Konferenca Panairi Komik i Barcelonës 2014

Dhoma BCN 14

Panairi Komik i Barcelonës 2014

Të shumta dhe shumë të mira janë aktivitetet e përgatitura për Panairin e ardhshëm Komik të Barcelonës, i cili mezi ka një javë për të filluar. Por Conferencias që janë programuar janë aupa dhe nuk do të më mungonte askush nga ju aq sa është e mundur. Për t'ju programuar mirë, këtu ju lë me programimin në lidhje me atë aktivitet specifik:

Salla 1
E enjte 15 maj
17.00 - 20.00: Dita e Shtatë. Komiku, një mjet pedagogjik. Sesioni i konferencës që synon mësuesit dhe pedagogët që janë regjistruar më parë. Organizuar nga Ficomic në bashkëpunim me Departamentin e Edukimit të Generalitat de Catalunya
17.00 - 18.00: Konferenca "Grykat e historisë". Kryetari: Paco Roca.
18.00 - 19.00: Konferenca “Barcelona 1706-1714. Dietetik i një bakalli. Mësimi i burimeve për të punuar në klasë. Folësi: Oriol Garcia Quera
19.00 - 20.00: Konferenca "Albumi i ilustruar".

E premte 16 maj
11.00 - 12.30: Tryeza e rrumbullakët "Lufta Civile dhe Mërgimi". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Paco Roca, Joan Villarroya (Dr. në Histori nga Universiteti i Barcelonës) dhe Rosa Toran (Dr. në Histori nga UAB, Anëtar i Arkivave dhe botimeve të Amical de Mauthausen).
12.30 - 14.00: tryezë e rrumbullakët "Korrespondentët e Luftës". Moderatori: Marta López (Shefe e International në El Periódico). Folës: David Couso (Shoqata HAC e José Couso), María Dolores Masana (Gazetarë pa Kufij) dhe Joan Roura (TV3).

16.00 - 17.00: Tryeza e rrumbullakët "Luftërat Botërore në komike". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Chloé Cruchaudet, Javier Hernández dhe Ramón Rosanas.
17:00 - 18:00: Konferenca “Ikonografia e vitit 1714. Ekspozita“ 300 Onzes de Setembre ”në Museu d'Història de Catalunya. Paraqet: Vicent Sanchis. Kryetari: Agustí Alcoberro (Drejtori i Museu d'Història de Catalunya).
18:00 - 19:00: Kollokiumi "Lufta e Ilustruar e Suksesit". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Toni Soler (Komisioner i Tricentenarit të Këshillit të Qytetit të Barcelonës) dhe Oriol Garcia Quera.
19:00 - 20.00:XNUMX: Tryeza e rrumbullakët "Personazhet aktuale në luftën civile". Moderatori: Toni Guiral. Folës: Pepe Gálvez, Ramon Boldú dhe gelngel de la Calle.

Për të parë pjesën tjetër të konferencave, thjesht duhet të klikoni Vazhdoni leximin.

E shtunë 17 maj
11:00 - 12:30: Tryezë e rrumbullakët "Rikrijimet e Luftës Civile dhe Luftës së Dytë Botërore". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Jordi Jara (Shoqata e Ushtrisë Ebro) dhe Ferran Vázquez Cortés (Shoqata Katalanase e Mbledhësve të Uniformave Historike - ACCUH).
12:30 - 13:30: Tryezë e rrumbullakët "Aviatorët e Republikës". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Antoni Vilella (President i Shoqatës së Aviatorëve të Republikës - ADAR), Francesc Pararols (Pilot), Antoni Valldeperes (Nënkryetar i ADAR), David Íñiguez (Historian i ADAR) dhe David Gesalí (Historian i ADAR).
13:30 - 14:30: Kollokiumi "Një Universal Tricentenari". Moderatori: Vicent Sanchis. Kryetari: Miquel Calçada (Komisioneri i Tricentenarit të Generalitat de Catalunya)

16:00 - 17:00: Tryeza e rrumbullakët "Brigadat Ndërkombëtare në Komike". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: gelngel Arjona dhe Antonio Martín.
17:00 - 18:30: Tryeza e rrumbullakët "Vizatimi 1714". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Oriol Garcia Quera, Cels Piñol, David Parcerisa dhe Mariano de la Torre.
19.00 - 20.00: Kollokviumi "Raportimi i tërhequr". Moderatori: Vicent Sanchis. Kryetari: Joe Sacco.

E Dielë 18 maj
11.00 - 12.00: Tryezë e rrumbullakët "Një komik me historinë". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Paco Roca dhe Robert S. Coale (Profesor i Historisë në Universitetin e Parisit).
12.00 - 13.00: tryezë e rrumbullakët "Ndërtimi i ilustruar i historisë ushtarake të një vendi". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Francesc Xavier Hernàndez Cardona (Profesor dhe Drejtor i Departamentit të Didaktikës së Shkencave Sociale në UB) dhe Francesc Riart (ilustrues).
13.00 - 14.00: Konferenca “150 vjet e Kryqit të Kuq”. Moderatori: Vicent Sanchis. Kryetari: Josep Artigas Candela (Avokat dhe vullnetar i Kabinetit të të Drejtave të Njeriut dhe Qendrës për të Drejtën Humanitare Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq në Barcelonë).

16:00 - 17:30: Tryeza e rrumbullakët "Rikrijimi i luftës për liri". Moderatori: Vicent Sanchis. Folës: Nicolau Martí (La Coronela de Barcelona), Marc Clotet (Miquelets de Catalunya) dhe Daniel Alfonsea (Regjimenti i Barcelona).
17:30 - 19:00: Tryeza e rrumbullakët "Kujtimi i karikaturistëve". Moderatori: Jordi Artigas (Shoqata Zoòtrop). Folës: Abril Bonet, Paula Carnicero, Ramon Niubó, Gabriel Gómez dhe Rosa Toran (Dr. në Histori nga UAB, Anëtar i Arkivave dhe botimeve të Amical de Mauthausen).

Salla 2
E enjte 15 maj
13.45:32 pasdite: Ceremonia e hapjes së Panairit XNUMX Komik Ndërkombëtar të Barcelonës

16.00 - 17.00: tryezë e rrumbullakët "Për sanduiçet dhe sanduiçët: përkthimi i komikave". Moderatori: Celia Filipetto. Folës: Regina Muñoz, Paco Rodríguez dhe Maria Rosich (Përkthyesit dhe anëtarët e Shoqatës Profesionale të Përkthyesve dhe Përkthyesve të Katalonjës).
17.00 - 18.00: Prezantimi kolektiv i fanzines.
18.00 - 18.45: Prezantimi i lajmeve nga Aleta Ediciones.
19.00 - 19.30: Prezantimi i lajmeve të Studio Ghibli.

E premte 16 maj
11.30 - 12.00: Prezantimi i lajmeve nga Ediciones Babylon.
12.00 - 12.30: Prezantimi i lajmeve nga Ediciones La Cúpula.
12.30 - 13.30: Tryezë e rrumbullakët "Komiku në Ishujt Balearik". Moderatori: Joan Roig (Institut d'Estudis Baleàrics). Folës: Jaume Vaquer, Tomeu Seguí, Joan Escandell dhe Vicente García (Redaksia e Dolmen).
13.30 - 14.30: Prezantimi i "Viñetas de Vida" nga Oxfam Intermón. Folës: varlvaro Ortiz, Isabel Cebrián, Cristina Durán, Miguel Ángel Giner dhe Sonia Pulido.

16.00 - 16.30: Prezantimi “Pulgarcito” nga B.
16.30 - 18.00: tryezë e rrumbullakët "E drejta për të buzëqeshur". Moderatori: Kap. Folës: Toni Batllori (La Vanguardia), Fer (El Punt Avui), Ferreres (El Periódico), José Manuel Puebla (ABC), Rafa Sañudo (La Razón) dhe José Luis Martín (El Jueves).
18.00 - 18.30: Prezantimi i lajmeve nga Autoeditores.
18.30 - 19.00: Prezantimi i lajmeve nga Redaktuesja Fandogamia.
19.00 - 19.30: Prezantimi i Çmimeve të Shoqatës së Autorëve Komikë të Spanjës (AACE).
19.30 - 20.00: Prezantimi i Tebeo Valencia. Panairi komik dhe ilustrim.
20.00 - 20.30: Ceremonia e ndarjes së çmimeve të Panairit të 32-të Ndërkombëtar të Komikave në Barcelonë.

E shtunë 17 maj
11.00 - 12.00: tryezë e rrumbullakët "Komiku i pavarur në SHBA". Moderatori: Joseba Basalo. Folës: Matt Peters, Bill Pressing, Brandon Graham dhe Korkut Öztekin.
12.00 - 12.30: Prezantimi i lajmeve Panini.
12.30 - 13.30: tryezë e rrumbullakët "Ditët e së Ardhmes së Ardhmes: 75 vjet Marvel". Moderatori: Cels Garcia. Folës: Carlos Pacheco, David Baldeón, David López dhe Alejandro M. Viturtia (Panini).
13.30 - 14.30: Prezantimi i SelectaVisión. "Dragonballz beteja e perëndive".

16.00 - 17.00: Bisedë me Andrew Wildman. Paraqet dhe moderon: David Hernando
17.00 - 17.30: Prezantimi i lajmeve nga Planeta DeAgostini.
17.30 - 18.00: Prezantimi i lajmeve të ECC.
18.00 - 18.30: Prezantimi i lajmeve nga Penguin Random House.
18.30 - 19.30: Prezantimi i lajmeve nga Redaktuesja Norma.
19.30 - 20.30: Tryezë e rrumbullakët "Vështron BD Franceze". Moderatori: Pepe Gálvez. Folës: Chloé Cruchaudet, Audrey Spiry dhe David Prudhomme.

E Dielë 18 maj
11.00 - 12.00: Tavolina e rrumbullakët "Kalorësi i errët: 75 vjet Batman". Moderatori: Rubén González. Folës: Katie Kubert (Komike DC), Paul Jenkins, Pere Pérez, Diego Olmos dhe David Fernández (ECC).
12.00 - 13.00: tryezë e rrumbullakët "Gjinia e zezë në komike". Moderatori: Toni Guiral. Folës: Mike Carey, Eduardo Risso, Brian Azzarello dhe Juan Díaz Canales.
13.00 - 14.00: Tryezë e rrumbullakët "Vineta Autobiografike". Moderatori: Toni Guiral. Folës: Sandra Uve, Luis Garcia Mozos, Miquel Fuster dhe Rubén del Rincón.
14.00 - 14.30: tryezë e rrumbullakët "Johan dhe Pirluit". Moderatori: Alfons Moliné. Folës: Fernando Fuentes dhe Carlos de Gregorio.

16.00 - 17.00: tryezë e rrumbullakët “» Komiku dixhital: një mbështetje në ndërtim e sipër ». Moderatori: Toni Guiral. Folës: Cels Piñol, Raúl Vidal (Zukate) dhe Daniel Bartual (Studiues).
17.00 - 17.30: Prezantimi i dokumentarit "Històries de Bruguera" me Carles Prats.
17.30 - 18.00: Milcomics prezanton "CMC Entertainment" me Gonzalo González dhe Carlos Gallego.
18.00 - 19.00: Tryezë e rrumbullakët "Superheroes në shpëtimin e Hollywood". Moderatori: Juan Royo. Folës: Rafael López Espí, Mo Caró dhe Carlos Gallego.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.