Javier Reverte: Buku

Bentang Afrika

Bentang Afrika

Nalika naroskeun dina wéb ngeunaan "buku Javier Reverte", hasilna utami pangalihan ka Trilogi Afrika. Saga ieu mangrupikeun karya Spanyol anu paling dikenal; di jerona anjeunna nunjukkeun kami paningalna ngeunaan buana anu misterius ieu. Reverte mangrupikeun pangumbara anu gairah sareng panasaran anu terang kumaha néwak ku pulpénna anu akurat sababaraha blog na di panjuru dunya.

Nalika anjeunna ngalangkungan tempat-tempat anu ikonik, anjeunna nyerat pedaran anu akurat ngeunaan bentang sareng jalma anu anjeunna kenal. Dina catetan ieu, anjeunna ngagambarkeun masing-masing parasaan sareng anggapanana, anu terasna ditambahan ku data sajarah. Narasi na anu beunghar ngamungkinkeun anjeunna kéngingkeun ratusan rébu pamiarsa anu ngahargaan tiasa ngarambat unggal-unggal aranjeunna ngadatangan bukuna..

Buku pangalusna ku Javier Reverte

Impian Afrika (1996)

Mangrupikeun buku perjalanan anu nyeratna ngajelaskeun perjalanan na ngalangkungan Afrika Wétan sareng ngamimitian saga Trilogi Afrika. Rancana perjalanan bentuk bunderan dimimitian di Kampala (Uganda), teraskeun ka Dar es Salaam (Tanzania) sareng bérés di Kénya. Karya ieu nunjukkeun seueur sajarah di daérah éta, dijajah ku urang Éropa sareng runtuhna monarki Afrika.

Dicutat ku Javier Reverte

Dicutat ku Javier Reverte

Reverte nyaritakeun sacara rinci perjalananna ngaliwatan daérah gaib anu pinuh ku kahirupan, kalayan bernuansa anu sedih sareng bagja. Ogé, panulis ngungkabkeun tali silaturahmi anu anjeunna ngawangun sareng sababaraha rupa pribumi anu anjeunna bagikeun. Salaku tambahan, antara garis éta nuduhkeun sababaraha pangarang penting anu parantos nganjang sareng nyerat ngeunaan buana, diantarana: Hemingway, Haggard sareng Rice Burroughs.

Dijual Impian Afrika ...
Impian Afrika ...
Teu aya ulasan

Ulysses Haté (1999)

Dina kasempetan ieu, urang Sepanyol ngaliwat ka wétan Mediterania sareng ngajelaskeun kunjunganna ka tilu nagara: Yunani, Turki sareng Mesir. Reverte ngamungkinkeun anjeun ningali sagala rupa émosi anu disababkeun ku mendakan budaya, tradisi sareng sastra. Salami kamekaranana, sababaraha tempat tina tilu nagara ieu lengkep, sareng cariosanna dilengkepan ku dongéng ngeunaan mitologi Yunani sareng kajadian sajarah anu sanés.

Sedengkeun kamekaran téks hasil sababaraha kapribadian - nyata sareng fiktif - wawakil jaman kuno kaasup. Ieu kalebet: Homer, Ulysses, Helen of Troy sareng Alexander the Great. Sepanjang perjalanan, Reverte ogé nekenkeun tempat-tempat anu penting, sapertos pantai Turki, Peloponnese, Rhodes, Ithaca, Pergamum, Korinta, Athena, Pulo Kastellorizon, sareng Alexandria.

Walungan kapencil. Perjalanan ngalangkungan Amazon (2004)

Dina kasempetan ieu, anu ngumbara kaselep dina aliran tanaga anu maksakeun, pinuh ku legenda sareng petualangan: Amazon. Nalika lebet kana perairan Amazon, reverte nyaritakeun sempalan carita pribumi. Perjalanan dimimitian Juni Juni di kota Arequipa, beulah kidul Peru. Tujuan akhirna nyaéta pikeun nepi ka tempat lahirna anak perusahaan megah: Nevado del Mismi.

Sapanjang jalanna, salian ti kenal sababaraha kota sareng kota, Reverte ogé berinteraksi sareng pangeusi tepi aliran mitos. Jalur ngajamin naek kapal parahu panumpang, kanu komo pesawat dina sababaraha waktos. Sanaos kaserang panyakit malaria, panulis tiasa pulih sareng ngalengkepan perjalanan di Atlantik Brasil.

Waktos para pahlawan (2013)

Mangrupikeun novel ngeunaan kahirupan Jenderal Juan Modesto, anu ngajabat salaku pamimpin pasukan komunis dina Perang Sipil Spanyol. Carita na dimimitian dina Maret 1939, salami dinten-dinten terakhir konflik bersenjata. Partai Republik nuju siap-siap ninggalkeun kakawasaan sareng Francois maju ngalangkungan penaklukan pangénggalna. Dina waktos éta, Modesto - sareng personil militér sanés - ngatur kaluarna pamaréntah.

Plot na ngajelaskeun aspék kahirupan pribadi umum, sapertos kenangan masa budakna sareng potongan leutik kahirupan cinta na. Samentawis éta perang anu diperjuangkeun anjeunna dicarioskeun sareng kumaha pasukanna ngatasi kasieunan aranjeunna. Kasatiaan sareng sosobatan, ngeusi prajurit kalayan gagah pikeun ngungkulan momen anu paling sesah.

Sobre el autor

Javier Reverte

Javier Reverte

Javier Martínez Reverte Anjeunna lahir dinten Jumaah, 14 Juli 1944 di Madrid. Kolotna nyaéta: Josefina Reverte Ferro sareng wartawan Jesús Martínez Tessier. Ti leuleutik anjeunna katarik kana profési bapakna, hal anu tiasa ditingali dina karepna pikeun nyerat. Henteu sia-sia mutuskeun pikeun ngudag studi universitas di Filsafat sareng Jurnalisme.

Saatos lulus, Anjeunna damel langkung ti tilu dasawarsa salaku wartawan dina média Spanyol anu béda. Dina pangalaman padamelanana, 8 taun na (1971-1978) salaku koréspondén pers di kota sapertos London, Paris sareng Lisbon menonjol. Sapanjang karirna anjeunna ogé damel di fungsi sanés anu pakait sareng profési na, sapertos: reporter, ahli politik, panulis éditorial, sareng editor-in-chief.

pustaka

Anjeunna nyandak léngkah munggaran salaku panulis ngalangkungan skrip pikeun program radio sareng televisi. Dina awal taun 70an anjeunna fokus kana dua karepna: literatur sareng perjalanan.. Di 1973 anjeunna sacara resmi asup ka arena sareng sastra sareng Petualangan Ulysses, damel dimana anjeunna nyandak sababaraha pangalaman salaku globetrotter.

Dina taun 80 'anjeunna ngulik kana jinis-jinis sanés: narasi sareng puisi. Dimimitian ku terbitna novel: Dinten salajengna-ka-panungtungan (1981) jeung Paeh teu pati lami (1982), sareng engkéna kumpulan sajak Metropolis (1982). Anjeunna teraskeun sareng buku perjalanan sareng di 1986 anjeunna nampilkeun saga kahijina: Amérika Tengah Trilogy. Ieu diwangun ku tilu novél dimana anjeunna ngajelaskeun taun-taun hésé daérah dina waktosna.

Reverte ngawangun portopolio sastra anu lega sareng teu sampurna, kalayan total 24 téks tina perjalanan anjeunna di sakumna dunya, 13 novel, 4 buku puisi sareng carita pondok. Diantara karyana anu paling luar biasa nyaéta: Impian Afrika (1996, Africa Trilogy), Ulysses Haté (1999), Lacak Stowaway (2005), Walungan cahaya. Perjalanan ngalangkungan Alaska sareng Kanada (2009) sareng padamelan anumerta na: Lalaki ka cai (2021).

panghargaan

Salami karir nyeratna dilélér tilu kali. Anu mimiti, di 1992 kalayan hadiah Novel Novel Buku Madrid pikeun Lalaki perang. Teras di 2001 nampi Novel Ciudad de Torrevieja pikeun Peuting liren (2000). Pangakuan terakhir na asup 2010, Sareng Fernando Lara de Novela pikeun Lingkungan nol.

Pupusna

Javier Reverte anjeunna pupus di kota asalna, dina 31 Oktober 2020. Ieu, produk tina kaserang kanker ati.

Dianggo ku Javier Reverte

Buku perjalanan

  • Petualangan Ulysses (1973)
  • Trilogi Amérika Tengah:
    • Déwa dina hujan. Nikaragua (1986)
    • Ambu tina Kopal. Guatemala (1989)
    • Lalaki perang. Honduras (1992)
  • Wilujeng sumping di Naraka. Sarajevo Days (1994)
  • Trilogi Afrika
    • Impian Afrika (1996)
    • Vagabond di afrika (1998)
    • Jalan-jalan anu leungit di Afrika (2002)
    • Haté Ulysses. Yunani, Turki sareng Mesir (1999)
  • Tikét hiji arah (2000)
  • Soca séntiméntal (2003)
  • Walungan kapencil. Perjalanan ngalangkungan Amazon (2004)
  • Petualangan perjalanan (2006)
  • Lagu Mbama (2007)
  • Walungan cahaya. Perjalanan ngalangkungan Alaska sareng Kanada (2009)
  • Di laut liar. Perjalanan ka Arktik (2011)
  • Bukit anu hurung, lautan seuneu (2012)
  • Bentang dunya (2013)
  • Nyanyi Irlandia (2014)
  • A gugur Romawi (2014)
  • Usum panas cina (2015)
  • New York, New York (2016)
  • Ngawatesan (2018)
  • Suite Italia (2020)

Novelas

  • Dinten salajengna-ka-panungtungan (1981)
  • Paeh teu pati lami (1982)
  • Sawah stroberi salamina (1986)
  • Jeng jurang (1988)
  • Sadaya impian di dunya (1999)
  • Peuting liren (2000)
  • Dokter Ifni (2005)
  • Hayu karajaan anjeun sumping (2008)
  • Gusti Paco (1985)
  • Neighborhood Zero (2010)
  • Time of Heroes (2013)
  • Flags in the Mist (2017)
  • Man Overboard (2021)

Puisi

  • Metropolis (1982)
  • Gunung seuneuan anu cilaka (1985)
  • Lacak Stowaway (2005)
  • Sajak Afrika (2011)

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.