Rishikimi i Runner Maze.

Saga e Maze Runner

Saga e Maze Runner është një roman i trillimeve shkencore që zhytet në një të ardhme post-apokaliptike. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Fushat e kastileve

Analiza e «Campos de Castilla»

Ne analizojmë në thellësi veprën "Campos de Castilla", të shkrimtarit fantastik Antonio Machado. Hyni dhe dini të gjitha sekretet e këtij libri.

Rishikimi i Moby Dick.

Moby Dick

Moby Dick është një kryevepër. Melville zhytet në mani dhe hakmarrje dhe gjërat e komplikuara në marrëdhënie. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Pemës së Diturisë.

Përmbledhje e Pemës së Shkencës

Pema e Shkencës është një xhevahir i Pío Baroja. Ngjyrat e saj autobigrafike dhe kapja e saj e lartë e komplotit lëvizin. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Origjina e ditës së librit

Historia e Ditës së Librit

Dita e Librit festohet më 23 Prill, por a ka qenë gjithmonë kështu? Di kush e ka shpikur atë dhe gjithçka në lidhje me origjinën e kësaj date.

Si ta festoni Ditën e Librit në shtëpi

Si ta festoni Ditën e Librit në shtëpi

Këtë vit dita e librit festohet në shtëpi, dhe ne kemi përgatitur një përmbledhje të ideve me të cilat do ta kalojmë atë në një mënyrë argëtuese. Zbuloni ato!

Ku ban harresa

"Ku ban harresa"

Ne analizojmë në thellësi veprën 'Ku ban harresa', nga Luis Cernuda, i cili ishte një nga poetët më të mirë të Brezit të 27-tës.

Rishikimi i së Vërtetës për rastin e Harry Quebert.

E vërteta në lidhje me çështjen Harry Quebert

E vërteta rreth çështjes Harry Quebert është një thriller romantik. Joël Dicker nxori një komplot të mirë me kthesa të mëdha. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

si të lexojmë më shumë libra në vit

Si të lexoni më shumë libra në vit

Ka shumë njerëz që, një vit, nuk janë në gjendje të lexojnë më shumë se një libër, dhe ndonjëherë edhe më pak. Prandaj, ne propozojmë sfidën e leximit.

Xavier Marias.

Javier Marias

Javier Marías, një shkrimtar me një stilolaps të hollë dhe një soditje shumë të thellë të botës. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Pllakë Miguel Delibes

Biografia e Miguel Delibes

Mësoni rreth jetës dhe veprës së Miguel Delibes, një nga shkrimtarët më të rëndësishëm spanjollë të shekullit të XNUMX-të. Zbuloni më shumë rreth këtij artisti të madh të letrave.

Ofron libra.

Librat Offreds

Librat Offreds janë një dëshmi se si talenti dhe shtrirja në mediat sociale janë një përzierje produktive. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Monumenti për César Vallejo

Vepër poetike e César Vallejo

César Vallejo ishte një nga shkrimtarët më të rëndësishëm të shekullit të XNUMX-të, si në vendin e tij ashtu edhe në pjesën tjetër të botës. Hyni dhe njihni veprën e tij poetike.

Rishikimi i dobisë së padobishme.

Dobia e padobishme

Dobia e së padobishmes është një ese që adreson në mënyrë kritike materializmin që ka pushtuar arsimin. Ejani dhe shikoni më shumë nga vepra dhe autori i saj.

Rishikimi i ishullit nën det.

Ishulli nën det nga Isabel Allende

Ishulli nën det rrëfen luftën për lirinë e Tetës. Libri përfshin dyzet vjet përvoja të vështira. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Fundi i vdekjes së Cixin Liu.

Fundi i Vdekjes, nga Cixin Liu

Fundi i Vdekjes është pjesa e tretë në epikën Tri Trilogji e shkruar nga Cixin Liu. Ejani, mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e çështjes Dreyfus.

Librat e Çështjes Dreyfus

Afera Dreyfus ishte një turp historik, një reflektim i antisemitizmit në Evropë në fund të shekujve XNUMX dhe në fillim të shekujve XNUMX. Ejani dhe mësoni më shumë rreth saj.

Rishikim i Aventurat e Tintin.

Aventurat e Tintin

Adventures of Tintin është një komik i krijuar nga karikaturisti belg Georges Remi (Herge). Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Lojërat nga Calderón de la Barca.

Lojërat e Calderón de la Barca

Shfaqjet e Calderón de la Barca janë një ikonë e skenës në botë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij autori të Epokës së Artë Spanjolle dhe pendës së tij.

Librat e Juan Gómez-Jurado.

Librat e Juan Gómez-Jurado

Librat e Juan Gómez përfshijnë disa zhanre (thrille për të rritur, të rinj dhe seri për fëmijë). Ejani dhe mësoni më shumë rreth këtij autori dhe veprave të tij.

Librat e Elvira Lindos.

Librat e Elvira Lindos

Librat e Elvira Lindos janë një referencë në letërsinë botërore për fëmijë për stilin e tyre unik. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe punën e saj.

Libra nga Javier Castillo.

Librat e Javier Castillo

Librat e Javier Castillo janë bërë një fenomen në të gjithë botën për shkak të komploteve dhe kthesave të tyre të papritura. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Rishikimi i Ines dhe gëzimi.

Agnes dhe gezim

Ines dhe Joy është pjesë e një sage të përqendruar në "luftën e përjetshme për liri" në Spanjën e pasluftës. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Poezi nga Gil de Biedma.

Poezi nga Gil de Biedma

Poezitë e Gil de Biedma janë një referencë e detyrueshme në poezinë bashkëkohore spanjolle. Autori krijoi një vepër të hollë. Ejani, mësoni më shumë për të dhe pendën e tij.

Rishikimi i Ballkonit në dimër.

Ballkoni në dimër nga Luis Landero

Ballkoni në dimër nga Luis Landero është një roman autobiografik me një zhvillim shumë të zhvilluar. Ejani dhe mësoni më shumë për këtë vepër madhështore dhe autorin e saj.

Rishikimi i një mjeku rurale ".

Një mjek rural, nga Franz Kafka

Një mjek rurale është një tekst që përballet me lexuesin. Gjuha e tij është aq e gjallë, sa lë dyshime nëse ishte e vërtetë apo jo. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Fotografisë së Dorian Gray.

Fotografia e Dorian Gray

Portreti Dorian Grey konsiderohet si një nga veprat letrare më të diskutueshme të shekullit të XNUMX-të. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit të saj dhe veprës së tij.

Libra nga José Saramago

Librat e José Saramago

Librat e José Saramago janë një burim pjellor i njohurive. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e shkrimtarit, gazetarit, historianit dhe dramaturgut.

Libra nga Miguel de Unamuno.

Librat e Miguel de Unamuno

Librat e Miguel de Unamuno përfaqësojnë një thesar të madh intelektual për njerëzimin. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Rishikimi i gjahtarëve të hijeve.

Gjuetarët e hijeve

Shadowhunters është një seri librash nga Cassandra Clare. Ata tregojnë një komplot që vë në dyshim realitetin. Mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Emrit të erës.

Emri i erës nga Patrick Rothfuss

Emri i erës e çon lexuesin të zbërthejë historinë e Kvote, midis fantazisë dhe mistereve. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i Kapuçit të Kuq.

Kapuçi i kuq

Kapuçi i Kuq, në të dy versionet Charles Perrault dhe Brothers Grimm, vazhdon të mahnisë botën. Ejani dhe mësoni më shumë rreth historisë së saj.

Rishikimi i Fahrenheit 451.

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 ju vendos në një të ardhme distopike, ku fuqia shfrytëzohet duke shkatërruar libra. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Ramon del Valle-Inclan.

Ramón del Valle-Inclán, biografi dhe vepra

Ramón del Valle-Inclán ishte një dramaturg, poet dhe romancier spanjoll, një mbrojtje e letërsisë spanjolle të shekullit të XNUMX-të. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Pylli i errët i Xixin Liu.

Pylli i errët i Liú Cíxīn

Pylli i Errët është libri i dytë në Trilogjinë e Tre Trupave krijuar nga Cixin Liu. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit.

Rishikimi i Martianit.

Martiani, nga Andy Weir

Martiani është një lojë mjaft e rrjedhshme që të merr për të mishëruar dramën e një njeriu të braktisur në Mars. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit të saj dhe autorit të saj.

A lexojnë më pak gjeneratat e reja?

A lexojnë më pak gjeneratat e reja?

A lexojnë më pak brezat e rinj? Kjo është një pyetje që ka ndjekur mendjet e shumë viteve të fundit. Ejani, lexoni pak në lidhje me të dhe jepni mendimin tuaj.

Miguel Hernandez.

Jeta dhe vepra e Miguel Hernández

Miguel Hernández ishte një nga zërat më famëkeq në letërsinë spanjolle të shekullit XNUMX, poet dhe dramaturg. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Rishikimi i çrregullimit që lini.

Rrëmujën që lini nga Carlos Montero

Raquel vjen në Novariz për të bërë një zëvendësim, atje mëson se do të zëvendësojë dikë që vdiq në mënyrë misterioze. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi i problemit të tre trupave.

Problemi me tre trupa

Romani na çon në një realitet ku bëhet kontakti i parë i huaj, por me rezultate të papritura. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Roald Dahl.

Librat Roald Dahl

Veprat e këtij autori Uellsian janë një haraç për krijimtarinë dhe imagjinatën, me komplote të freskëta dhe joshëse. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe librat e tij.

Libra nga Marta Robles.

Librat e Marta Robles

Punimet e këtij shkrimtari shkojnë nga kërkimi historik te historitë e trilluara dhe përmbledhjet bibliografike. Ejani dhe dini më shumë për të.

Rishikimi i Tre Kapeleve Top.

Tri kapele kryesore nga Miguel Mihura

Kjo është një shfaqje që rinovoi zhanrin e komedisë në mes të kohërave të vështira në Spanjë dhe Evropë. Ejani dhe mësoni më shumë për të dhe autorin e saj.

Rishikimi i Busullës së Artë.

Busulla e Artë e Phillip Pullman

Busulla e Artë është titulli i parë në serinë Dark Matter, krijuar nga shkrimtari anglez Phillip Pullman. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Libra nga Christian Gálvez.

Libra nga Christian Gálvez

Chistian Gálvez është një autor i specializuar në figurën e Leonardo Da Vinçit dhe i deklaruar i dashuruar me Rilindjen. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Dora e majtë e errësirës.

Dora e majtë e errësirës

Historia zhvillohet në planetin Gueden, shtëpia e një civilizimi të çuditshëm me cilësi të pazakonta seksuale. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Rishikimi cenital.

Cenital, nga Emilio Bueso

Cenital është një roman inovativ që i përket zhanrit të përshkruar si "roman shkencor-klimatik". Ejani dhe mësoni më shumë rreth kësaj vepre dhe autorit të saj.

Hirushja.

Hirushja dhe origjina e saj e vërtetë

Hirushja është një përrallë e mirënjohur e mbuluar nga Vëllezërit Grimm dhe Charles Perrault. Ejani dhe mësoni më shumë për origjinën e saj historike dhe vetë veprën.

Rishikimi i El Guerrero del Antifaz.

Luftëtari me maskë

Ky komik mjeshtëror zhyt këdo që e lexon atë në komplote të ndërlikuara nga ditët e Monarkëve Katolikë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

E vërteta prapa Borëbardhës.

E vërteta prapa Borëbardhës

Pak njerëz sot nuk e kanë parë filmin Bardha e Borës, por historia origjinale është larg saj. Ejani dhe mësoni fakte interesante në lidhje me këtë punë.

Stephen King, suksesi i qëndrueshmërisë.

Stephen King: suksesi i qëndrueshmërisë

Stephen King përfaqëson është një nga artikujt më të çmuar të botës së letërsisë. Sidoqoftë, promovimi i tij nuk ishte i lehtë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Planet mbyll Rrethin e Lexuesve.

Grupo Planeta mbyll Rrethin e Lexuesve

Redaksia referon se "ndryshimi i zakoneve në konsumimin e qytetarëve" ishte shkaku. Ejani dhe mësoni më shumë për atë që ka ndodhur dhe pasojat e saj.

Patria, nga Fernando Aramburu.

Atdheu i Fernando Aramburu

Kjo vepër letrare është pasqyrimi më i afërt dhe i vrazhdë i konfliktit të ndjeshëm që tronditi popullin bask. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Virginia Woolf

Librat e Virginia Woolf janë vepra avangarde me peshë të madhe letrare që shënuan një epokë. Ejani dhe mësoni më shumë për autorin dhe përmbajtjen e tij.

Stuhia.

Stuhia

Stuhia është një dramë e faljes dhe e shpengimit me personazhe të punuar mirë shumë të thurur së bashku. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit të saj dhe autorit të saj.

Vepra të William Shakespeare.

William Shakespeare luan

Veprat e William Shakespeare përfaqësojnë një thesar letrar për njerëzimin, ejani dhe mësoni më shumë për veprat e tij dhe jetën e tij.

Zoti i unazave.

Zoti i unazave

Lordi i unazave është një nga veprat letrare më të rëndësishme të fantazisë në histori. Ejani dhe mësoni rreth historisë së Tokës së Mesme dhe krijuesit të saj.

Silmarillion.

Silmarillion

Silmarillion erdhi për të shpjeguar kozmogoninë e Lordit të Unazave; është një libër madhështor dhe i ndërlikuar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Historia e pafund

Historia e pafund

Historia e pafund është një roman që futet në rëndësinë e imagjinatës dhe dëmshmërinë e trishtimit. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Librat e Irene Villa, el Libroabrazo.

Irene Villa: libra

Irene Villa është një e mbijetuar e terrorizmit, shenja e qartë se, pa marrë parasysh çfarë, ju mund të lëvizni përpara. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e tij dhe jetën e tij.

Një nga poezitë e Rubén Darío

Poezitë e Rubén Darío

Rubén Darío ishte një poet i rëndësishëm Nikaragua që konsiderohej babai i modernizmit letrar në Amerikën Latine. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Varrezat e Kafshëve të Stephen King, art nga filmi i ri i bazuar në libër.

Varrezat e Kafshëve Stephen King

Animal Graveyard është një roman horror i shkruar nga Stephen King që tregon historinë e një toke të mallkuar. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Sirena e Vogël e vërtetë.

Sirenë e vogël e vërtetë

Sirena e Vogël është një nga përrallat e Hans Christian Andersen, e cila tregon historinë e dashurisë së një sirene dhe një njeriu. Ejani dhe mësoni më shumë rreth autorit dhe veprës së tij.

Emilia Pardo Bazan.

Emilia Pardo Bazan

Emilia Pardo Bazán ishte një shkrimtare Spanjolle e shekullit të XNUMX-të që konsiderohej feministja kryesore e kohës së saj. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Ditarët e vampirëve.

Ditarët e vampirëve

Vampire Chronicles është një sagë e famshme letrare që tregon një realitet alternativ ku ekzistojnë vampirët. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Nusja Princesha, nga William Goldman

I konsideruar si një nga librat më të mirë ndonjëherë, Nusja Princesha e William Goldman ndërthur fantazinë, romancën dhe humorin në një histori.

Kafene të reja letrare

Epoka e re e Kafeneve Letrare.

Vetëm dy dekada më parë njerëzit nostalgjikë kujtuan me melankolinë kafenetë letrare, ato ku intelektualët e secilit ...

Poezi nga Carmen Conde.

Carmen Conde: poezi

Carmen Conde është një nga poetet më të njohura në Spanjë, ajo ishte gruaja e parë që zuri një vend në RAE. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Librat e Trilogjisë Baztán.

Trilogjia Baztán

Trilogjia Baztán është një sagë nga Dolores Redondo që rrëfen krime të çuditshme që Amaia Salazar duhet të zgjidhë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Kafshë fantastike dhe ku t’i gjeni.

Bisha fantastike dhe ku t’i gjeni

Kafshët fantastike dhe ku t'i gjeni ato është shkruar nga JK Rowling dhe i përket universit Harry Potter. Ejani dhe mësoni më shumë rreth veprës dhe autorit të saj.

Shkrimtari meksikan Juan Rulfo.

Jeta dhe vepra e Juan Rulfo

Juan Rulfo ishte një shkrimtar dhe fotograf me talent meksikan me një karrierë të frytshme të shënuar nga një jetë me fillime të vështira. Ejani dhe dini më shumë për të.

Edgar allan Poe: zëri i depresionit.

Edgar Allan Poe, zëri i depresionit

Puna e Edgar Allan Poe tregon terrorin në rrënjët e saj, dhe gjithashtu tregon lidhjen e saj me depresionin. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe shkrimet e tij.

Një seri fatkeqësish katastrofike, Një fillim i keq.

Një seri fatkeqësish katastrofike

Një seri fatkeqësish katastrofike është një vepër e krijuar nga Daniel Handler, ku mund të ndodhë gjithçka që mendohet keq. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit dhe autorit të saj.

Dolores Redondo, libra të shquar, Trilogjia Baztán.

Dolores Redondo: Libra të veçuar

Librat e Dolores Redondo kanë bërë që bota e letërsisë të dridhet, veçanërisht që nga mbërritja e saj në kinema. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Nën të njëjtin yll, nga Jonh Green.

Nën të njëjtin yll

Nën të njëjtin yll është një libër i shkruar nga John Green që tregon se si një grua e re me kancer vendos të dashurojë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth kësaj historie dhe autorit të saj.

Jeta dhe veprat e Juan Carlos Onetti

Juan Carlos Onetti ishte një shkrimtar uruguajan, vepra e të cilit pati një ndikim të madh në letërsinë botërore. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Gjergji i dashuruar.

Jorge Amado, jeta dhe veprat

Jorge Amado ishte një shkrimtar brazilian, vepra e të cilit nxori në pah vlerën e klasës së varfër dhe mënyrën se si ata lihen anash. Ejani dhe mësoni për jetën dhe veprat e tij.

Librat e Game of Thrones.

Librat: Game of Thrones

Librat The Game of Thrones përfaqësojnë kryeveprën e George RR Martin, një vepër unike fantastike letrare. Ejani dhe mësoni rreth komplotit të saj dhe autorit të saj.

Librat e Agatha Christie.

Agatha Christie: libra

Vepra letrare e Agatha Christie është një nga më të plota dhe më të rëndësishme brenda romanit të krimit. Ejani dhe mësoni më shumë rreth librave dhe jetës së tij.

Palma në dëborë nga Luz Gabás

Ekzotike dhe ndryshe, Palmeras en la Nieve nga Luz Gabás është një roman romantik i vendosur në Fernando Poo, në Guinea antike Spanjolle.

Muzika e heshtjes, nga shkrimtari Patrick Rothfuss.

Muzika e Heshtjes

Muzika e heshtjes është një vepër e shkrimtarit Patrick Rothfuss, ajo merret me Auri dhe botën e Subrealitetit. Ejani, dini për këtë histori dhe autorin e saj.

Noam Chomsky me librat e tij.

Librat e Noam Chomsky

Gjuhëtari Noam Chomsky ka qenë përgjegjës për hulumtimin e studimit të gjuhës dhe përdorimin e saktë të saj. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe librat e tij.

Librat e Jules Verne.

Librat e Jules Verne

Të flasësh për librat e Jules Verne do të thotë të futesh në një botë të trilluar shumë mirë të trilluar shkencore, tipike për një gjeni. Ejani dhe mësoni më shumë për punën e tij dhe jetën e tij.

Librat e Lojërave të urisë.

Librat e Lojërave të urisë

Në vitet e fundit, disa saga letrare kanë arritur një fazë aq të lartë sa Lojërat e urisë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth komplotit të saj, filmave dhe autorit të saj.

Lorenzo Silva: libra të jashtëzakonshëm.

Lorenzo Silva: libra me tipare

Shkrimtari spanjoll Lorenzo Silva ka shënuar një moment historik në shekujt XNUMX dhe XNUMX me veprat e tij letrare policore. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën e tij dhe librat e tij.

Shkrimtari Ernesto Sabato.

Biografia dhe veprat e Ernesto Sabato

Ernesto Sabato ishte një nga shkrimtarët më me ndikim në Amerikën Latine midis shekujve XNUMX dhe XNUMX. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Imazhi i shkrimtarit César Vallejo.

Biografia dhe veprat e César Vallejo

César Vallejo ishte një nga shkrimtarët më transhendentë peruanë të shekullit XNUMX, letërsia e tij shënoi një moment historik. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën dhe punën e tij.

Fotografi nga Nicanor Parra.

Biografia dhe veprat e Nicanor Parra

Fizikan, matematikan dhe shkrimtar, një kombinim i pazakontë, megjithëse i shkëlqyer në Nicanor Parra. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës së antipoetit kilian.

Poeti Mario Benedetti.

Poezi nga Mario Benedetti

Mario Benedetti është një nga poetët më të shquar në letërsinë e Amerikës Latine dhe asaj botërore. Ejani dhe mësoni pak më shumë për poezinë dhe jetën e tij.

Fotografi e Rosalía de Castro.

Poezi nga Rosalía de Castro

Rosalía de Castro ishte një shkrimtar spanjoll puna e të cilit u përqendrua në dhënien e një ringjalljeje në gjuhën galike. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe veprës së tij.

Yael Lopumo, krijuesi i Lito në Mars

Intervistë ekskluzive me Yael Lopumo: «Jam i ngazëllyer për botimin e Lito en Marte me Kaizen Editores»

Sot, në Actualidad Literatura ne intervistojmë Yael Lopumo (Buenos Aires, 1989), një ilustrator argjentinas, pranimi i madh i të cilit në rrjetet sociale ka çuar në Today, në Actualidad Literatura ne intervistojmë Yael Lopumo (Buenos Aires, 1989), një ilustrues argjentinas, pranimi i madh i të cilit në rrjetet sociale ka bërë që Kaizen Editores të shikojë tek ai për botimin e veprës Lito en Marte, e cila do të dalë së shpejti për të kënaqur të gjithë ndjekësit e tij.

Punime të ndryshme nga Lope de Vega.

Librat e Lope de Vega

Vepra letrare e Félix Lope de Vega konsiderohet si një nga më të mëdhatë dhe më të rëndësishmet në Spanjë. Ejani dhe mësoni më shumë rreth jetës dhe librave të Lope de Vega.

Izotipi i Bibliotekës Virtuale të Servantesit.

Servantesi Virtual

Cervantes Virtual është një faqe në internet e ngarkuar me studimin dhe përhapjen e gjuhës Spanjolle. Ejani dhe mësoni më shumë rreth përmbajtjes dhe historisë së tij.

Portret i Antonio Machado.

Poezia e Antonio Machado

Antonio Machado ishte një nga poetët më të zhdërvjellët në Spanjë, poezia e tij shënoi një moment historik. Ejani dhe mësoni më shumë për jetën, punën dhe trashëgiminë e tij.

Mario Vargas Llosa.

Biografia dhe veprat e Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa është një nga intelektualët më të rëndësishëm të ngjarjeve botërore, vepra e tij letrare është mbresëlënëse. Ejani dhe dini më shumë për të.

Foto e Horacio Quiroga me një kapelë.

Biografia dhe veprat e Horacio Quiroga

Horacio Quiroga konsiderohet shkrimtari më i mirë i tregimeve të shkurtra të të gjitha kohërave, vepra e tij është plot origjinalitet. Ejani dhe dini pak më shumë për jetën e tij.