Bhikkhu Anu Ngajual Ferrari Na

Bhikkhu Anu Ngajual Ferrari Na mangrupikeun buku pitulung mandiri anu dikenal sacara internasional anu ditulis ku panyatur motivasi sareng panulis Robin Sharma. Diterbitkeun taun 1999 ku grup Penerbit Harper Collins, éta parantos dipasarkeun di langkung ti 50 nagara sareng ditarjamahkeun kana langkung ti 70 basa. Dugi ka 2013 parantos aya langkung ti tilu juta éksemplar dijual Rahib Anu Ngajual Ferrari Na (dina Basa Inggris).

Téks dumasar kana pangalaman pribadi panulis Nasional Kanada. Saudra, nalika umur 25 taun, mutuskeun pikeun ninggalkeun na bergengsi balapan pengacara sidang teuleum en milarian sorangan. Hasilna mangrupikeun jalur pamanggihan diri ngajantenkeun dongéng bisnis anu anjeunna hoyong bagikeun sareng dunya sareng nimbulkeun séri.

Sobre el autor

Kalahiran, budak leutik sareng pangajian

Robin Sharma lahir di Uganda di 1965. Anjeunna putra ti bapa Hindu sareng indung Kenya. Aranjeunna nyandak anjeunna ka Port Hawkesbury, Kanada, nalika anjeunna anom pisan. Di dinya anjeunna nyéépkeun waktos budak leutik na sareng sabagéan ageung tina waktos nonomanna, antukna anjeunna bakalan diajar di Biologi. Engké, Anjeunna kéngingkeun gelar Master of Laws ti Universitas Dalhousie, Nova Scotia.

Di éta gedung pangajian anjeunna ngajar kelas hukum sareng mimiti ngokolakeun katerampilan nyariosna. Akhirna, se janten pengacara terkenal dugi ka anjeunna mutuskeun nyandak giliran radikal dina hirupna sareng ninggalkeun karirna di hukum. Ayeuna, Sharma kasohor di seueur nagara berkat ceramah motivasi sareng kapamingpinanna anu henteu kaetung.

Robin Sharma, panulis

Mimiti Sharma dina nyebarkeun lumayan sederhana. Premiere sastra na nyaéta Megaliving!: 30 Poé ka Kahirupan Sampurna (1994), diterbitkeun nyalira sareng diédit ku indungna. Buku anu kadua - ogé diterbitkeun dina taun 1997 - nyaéta Bhikkhu Anu Ngajual Ferrari Na.

Buku biarawan mangrupikeun lirik prosa kalayan fitur otobiografi dina jalur kamekaran spiritual ti pengacara anu nekad pikeun ngungkulan kahirupan sapopoé anu materialistis. Carita ieu leres-leres dikenal saatos Ed Carson, mantan presiden Harper Collins, "mendakan" téks na di toko buku Kanada. Judulna bakal diluncurkeun deui dina 1999.

Buku sanés anu diterbitkeun ku Robin Sharma

  • 8 konci pikeun kapamimpinan biarawan anu ngajual Ferrari na (Hikmah Kapamingpinan ti Rahib Anu Ngajual Ferrari Na, 1998);
  • Saha anu bakal duka anjeun nalika anjeun maot? (Anu Bakal Ceurik Nalika Anjeun Pupus: Pelajaran Hirup ti Monk Anu Ngajual Ferrari Na, 1999);
  • Santo, para peselancar sareng éksékutip (The Saint, Surfer, sareng CEO, 2002);
  • Pamimpin anu henteu ngeusi batre (Pamingpin Anu Henteu Judul, 2010);
  • Surat rusiah ti biksu anu ngajual Ferrari na (Surat Rahasia Rahib Anu Ngajual Ferrari Na, 2011);
  • Triumph (Buku Hideung Leutik pikeun Suksés anu Luar biasa, 2016);
  • Klub 5 énjing (Klub 5 AM, 2018).

Analisis sareng kasimpulan tina Bhikkhu Anu Ngajual Ferrari Na

Cara pengacara

Hiji jalma kalayan sagala rupa kahirupan?

Julian Mantle, pengacara sidang lulusan Sekolah Hukum Harvard anu kawéntar, sigana mah sadayana aya dina kahirupan. Naon deui anu anjeun tiasa naroskeun? Gaji na langkung ti sajuta dolar sataun, anjeunna cicing di agam anu mewah sareng ngagaduhan Ferrari beureum anu spektakuler. Nanging, penampilanana nipu: Mantle dina setrés pisan kusabab beban damelna beurat.

Kajadianana

Sanaos kasihatanna anu buruk, protagonis nampi kasus anu beuki rumit sareng nungtut. dugi ka hiji dinten anjeunna katerap jantung di pengadilan pinuh. Saatos runtuh éta, Mantle lirén ngalaksanakeun hukum., Anjeunna ngaleungit kahirupan masarakat sareng réréncanganana di perusahaan tempat anjeunna damel, henteu ningali anjeunna deui. Gosip kagungan yén anjeunna angkat ka Asia.

Balikna biarawan

Kaleresan éta ahli hukum ngajual harta mewahna sareng kendaraanna, Sadaya ieu dina raraga milarian hartosna anu langkung transendental pikeun kahirupan anjeun. Saatos tilu taun, Mantle balik deui ka perusahaan tempat anjeunna damel; anjeunna robih, hérang, katingali séhat pisan, pinuh ku kabahagiaan. Di dinya, anjeunna hubungan sareng batur sapagawéanna yén anjeunna ngalalana di India sareng diajar ngeunaan yogis anu henteu sepuh.

Transformasi éta

Di Kashmir, Mantle pendak sareng sage Sivana, anu ngadorong éta a teraskeun jalan anjeun ka Himalaya. Diantara pagunungan paling luhur di dunya, protagonis mutuskeun pikeun cicing sareng cicing sareng sababaraha wiku - para wijaksana Sivana. sareng mendakan dirina.

Metodeu Sivana

Yogi Ramán ngabagi sagala élmuna ka urut pengacara éta. Jalan eta, Mantle diajar ngajaga tanaga pikeun hirup anu pinuh ku vitalitas, pinuh ku pamikiran kréatip tur konstruktif. Hiji-hiji kaayaan anu disayogikeun ku master ka magang na nyaéta anu terakhir kedah balik deui ka tempat damelna anu lami sareng ngabagi aturan ngeunaan metode Sivana.

Fabel

Di tengah kebon geulis pisan sareng sepi alam, aya mercusuar beureum ageung anu sumpingna bajoang jus jangkung sareng beurat. Pejuang ngan ukur nganggo senar pink anu alit anu nutupan bagian swastana. Nalika anjeunna ngamimitian jalan-jalan ngurilingan kebon, anjeunna ngagaduhan kronograf emas anu aya anu tinggaleun di ditu.

Teu lami saatos, bajoang anjeunna nyelip na murag teu sadar. Kana gugah, melong ka kénca na sareng mendakan jalan ditutupan intanjalur pikeun kabagjaan sareng ayana lengkep ...). Sakilas pandang dongéng ieu dongéng siga lamunan, teu aya artina. Nanging, masing-masing unsur carita ngagaduhan hartos anu kuat dibarengan konci anu dijelaskeun di handap:

Kualitas hirup gumantung kana kualitas pikiran

Fabel bajoang jus ngagambarkeun éta penguasaan pikiran penting pisan pikeun hirup pinuh. Sanaos kasalahan sareng ragrag (kasusah) mangrupikeun bagian tina ayana, jalma henteu kedah kabebanan ku négatip. Sabalikna, panulis ngadesek proyéksi optimisme ngalangkungan penguasaan pikiran.

Tujuan hirupDharma)

Dina dongéng bajoang jus, mercusuar beureum némbongan, ti mana karakter ieu kaluar. Konstruksi ieu mangrupikeun fokus anu kedah dilakukeun ku jalma pikeun ngahontal kahontalna Dharma. Hartina, yén misi pribadi heroik tiasa kahontal ngan ukur ku pangakuan hadiah sareng bakat seseorang, dibarengan ku ditampa kasieunan pikeun nyanghareupan sareng ngungkulanana.

Kakuatan disiplin

Waktos kedah dikokolakeun kalayan ati-ati. Dina dongéng pakean sakedik tina bajoang jus ngalambangkeun disiplin diri. Dina hubungan ieu, metoda Sivana nunjukkeun yén sumpah tiiseun pikeun waktos anu lami nyaéta idéal pikeun nguatkeun kahoyong masarakat.

Kitu ogé arloji emas mangrupikeun simbol hormat anu dipimilik ku jalma wicaksana pikeun ngatur waktosna. Kusabab jalma anu sanggup ngatur waktuna nyaéta jalma anu sanggup ngatur hirupna terasrasakeun unggal waktosna. Ku diémutan ieu, penting pisan pikeun diajar nyarios "henteu" pikeun nyingkahan nyéépkeun waktos kana kagiatan anu teu dihoyongkeun sareng ngarencanakeun dinten anjeun ogé.

Tanpa pamrih ngawula ka batur jeung neuleumkeun diri sorangan dina jaman ayeuna

"Kadieu sareng ayeuna" mangrupikeun momen anu paling relevan pikeun sadayana; Ngan ku cara kieu urang tiasa ngahargaan kabeungharan sajati (intan) tina jalur kahirupan. Salaku tambahan, pikeun ngajantenkeun unggal waktos langkung ageung, jalma kedah bakti diri pikeun ngalayanan batur Tanpa ngarep-ngarep nanaon. Dina hubungan ieu, para biarawan nyarios ka Mantle yén "ku ngabantosan anu sanés anjeun leres-leres ngabantosan diri anjeun."

Téhnik sareng latihan anu dijelaskeun dina buku

  • Jantung mawar, latihan konsentrasi pikeun nalukkeun pikiran;
  • Lima léngkah pikeun nyiptakeun tujuan anu jelas sareng singket:
    • Candak gambar méntal
    • Inspirasi
    • deadline
    • Aturan "sihir 21 dinten" pikeun nyiptakeun kabiasaan anyar
    • Ngarasakeun sakabeh proses;
  • 10 ritual pikeun kahirupan anu manceran:
    • Ritual katiisan
    • Ritual fisik
    • jat nu mawa gisi
    • Ritual élmu kanyaho
    • Ritual tina réfléksi pribadi
    • Hudang-hudang mimiti
    • Ritual musik
    • Mantra anu mereun (ritual kecap ucap)
    • Ritual kasumpingan
    • Ritual kesederhanaan;
  • Disiplin diri: henteu nyarios sadidinten;
  • XNUMX menit perencanaan sapopoé sareng sajam tina perencanaan mingguan;
  • Refleksi sapopoe ngeunaan kumaha nunjukkeun kaasih, ngabantosan batur, sareng bersyukur unggal dinten.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.