrar të pasur me burime. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Arthur Conan Doyle.

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle ishte shkrimtari Skocez i cili hyri në histori për krijimin e Sherlock Holmes. Ejani, mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Rishikimi i një kolone zjarri.

Një kolonë zjarri

Një Shtyllë e Zjarrit është një libër nga Ken Follet, romancieri bashkëkohor britanik më i suksesshëm. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i La cocinera de Castamar.

Kuzhinierja e Castamar

Gatuani i Castamar është një roman i autorit spanjoll Fernando J. Múñez. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Rrahjeve të Zemrës së Tokës.

Rrahjet e zemrës së tokës

Rrahjet e Zemrës së Tokës është romani i katërt i botuar nga shkrimtari dhe politikani Spanjoll, Luz Gabás. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikim i Lotëve të Shivait.

Lotët e Shivait

Lotët e Shiva (2002) është romani i tetë i botuar nga autori spanjoll César Mallorquí. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Libri i lojërave të Enderit

Loja e Enderit

Sot duam të flasim me ju për atë që do të gjeni në Lojën e Ender, një roman që doli me të vërtetë nga një histori e shkurtër nga autori.

Cila është komploti i Romeos dhe Zhulietës

Romeo y Julieta

Romeo dhe Xhulieta nga William Shakespeare është një shfaqje romantike por ka shumë më tepër. Zbuloni gjithçka që nuk dini për punën.

Viktor Hugo, autori i Les Misérables

Të mjerët

Les Miserables është një nga klasikët më të lexuar. Por çfarë na tregon romani i Viktor Hugos? Dhe kush janë personazhet?

Rishikimi i Riteve të Ujit.

Ritet e ujit

Los ritos del agua është një roman krim i krijuar nga autorja vitoriane Eva García Sáenz de Urturi. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i po i vajzave.

Po të vajzave

Po e vajzave është një komedi teatrale nga dramaturgu spanjoll Leandro Fernández de Moratín. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i rrugës së pafund.

Rruga e pafund

Rruga e pafund është një roman historik i hollësishëm i shkruar nga José Calvo Poyato. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Kush është Noe Gordon?

Noe Gordon

Njihuni me autorin Noe Gordon, autor i librit më të shitur The Doctor. Di se cilat janë karakteristikat e stilolapsit tënd.

Rishikimi i Zonjës së Kamelive.

Zonja e Kamelive

Zonja e Kamelive është pjesa më e gjerë e shkrimtarit Alexandre Dumas Jr. Ejani, dini më shumë për veprën dhe autorin.

Rishikimi i gjuhës së fluturave.

Gjuha e fluturave

"Gjuha e fluturave" është një histori nga libri Que me queres, amor? nga Galician Manuel Rivas. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikim i Shoqërisë së Poetëve të Vdekur, libër.

Poeti i vdekjes Shoqëria

Shoqëria e Poetëve të Vdekur është adaptimi letrar i NH Kleinbaum i skenarit të Schulman. Ejani, mësoni më shumë rreth librit dhe autorit të tij.

Virginia Vallejo.

Virginia Vallejo

Virginia Vallejo është një gazetare e njohur kolumbiane, e njohur për lidhjet e saj me Escobar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autores dhe veprës së saj.

Rishikimi i Zotit të mizave.

Zoti i Mizave

Lordi i mizave është vepra me të cilën filloi karriera e britanikut William Golding. Ejani, dini më shumë për romanin dhe shkrimtarin.

Metonimia në poezinë e César Vallejo.

Metonimia

Metonimia është një figurë retorike e përcaktuar si një fenomen i ndryshimit semantik. Ejani, mësoni më shumë rreth këtij burimi gjuhësor

Rishikimi i vdekjes së komandantit.

Vdekja e komandantit

Vdekja e Komandantit është lëshimi i fundit nga shkrimtari i njohur japonez Haruki Murakami. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Lirika.

Lirika

Lirika është një term i gjerë, ndonjëherë i vështirë për tu përcaktuar sipas optikës së përdorur për përcaktimin e saj. Ejani dhe mësoni më shumë rreth saj.

Anafora.

Anafora

Anafora është një figurë retorike e përdorur gjerësisht midis poetëve dhe shkrimtarëve lirikë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij burimi dhe përdorimeve të tij.

Geralt i Rivia Saga

Geralt i Rivia Saga

Saga Geralt of Rivia është bërë e famshme pas lojërave video The Witcher si dhe serive të Netflix. Po sa libra ka?

Rishikim i Mashtruesit të Seviljes.

Mashtruesi i Seviljes

Mashtruesi i Seviljes është një nga tekstet dramatike më emblematike të Epokës së Artë. Ejani, mësoni më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikimi i El caballero de Olmedo.

Kalorësi i Olmedos

El caballero de Olmedo është një pjesë që shënon një para dhe pas në dramaturgjinë Castiliane. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i dimrit të botës.

Dimri i botës

Dimri i Botës është pjesa e dytë e Trilogjisë së Shekullit e krijuar nga Ken Follet. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i La dama boba.

Zonja pa kuptim

La dama boba është një tekst përpara kohës së tij dhe i krijuar nga dramaturgu Lope de Vega. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Dadaizëm.

Dadaizëm

Dadaism është një lëvizje artistike e themeluar nga poeti rumun Tristan Tzara (1896 - 1963). Ejani, mësoni më shumë rreth kësaj rryme.

Azorin

Brezi i 98

Zbuloni cilat janë karakteristikat e Brezit të '98 dhe cilët autorë i nxjerrim në pah nga grupi që përbënte tre të parat.

Rishikimi i Luginës së Ujqërve.

Lugina e Ujqërve

Lugina e Ujqërve ishte libri i dytë i botuar nga shkrimtarja Spanjolle Laura Gallego García. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

libra te youtubers

Libra të Youtubers

Në Spanjë ka një numër të madh të youtubers që janë bërë influencues dhe kanë marrë libra. Gjeni se cilët janë librat e youtubers.

Gerard Diego.

Gerardo diego

Gerardo Diego Cendoya ishte një poet dhe shkrimtar spanjoll, një anëtar i të ashtuquajturës Gjenerata e 27. Ejani, mësoni më shumë për veprën dhe autorin e saj.

Rishikimi i Coplas për vdekjen e babait të tij.

Coplas deri në vdekjen e babait të tij

Coplas a la muerte de su padre është një pjesë poetike nga Jorge Manrique para Rilindjes Spanjolle. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

George Manrique.

Jorge Manrique

Jorge Manrique ishte një poet dhe intelektual i famshëm spanjoll i para-Rilindjes. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Juan de Mena.

Juan de Mena

Juan de Mena ishte një shkrimtar spanjoll që gjithmonë kërkonte një fjalor të lartë poetikisht të lartë. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Luis de Gongora.

Luis de Gongora

Luis de Góngora ishte një poet dhe dramaturg i shquar i Epokës së Artë Spanjolle. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij pjellore.

Blas de Otero.

Blas de Otero

Blas de Otero ishte një poet spanjoll trashëgimia e të cilit është një nga më emblematikët e letërsisë së pasluftës. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Jose Ortega dhe Gasset.

Jose Ortega dhe Gasset

José Ortega y Gasset është një nga filozofët më transcendental që nga modernizmi. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Rishikimi i Marianela.

Marianela

Marianela është një nga veprat më të rëndësishme të autorit spanjoll Benito Pérez Galdós. Ejani, dini më shumë për romanin dhe autorin e tij.

Rishikimi i Letrave Marokene.

Kartat Marokene

Cartas marruecas është një roman epistolar i shkruar nga shkrimtari dhe ushtaraku spanjoll José Cadalso. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i një kthesë tjetër të vidës.

Një tjetër kthesë

Një tjetër kthesë e vidës është vepra më e njohur e autorit dhe kritikut letrar pjellor Henry James. Ejani, dini më shumë për romanin dhe autorin e tij.

John Verdon.

John verdon

John Verdon është një romancier amerikan më i njohur për serinë e tij misterioze thriller. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Rishikimi i Plateros dhe meje.

Unë dhe Platero

Platero y yo është një vepër ikonike e shkrimtarit iberik José Ramón Jiménez. Ejani dhe mësoni më shumë për këtë pjesë dhe autorin e saj.

Rishikim i El Conde Lucanor.

Konti Lucanor

El Conde Lucanor, nga Don Juan Manuel, është një nga veprat më domethënëse të letërsisë mesjetare. Njihni rishikimin tonë.

Ramiro de Maeztu.

Ramiro de Maeztu

Ramiro de Maeztu y Whitney ishte një shkrimtar i shquar spanjoll. Ejani dhe dini kush është ky autor (biografia) dhe veprat e tij.

Jose Marti.

Jose Marti

José Martí ishte një nga intelektualët më të shquar të emancipimit amerikan. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

George Guillen.

Jorge Guillen

Jorge Guillén vlvarez ishte një poet i Malagës me një perspektivë optimiste të pazakontë në botë. Ejani, dini më shumë për autorin dhe veprën e tij.

Rishikimi i Në brigjet e Sar.

Në brigjet e Sar

Në brigjet e Sar është një titull nga autori Rosalía de Castro. Në kohën e tij ai ishte kuptuar pak. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Letërsia mesjetare.

Letërsia mesjetare

Letërsia mesjetare grupon së bashku manifestimet letrare që ndodhën në Evropë gjatë Mesjetës. Ejani, mësoni më shumë rreth kësaj teme.

Rishikim i vitit 1984.

1984

1984 është romani më emblematik i britanikut Eric Arthur Blair (pseudonimi, George Orwell). Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Çfarë është një histori

Si të shkruaj një histori

Nëse doni të dini se si të shkruani një histori dhe si mund ta bëni me lehtësi, këtu janë hapat që duhet të merrni parasysh.

Librat e Sara Lark

Librat e Sarah Lark

Sarah Lark është e famshme në botë për librat e saj me histori romantike. Por a e dini se ai ka shkruar shumë më tepër? Zbuloni ato!

Haruki Murakami.

Haruki murakami

Haruki Murakami është shkrimtari më i njohur japonez në botë sot. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe punën e tij.

Rishikim i Yo, Julia.

Unë, Julia

Yo, Julia është një roman historik i trilluar nga shkrimtari spanjoll Santiago Posteguillo. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i përparësive të të qenit i dëbuar.

Përparësitë e të qenit i dëbuar

The Perks of Being a Outcast është një roman epistolar nga shkrimtari amerikan, Stephen Chbosky. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi Yerma.

shterpë

Yerma përbën, së bashku me Bodas de Sangre dhe La casa de Bernarda Alba, "trilogjinë e Lorcës". Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i kantonit të fundit.

Macja e fundit

Katoni i fundit është një roman i shkruar nga shkrimtarja dhe gazetarja Spanjolle, Matilde Asensi. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Romani i zi.

Romani i zi

Raymond Chandler e përcaktoi romanin e krimit si "romanin e botës profesionale të krimit". Ejani, mësoni më shumë për këtë zhanër letrar.

Johanna Lindsey autore

Johanna Lindsey Books

Johanna Lindsey është një nga autoret më të njohura romantike në botë. Gjeni se cilët janë librat e Johanna Lindsey.