Juan Ortiz

Sarjana Pendidikan, nyebatkeun bahasa sareng literatur, ti Udone (Universidad de Oriente, Nucleo Nueva Esparta, Vénézuéla). Profésor Universitas dina korsi sajarah, sastra Spanyol sareng Amérika Latin, ogé musik (harmoni sareng maénkeun gitar). Sarjana Pendidikan, nyebatkeun bahasa sareng sastra, (Udone). Profésor sastra, sajarah sareng musik universitas. Kuring damel salaku panulis, nangtung dina puisi sareng narasi perkotaan. Sababaraha buku kuring nyaéta: "Transeúnte", carita; "Awak di basisir", kumpulan sajak. Kuring ogé ngalayanan salaku panyipta eusi sareng éditor téks.