Roy Galán

Roy Galán

Sumber poto Roy Galán: Elle

Upami aya salah sahiji panulis anu paling dikenal nyaéta, tanpa diragukeun, Roy Galán. Panulis, kolumnis, influencer sareng féminis ieu kalebet tren. Anjeun bahkan mungkin kenal ka anjeunna kusabab anjeun parantos maca ngeunaan anjeunna atanapi ningali naon waé dina média sosial atanapi bahkan dina televisi.

Tapi éta ogé tiasa janten kasus anu anjeun henteu terang anjeunna, sareng pikeun éta kami badé nyobian nyaritakeun anjeun saha Roy Galán, kumaha anjeunna nyerat sareng buku naon anu parantos ditulis anjeunna. Dupi urang mimitian?

Saha Roy Galán

Saha Roy Galán

Sumber: Canarias7

Hal kahiji anu anjeun kedah terang ngeunaan Roy Galán nyaéta, kanyataanna, anjeunna sanés nami aslina. The nami lengkep panulis ieu Roy Royázez Galán. Nanging, anjeunna ngaleupaskeun nami kulawarga anu pangpayunna pikeun masihan prioritas pikeun anu kadua. Kukituna, éta dipidangkeun sapertos kitu.

Anjeunna lahir tanggal 22 Désémber 1980 di Santiago de Compostela tapi, sanaos lahir di Galicia, kaleresan seueur budakna henteu dibalanjakeun di dinya, tapi di Kapuloan Kanaria. Ogé, kulawargana sanés leres kulawarga anjeun; Anjeunna asalna ti kulawarga homoparental sareng pas nyanghareupan kaleungitan salah sahiji indungna, Sol, anu maot nalika yuswa nembé 13 taun. Maka, anjeunna ngan ukur cicing sareng indungna anu sanés, Rosa.

Ogé, anjeun kedah terang ngeunaan panulis ieu yén anjeunna ngagaduhan sadulur kembar, Noa Galán.

Dina tingkat pendidikan, Roy Galán diajar Hukum di Universitas La Laguna sareng lulus di 2003. Salami 11 taun anjeunna damel di administrasi Pamaréntah Madrid tapi, dina 2013, bug nyerat ngahalangan anjeunna sareng anjeunna mimiti bakti diri pikeun profési ieu.

Salaku tambahan, di 2017 anjeunna aya dina daptar Íñigo Errejón ka Majelis Warga Podemos, sareng di 2019 dina daptar Langkung Madrid ka Déwan Kota Madrid sareng Manuela Carmena.

Mimiti padamelan anjeun

Pagawean Roy Galán

Sumber: Lavozdelsur

Roy Galán sanés jalmi anu fokus kana buku. Éta ngagaduhan seueur rupa. Sareng anu utami nyaéta panulis. Perlu dipikaterang yén anjeunna mangrupikeun murid di Canarian School of Creation Literary dina lokakarya dina novél, puisi, carita pondok, tayangan layar, analisis sinematografi ... ogé kursus dina Nyiptakeun Sastra, Pembebasan Sumberdaya Éksprésip atanapi bahkan dina Panulis urang Vademecum .

Anjeunna menonjol pisan di sakola anu bahkan anjeunna parantos ngajar kursus ngeunaan topik anu béda-béda nyalira.

Pertama kali anjeunna nyebarkeun buku nyaéta tilu taun saatos fokus kana nyerat, kalayan Unrepeatable. Nanging, dipikanyaho yén, dina Canarian School of Creation Literary, anjeunna nyerat sababaraha carita dina sandiwara «Sareng janten salamina», babarengan sareng kolega sanésna.

Dina 2019 anjeunna nampi Krámpack Award ti Extremadura International LGBT Festival.

Anjeunna nyalira nangtoskeun cara nyeratna salaku "saderhana", henteu paduli kanyataan yén pikeun kéngingkeun téks anu ngahontal jalma pikeun internal nimbulkeun keraguan sareng konflik anjeunna peryogi latihan anu hadé pikeun ngalakukeun éta. Anjeunna ogé salah saurang panulis anu nyampur nulis sareng politik, ngémutan éta nyeratna mangrupikeun "artefak politik."

Salaku tambahan pikeun karyana salaku panulis, anjeunna ogé kolumnis. Nyatana, anjeunna berkolaborasi pikeun majalah BodyMente, pikeun koran digital La gaze umum malahan ngagaduhan waktos pikeun ilubiung dina halaman wéb LaSexta.

Dina 2013, nalika anjeunna mutuskeun bakti diri pikeun nyerat, Roy Galán nyiptakeun halaman wéb Facebook. Tugasna nyaéta ngarengsekeun kursus Manajer Komunitas sareng anjeunna ngamimitian nyerat. Sesuatu anu anjeunna henteu lirén ngalakukeun, henteu ngan ukur dina Facebook, tapi ogé dina Twitter sareng Instagram. Sareng anjeun kedah terang yén sagala anu ditulis anjeunna katingali sareng dibagi ku rébuan jalma, maka anjeunna parantos janten pangaruhan.

Roy Galán salaku féminis

Alesan sanés naha Roy Galán dipikaterang pikeun anjeunna pernyataan umum féminis, ogé sekutu féminis. Kedah diémutan yén dina bukuna anjeunna nyarioskeun perkawis feminisme, ogé dina jaringan sosial sareng dina tulisan anu anjeunna terbitkeun dina média.

Nyatana, anjeunna ilubiung dina buku anu ditulis ku Nuria Coronado, Lalaki pikeun kasetaraan salaku salah sahiji lalaki anu diwawancara.

Buku Roy Galán

Buku Roy Galán

Difokuskeun kana aspek literatur na, Roy Galán gaduh sababaraha buku di pasar. Anu mimiti, Irrepetible, diterbitkeun dina 2016 sareng penerbit Alfaguara. Nanging, éta sanés anu terakhir na, tapi seueur deui.

Como buku sorangan has:

  • Teu bisa dibalikeun deui.
  • Lelembutanana.
  • Teu aya di jero anjeun.
  • Ngadamelna henteu siga cinta.
  • Kabagjaan.
  • Kuat.

Seueur-seueurna di antawisna parantos diserat sareng bumi penerbitan Alfaguara, kacuali Jantenkeun teu siga cinta sareng Las alegrías anu ngalaksanakeunana sareng Ink Cloud sareng Continta anjeun gaduh kuring masing-masing. Salaku tambahan, aranjeunna ogé hiji-hijina anu diterbitkeun dina taun anu sami kumargi aranjeunna biasana ngaluarkeun buku énggal ngan sakali unggal taun.

Salian ti buku pangarangna, anjeunna ogé parantos diterbitkeun dina karya kolaborasi, sakumaha aranjeunna:

  • (h) cinta 3 timburu sareng kalepatan.
  • (h) 4 cinta diri.

Tanpa hilap buku anu anjeunna kaluarkeun sareng Canary Islands School of Creation Literary, «Sareng éta bakal salamina».

Ayeuna anjeun terang Roy Galán sakedik deui, naha anjeun wani nganggo bukuna?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.