Ngédit sareng nyerat kursus di Escuela Cursiva

Ngédit sareng nyerat kursus

Kuring terang tina jumlah pamiarsa anu ogé panulis anu halaman kami Sastra Sunda Ayeuna. Ieu kanggo anjeun, panulis-pamiarsa, janten kuring nginpokeun ka anjeun yén ti ayeuna, anjeun tiasa ngadaptarkeun kursus éditan sareng nyerat anu Sakola Cursive wawaran.

Sakola Cursiva sanés waé sakola, tapi aranjeunna gaduh pangalaman sareng tradisi dina hal pustaka ieu. kumargi éta milik Kelompok Penerbitan Random House Penguin.

Kursus éditan

Upami anjeun mangrupikeun dunya penerbitan sareng anjeun hoyong terang sadaya seluk beluk imah penerbitan, anjeun badé janten pembaca éditorial atanapi anjeun ngan saukur ngagaduhan jabatan pikeun perdagangan ieu, di Escuela Cursiva aya 3 kursus anu ditawarkeun ayeuna:

  • "Kumaha buku diterbitkeun" anu guru-tutor na Albert Mark: Kursus ieu dimaksudkeun pikeun wisata di genep sési dina dagang éditor kumargi naskah sumping di a redaksi dugi ka dijual di a toko buku. Kumaha milih proyék anu pas pikeun baris éditorial anu khusus, kumaha ngagarap naskah sareng panulis atanapi kumaha ngamajukeunana novela sahingga ngahontal angka anu paling ageung tina nu haladir, mangrupikeun sababaraha patarosan anu bakal dibahas dina kursus. Tulang tonggong anu sami bakal janten tokoh éditor salaku koordinator édisi buku, sareng bakal ngiringan gawé babarengan sareng masing-masing departemen éditorial sareng hubungan sareng panulis salami prosés ieu.
  • "Koréksi tipografi" anu guru-tutor na Laura Ortega. Naha anjeun hoyong janten paneros dina éditorial? Naha anjeun panulis sareng hoyong diajar kumaha ngeja-ngabenerkeun téks anjeun? Tangtu ieu nawiskeun sadaya alat anu ngamungkinkeun siswa ngamimitian dina koréksi éjahan profesional. Jelas, kursus ieu ngagaduhan fokus éditorial, salawasna diatur ku kriteria anu nuturkeun Grup Redaksi Penguin Random House.
  • «Anjeun anu diitung. Pamasaran pikeun panulis » jeung Samper pink salaku guru-tutor. Kalayan kursus ieu anjeun bakal diajar ngawangun pidato jelas ngeunaan saha anjeun escritorti kumaha ngenalkeun diri anjeun ka batur sareng ngajelaskeun proyék-proyék anjeun kana kumaha komunikasi kaistimewaan anjeun, dimimitian ku éditor sareng dipungkas ku pamiarsa pamungkas. Saolah-olah anjeun a Watek fiksi, anjeun badé ngajawab séri patarosan anu bakal ngamungkinkeun kami pikeun ngahartikeun sababaraha koordinat pikeun nampilkeun diri ka batur. Teu aya anu percaya yén anjeun terang kumaha ngalakukeun sagala rupa sareng sadayana ogé, parantos waktosna mutuskeun sareng ngahartikeun diri.

Kursus tulisan

  • "Nulis novel. Léngkah munggaran " ku Jose OvejeroDupi anjeun kersa nyerat novel? Henteu yakin kana kumaha ngamimitianna? The panulis José Ovejero nunjukkeun anjeun léngkah-léngkah munggaran dina nulis novel. Dimimitian tina carita anu dipikirkeun ku murid, urang bakal ngungkulan sababaraha masalah ésénsial anu ditepikeun ka unggal panulis. Salain tina tinimbangan tiori anu langkung umum, anu bakal ngagaduhan rohangan na, sareng sababaraha bacaan anu bakal diusulkeun, bakal dilaksanakeun palatihan anu ngamungkinkeun murid nyandak kaputusan anu bakalan penting dina tulisanana.
  • "Novel salaku sistem anu rumit, dinten ayeuna" ku Agustin Fernandez Mallo: Bagian penting tina ciptaan kontemporer éta dumasarkeun kana ngagabungkeun mékanisme naratif sapertos anu maca maca reuwas sakapeung sareng di daérah dalit waktos sanésna. Kami salawasna damel di daérah-daérah campuran éta, hibrida. Jaringan analog sareng jaringan digital. Ieu kajantenan ku teu ngan ukur ngawatesan "nyaritakeun carita", tapi ku ngagabungkeun unsur-unsur kompleksitas anu aya di sakuriling urang –kultur sareng populér-, maén sareng lingkungan sareng masarakat anu karakterna didaptarkeun, henteu ngan ukur masihan dokuméntasi - Wikipedia sareng énsiklopédi pikeun éta - tapi ngagunakeun lingkungan sareng lingkungan budaya pikeun kapentingan hirup anu hirup sareng dipercaya, kumaha ogé hebatna. Tangtu ieu ngaliwat kumaha guru -Agustin Fernandez Mallo- ngabahas prosés kréatip éta.
  • «Genre novel I: Novel romantis-erotis» ku Élísabet Benavent: Upami anjeun kantos hoyong nyerat anu hébat kisah cinta, pinuh ku karep sareng sensualitas, sareng anjeun henteu kantos ngalakukeun éta, kursus ieu sadayana dirancang pikeun anjeun.
  • «Bengkel carita pondok» ku Laura Moreno: Kalayan kursus ieu anjeun bakal tiasa ngembangkeun, ngalangkungan latihan sareng pangetahuan sababaraha urang muterkeun sareng basis naratif téoritis masing-masing, kamampuan anjeun nyerat. Pilarian dina kasus pemula sareng nyampurnakeun dina kasus murid anu langkung maju. Milarian anu kasaimbangan antara kanyaho téknis, kakuatan kréatip sareng kabutuhan bagi salaku prosés diajar. Téori alternatip sareng prakték di kelas, duanana tina nyerat sareng maca carita anu diusulkeun pikeun tiap topik. Bagikeun tafsir, filia sareng fobia.

Upami anjeun hoyong ngadaptarkeun salah sahiji kursus sateuacanna atanapi sababaraha, atanapi anjeun ngan kedah langkung seueur inpormasi, pencét di dieu. Anjeun bakal mendakan sadayana anu anjeun kedah terang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.