Lajmet Seix-Barral për shtator, tetor dhe nëntor

Lajmet editoriale Seix-Barral

La Redaktues Seix-Barral, ka botuar ato që do të jenë disa nga lajme letrare për muajt shtator, tetor dhe nëntor. Ata vijnë të mbushur me lajme të mira që ne kujdesemi t'ju informojmë këtu me mendime nga gazeta dhe autorë të përfshirë.

Nëse dëshironi të jeni të vetëdijshëm për lajmet editoriale dhe / ose Seix-Barral është ndër botuesit tuaj të preferuar, mos ndaloni së lexuari këtë artikull.

Lajmet - tituj sipas muajve

Shtator

 • "Rruga e qenit" nga Sam Savage.
 • "Bërtet në shi" nga Yu Hua.
 • "Sa turp" nga Paulina Flores.
 • 2084 Fundi i Botës " nga Boualem Sansal.
 • Mos harroni se ju do të vdisni. Jeton" nga Paul Kalanithi.

Tetor

 • "Jam këtu" nga Jonathan Safran Foer kur kemi informacionin.
 • "Funksioni i shtatë i gjuhës" nga Laurent Binet
 • "Mes botës dhe meje" nga Ta-Nehisi Coates.
 • "Një jetë më e mirë" nga Anna Gavalda.

Nëntor

 • "Koha për t'u zgjuar së bashku" shënuar nga Kirmen Uribe.
 • "E bukura Annabel" nga Lee Kenzaburo Oé.
 • "Një mënyrë. Poezi e plotë » shënoi nga Erri de Luca.
 • "Historia e Irene" shënoi nga Erri de Luca.

Libër për libër, mendim për mendim

"Rruga e qenit" nga Sam Savage

Harold Nivenson është një piktor, kritik dhe mbrojtës i vogël që reflekton në karrierën e tij. Ajo që fillon si një refuzim i një lloji të caktuar arti dhe një inat i hidhur ndaj familjes së tij i lëshon vendin një ndjenje paqeje të brendshme ndërsa largohet nga hija e së kaluarës dhe gjen një arsye për të jetuar në të tashmen. Ndoshta jeta - si arti - nuk ka pse të matet me sukses; mbase duhet të kërkojmë pjesët që mungojnë midis gabimeve tona dhe rrënojave që, për shkak të tyre, ne banojmë.

Mënyra e qenit është një mësim në art dhe jetë. Sam Savage merr në një mënyrë të jashtëzakonshme temat që mbushin romanet e tij të mëparshëm: vetmia, pendimi dhe ëndrrat e thyera. Dhe, duke fluturuar mbi gjithçka, letërsi.

Shqyrtime

 • "Një histori elegjiake, elokuente dhe intensive për kuptimin e artistit", Javore e Botuesve.
 • Savage ka shkruar kryeveprën e tij; një analizë e fortë dhe e jashtëzakonshme, e bukur dhe njëkohësisht e dhimbshme e një intelektuali të vjetër të penduar », The Tribune e Yjeve.
 • "Aftësia e Savage është të krijojë karaktere komplekse duke përdorur vetëm zërin e tyre", Los Angeles Times.

"Bërtet në shi" nga Yu Hua

Botuar fillimisht në 1992,"Bërtet në shi" është një histori tronditëse për mbijetesën në personin e parë që jep detaje për përvojën e trazuar të një klani në Kinën rurale; një kritikë kaustike e idealeve familjare të një kombi paternalist të plagosur për vdekje, e cila na drejton drejt ndërlikimeve të mrekullueshme të qenies njerëzore në një komunitet në transformim të plotë.

Shqyrtime

 • "Ky roman i parë nga Yu Hua është një kolazh pixelated i dhimbjes dhe mbijetesës", Shqyrtime Kirkus.
 • Shkrimet e Yu Hua nuk janë të gëzueshme. Edhe ashtu, në fragmentet emocionale më të komplikuara, ai arrin ta sigurojë skenën me humor. Një lexim i rekomanduar për një audiencë të gjerë ”, Revista e Bibliotekës.

"Sa turp" nga Paulina Flores

Klasa e mesme popullon këto nëntë histori që ndodhin në rrugët e lagjeve periferike, në qytetet portuale, në blloqet e ndërtesave ose në hyrje të një biblioteke. Askush nuk fillon nga e para: ka nga ata që dalin në kërkim të punës, nga ata që spiunojnë fqinjët, takojnë një mik të vjetër ose planifikojnë një grabitje. Transmetimi i arrin të gjithë ata pa paralajmërim, në grahmat e jetës.

Në këtë vëllim tronditës, momenti kalimtar në të cilin lihet pafajësia, momenti i zbulimit në të cilin gjithçka ndryshon, shkrihet, pa dramë, me situata dukshëm të përditshme që përmbajnë misterin e tyre.

Shqyrtime

 • "Një zë shumë i veçantë dhe i domosdoshëm", Patricia Espinosa. Lajmet e fundit
 • "Një libër me cilësi të pjekur dhe të pjekur", Pedro Gandolfo, Mërkuri.

Lajmet editoriale Seix-Barral 3

2084 Fundi i Botës " nga Boualem Sansal

Në perandorinë e pamasë të Abistanit, një regjim totalitar i bazuar në nënshtrimin ndaj një perëndie të vetme dominon gjithçka; çdo mendim personal çrrënjoset dhe një sistem monitorimi i kudogjendur lejon që popullata të kontrollohet. Ati, heroi ynë, përpiqet ta kuptojë këtë sistem diktatorial duke hetuar renegatët, një popull që jeton i huaj ndaj fesë dhe ndërmerr një eksod të gjatë nëpër shkretëtirë në kërkim të së vërtetës.

"Feja mund ta bëjë Zotin të dashur, por nuk ka asgjë si ajo për t'i bërë njerëzit të urrejnë dhe urrejnë njerëzimin". Kështu fillon 2084. Fundi i Botës, një fabul Orwelliane që satirizon abuzimet dhe hipokrizinë e një radikalizmi fetar që kërcënon demokracinë. Si do të ishte bota nëse ata fitonin? Ky roman na jep përgjigjen.

Shqyrtime

 • "Një tekst i zi, i ashpër, aq i saktë sa jep vertigo", Le Point.
 • "Një roman i jashtëzakonshëm dhe një zë alarmi", Telerama.
 • "Sa tronditëse aq edhe profetike", Lexoni.

Mos harroni se ju do të vdisni. Jeton" nga Paul Kalinithi

Në moshën tridhjetë e gjashtë, dhe gati për të mbaruar një dekadë qëndrimi për të marrë një pozicion të përhershëm si një kirurg neurokirurg, Paul Kalanithi u diagnostikua me kancer të mushkërive në fazën IV. Ai kaloi nga të qenit një mjek që trajtonte raste terminale në një pacient që luftonte për të jetuar.

Mos harroni se ju do të vdisni. Vive është një reflektim i paharrueshëm mbi kuptimin e ekzistencës sonë. Një meditim i përulur dhe i mbushur me mrekulli që tregon fuqinë e ndjeshmërisë; aftësia e pafund e rezistencës së qenies njerëzore për të dhënë më të mirën e vetvetes kur përballet me atë që i trembet më shumë.

Shqyrtime

 • "Shpimi. Dhe e bukur. Kujtimet e mjekut të ri Kalanithi janë prova se ai që e di se do të vdesë është ai që na mëson më shumë për jetën », Atul Gawande, autor i "Të qenit i vdekshëm".
 • "Një meditim elokuent dhe i përzemërt për vendimet që të çojnë të duash jetën edhe kur vdekja është afër", Lista e librave.

"Jam këtu" nga Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer ka marrë më shumë se një dekadë për të përfunduar këtë roman monumental që adreson krizën e koncepteve të konsideruara të shenjta, të tilla si familja, shtëpia, tradita ose roli ynë në komunitet. Një ushtrim letrar mjeshtëror, herë i parespektueshëm, i shkathët dhe i qeshur si një komedi televizive, dhe te të tjerët, një zbritje e pamëshirshme dhe pa kompromis në pjesën më të keqe të vetvetes.

Një tërmet kërcënon të copëtojë Jacob Bloch. Ai nuk po kalon momentin e tij më të mirë, as si baba, as si burrë, as si një hebre amerikan, edhe pse në dyzet e tre kjo nuk ia heq ëndrrën. Martesa e tij po lëkundet dhe tre fëmijët e tij nuk kanë më nevojë për të: ata kanë teknologjitë e reja për të parë botën. Kjo përçarje personale përhapet në një shkallë globale kur një tjetër tërmet godet Lindjen e Mesme dhe Jakobi duhet të vendosë vendin e tij në botë.

Shqyrtime

 • Dora e Foer nuk dridhet kur merret me çështje komplekse dhe me pasojat e tyre. Humori i tij i errët e pikëson dialogun dhe melankolia përshkon vërejtjet e tij për vetminë e marrëdhënieve njerëzore dhe një botë të ndarë nga urrejtja etnike. […] Një shkrimtar i talentuar me dhuratën për të na lëvizur », Javore e Botuesve.
 • "Historia e dilemave familjare të Jonathan Safran Foer është një komedi i parespektueshëm, polifonik dhe vëllimor që kufizohet me ekzagjerimin, duke u ballafaquar haptazi me kapacitetin njerëzor për tallje dhe tejkalim, për mizori dhe dashuri", Lista e librave.

"Funksioni i shtatë i gjuhës" nga Laurent Binet

Funksioni i shtatë i gjuhës është një roman inteligjent dhe dinak që spekulon vrasjen e Roland Barthes si një parodi, e ngarkuar me satirë politike dhe një komplot detektiv. Ashtu si në HHhH, Binet përzie fakte reale, dokumente dhe personazhe me trillime për të ndërtuar një përrallë të guximshme dhe gazmore për gjuhën dhe fuqinë e saj për të na transformuar.

Më 25 Mars 1980, Roland Barthes u vra nga një makinë. Shërbimet sekrete franceze dyshojnë se ai është vrarë dhe inspektori Bayard, një njeri jashtëzakonisht konservator, është i ngarkuar me hetimin. Së bashku me të riun Simon Herzog, një profesor asistent në universitet dhe një progresist i krahut të majtë, ai fillon një hetim që do ta çojë atë të marrë në pyetje figura të tilla si Foucault, Lacan ose Althusser dhe të zbulojë se çështja ka një dimension të çuditshëm global .

Lajmet editoriale Seix-Barral 2

Shqyrtime

 • «Një roman qesharak, pop dhe djallëzor midis Fight Club, Emri i Trëndafilit dhe Tíntín në vendin e Teorisë Franceze», Les Inrock.
 • "Romani delikator strukturalist detektiv që përpiqet të sqarojë vdekjen e Roland Barthes", Le Nouvel Observator.

"Mes botës dhe meje" nga Ta-Nehisi Coates

Një letër nga një baba për djalin e tij. Një reflektim i thellë mbi realitetin shoqëror të Amerikës së Veriut të sotme që përfshin çështje të mëdha universale të tilla si diskriminimi, pabarazia dhe aktivizmi i nevojshëm për t'i luftuar ato.

Shqyrtime

 • "Midis botës dhe meje është një monolog aq i dhunshëm sa realiteti i shumë afrikano-amerikanëve dhe po aq i zhytur në mendime dhe i ngadaltë sa e gjithë letërsia e një autori që ka kaluar jetën e tij duke u përpjekur të kuptojë realitetin që e rrethon", Vendi.
 • "Historia e fuqishme e së kaluarës së babait dhe e ardhmja e një djali ... Një testament i lëvizshëm dhe i fuqishëm", Shqyrtime Kirkus.

"Një jetë më e mirë" nga Anna Gavalda

Stili i pagabueshëm i Anna Gavalda i kthen këto dy histori të shijshme në një perlë të vogël që na tregon se te të gjithë ne, pa marrë parasysh sa të parëndësishëm ndihemi ndonjëherë, ka farë pasioni, guximi dhe madhështie.

Mathilde dhe Yann kanë shumë të përbashkëta. Të dy e urrejnë jetën e tyre. Mungesa e një pune të denjë rrit zhgënjimin e tyre dhe marrëdhëniet e tyre të dashurisë janë një katastrofë e plotë. Një ditë, ajo humbet çantën në një lokal dhe i panjohuri që e kthen, përveçse do t’i ndryshojë fatin, do t’i ndryshojë jetën. Yann gjithashtu do të shohë fatin e tij të përmbysur pas një darke të papritur me fqinjët e tij, në të cilët ai do të njohë entuziazmin që kërkon.

Shqyrtime

 • «Anna Gavalda na çon në universin e saj, ku destinacionet më të vogla janë gjithashtu më të rëndësishmet. Gavalda na prek me freskinë dhe optimizmin e saj. Ai gjithmonë ka atë aftësi të mrekullueshme për të ndriçuar errësirën e botës me fjalë », L 'Pavarësia.
 • "Kam dashur. Me prozën e saj të mprehtë, Gavalda godet kohën tonë. Ai ka shkruar një libër të shkëlqyeshëm për bezdisjen dhe trishtimin e vetmisë. Një punë e mrekullueshme », Telematin.

"Koha për t'u zgjuar së bashku" nga Kirmen Uribe

Koha për t'u zgjuar së bashku është historia e një gruaje që jetoi për të treguar disa të internuar, planet e së cilës u cunguan nga ngjarje historike që përcaktonin fatin e disa brezave.

Karmele Urresti është befasuar nga lufta civile në vendlindjen e saj Ondarroa. Në fund të luftës ai u nis për në Francë. Atje ajo takon burrin e saj, muzikantin Txomin Letamendi, dhe së bashku ata ikin në Venezuelë. Por Historia hyn përsëri në jetën e tij. Kur Txomin vendos të bashkohet me shërbimet sekrete Baske, familja kthehet në Evropë, ku ai kryen punë spiunazhi kundër nazistëve derisa të arrestohet në Barcelonë. Karmele do të duhet të marrë një rrezik dhe të largohet, vetëm këtë herë, me shpresën e verbër të dikujt që lë pas atë që është më e çmuar.

Shqyrtime

 • «Shumë afër estetikës së Emmanuel Carrère dhe De Lives of Other të tij dhe JM Coetzee të Mjeshtrit Petersburg», Jon Kortazar, Babelia.
 • "Absolutisht moderne ... si Emmanuel Carrere, GP Sebald, JM Coetzee dhe Orham Pamuk", Jugperëndim.
 • "Ajo ka cilësi të rrallë për të shërbyer traditën pa e bërë atë të tingëllojë si popull, dhe për të qenë moderne pa hequr dorë nga ato që ishin më parë", P. Yvancos, Arte dhe Letra të ABCD.

"E bukura Annabel Lee" nga Kenzaburo Oé

E bukura Annabel Lee thërret, nga titulli i saj, vajzën-grua që u dashurua me Poe dhe zhytej në dhimbjen dhe tragjedinë që shoqërojnë shpesh, si një mallkim antik, pafajësi dhe bukuri. Në këtë roman, i pari në të cilin Kenzaburo Oé prezanton një personazh kryesor femër, japonezët eksplorojnë me mjeshtëri temat e tij të zakonshme: miqësinë, artin, angazhimin politik.

Si fëmijë, Sakura luajti në adaptimin filmik të poezisë së Edgar Allan Poe Annabel Lee, duke shënuar fillimin e një karriere të suksesshme. Vite më vonë, e kthyer në një aktore ndërkombëtare, e njohur nga Hollywood në Japoninë e saj të lindjes, ajo fillon me shkrimtarin Kensanro dhe producentin e filmit Komori në sjelljen e një kryengritje fshatare në ekranin e madh. Ajo që Sakura nuk mund ta imagjinonte është se gjatë xhirimeve ajo do të përfundonte duke kujtuar një përvojë traumatike nga fëmijëria e saj.

Shqyrtime

 • "Shkrimtari më magjepsës, më i rëndësishmi në vendin e tij", Enrique Vila-Matas.
 • "Maja e letërsisë bashkëkohore japoneze mund të gjendet në Kenzaburo Oé"Yukio Mishima.

"Një mënyrë. Poezi e plotë » nga Erri de Luca

Solo ida bashkon për herë të parë në një vëllim të gjithë poezinë e Erri De Luca, në një botim dhe përkthim dygjuhësh nga Fernando Valverde. Një vepër unike dhe e padepërtueshme, plot momente të bukura dhe me forcë të madhe, e cila portretizon realitetin me një ndjeshmëri të zymtë dhe pa asnjë artificial.

«Babai im kishte një rekord me poezi nga Lorca […]. Me gramafonin të fikur, ai rilexoi vargjet. Ata tingëllonin si rrahje zemre, ecnin me hapat e sandaleve të reja, kërcisnin dhe mbanin erë lëkure. […] Që atëherë, poezia ka zërin që formohet në kafkën e atyre që e lexojnë. […] Vargjet e mia të përkthyera në gjuhën e Lorkës më kthejnë në një dhomë në Napoli, ku një fëmijë i heshtur po mësonte të rrokte vargjet e një poeti spanjoll », Erri De Luca.

Shqyrtime

 • «De Luca është një poet dhe ai nuk ka frikë nga asgjë, as nga ndjenjat e mira dhe as nga banaliteti i së mirës ose së keqes; e rëndësishme është shkëlqimi i paparashikueshëm, kujtesa që shpërthen para syve të tyre, imagjinata që jep kuptim ", Il Tempo.
 • «Shkrimtari i vetëm i vërtetë i kategorisë që tani për tani ka dhënë shekullin XXI», Corriere della Sera.

"Historia e Irene" nga Erri de Luca

Ky triptik i ndritshëm në kujtesë dhe harresë fillon me një fabul pa një moral që mund të shfaqet në çdo përmbledhje të mitologjisë greke; personazhi kryesor, Irene, posedon karakterin legjendar të krijesave magjike. Dy historitë tronditëse që pasojnë tregojnë natyrën e qenies njerëzore, të aftë të falsifikojnë cilësitë e tij më të mira në rrethana të pafavorshme.

Deti dhe toka përballen me një ishull të tronditur nga dielli dhe të mbingarkuar nga yjet; një vend mrekulli dhe mizor që nuk pranon misterin e bukur të Irene. Ajo do t'ia zbulojë historinë e saj magjepsëse një shkrimtari napolitan, narratorit përfundimtar të Historisë së Irene.

Shqyrtime

 • "Një triptik i ndritshëm që na kujton se Erri De Luca është një nga shkrimtarët e mëdhenj të letërsisë botërore", Librat Hebdo.
 • "Një libër i shkurtër shumë intensiv", Tuttolibri, La Stampa.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.