Naon anu énggal ti Jo Nesbø. Dina usum gugur Ahli waris sareng… bakal mulang Harry Hole

Poto Jo Nesbø: (c) Debra Hurford Brown.

Paroki luas satia tina Jo Nesbø masih di tuah taun ayeuna. Dina bulan April urang parantos Macbeth jeung Oktober dijual Ahli waris (tarjamahan -at kaputusan éditor- bébas pisan tangtosna pikeun judul aslina, Sonnen, sakumaha gampangna Putra). Kuring maca nyalira dina dinten na na Abdi nyarankeun ti ayeuna.

Sareng taun payun, di Julio, Fireproof mulih (sabab éta ngan ukur kedah ngaduruk) komisaris Liang Harry  dina carita ka dua belas na, peso (Kuring henteu wani narjamahkeun, maka anu kajadian kajantenan, tapi pikeun ayeuna sareng sacara harfiah éta Péso). Urang tingali ngeunaan naon éta sababaraha novelty ieu sareng mudah-mudahan aranjeunna bakal gancang nyebarkeun dua novel anu sanés anu bakal sumping ti Nesbø: Getih dina salju y Panonpoé tengah wengi

Anu maca rutin tina Actualidad Literatura kedah parantos terang perkawis kuring carita cinta legendaris sareng sengit kalayan strip viking ieu, Anjeunna mangrupikeun hiu finansial, rocker anu suksés (anjeunna kantos maén bowling sapanjang usum panas di bumi-na) sareng master novel kajahatan. Janten pastina henteu héran upami kuring kaleungitan objektivitas nalika nyarios ngeunaan anjeunna. Aya aranjeunna angkat kesan kuring ngeunaan naon anu bakal datang sareng naon anu leungit.

El ahli waris

Anu salajengna dijual 11 Oktober sareng mangrupikeun novel mandiri anu kadua saatos Lulugu. Ieu diterbitkeun dina 2014, tah éta ngeunaan waktos kuring ngagaduhan cara kieu. Kumaha tina tarjamahan judul Kuring parantos parantos mairan perkawis éta. Kadang-kadang kaputusan éditor pikeun ngarobih anu asli lucu, anu dugi ka panulis, kanggo anu terang kriteria naon. Salaku tambahan, sareng Nesbø dugi ka ayeuna aranjeunna parantos ngahargaan judul aslina. Pokokna…

Perkawis naon

Protagonis nyaéta Sonny lofthus. Anjeunna yuswa tilu puluhan sareng parantos nyéépkeun dua belas taun ka pengker hirupna panjara kusabab kajahatan anjeunna henteu ngalakukeun. Anjeunna kecanduan heroin ti saprak éta bapana mutuskeun bunuh diri sateuacan anjeunna dijantenkeun pulisi koruptor. Sonny ngalaman masalah sareng tungtungna panjara.

Di dinya janten a jenis guru atanapi pangakuan tina tahanan anu sanés, tapi anjeunna ogé pusat perhatian seueur: pejabat sareng sipir, pulisi, ahli hukum ... Sareng sadayana hoyong anjeunna tetep panjara. Sareng anu paling penting, panguasa kajahatan paling penting di Oslo.

Tapi hiji dinten salah sahiji tahanan nyarios ka Sonny Hal anu penting pisan ngeunaan pupusna ramana. Janten Sonny mutuskeun éta kudu élop naon waé. Sareng anjeunna bakal ngalakukeunana dina salah sahiji épisode anu sigana teu mungkin sareng mangrupikeun mérek dagang ti imah Nesbø. Teras pikirkeun ngeunaan milarian dendam iraha waé, ti dunya handapeun dunya nepi ka penegak hukum anu luhur, ogé nalungtik deui naon anu sabenerna kajadian. Tapi aranjeunna ogé nganiaya anjeunna. Di jalan aranjeunna bakal nyebrang Simon Kefas, pulisi Samaun anu ogé terang langkung seueur bebeneran ngeunaan Sonny, sareng cinta mojang éta bakal ngabantosan anjeun.

Naon anu kuring mendakan

Sok aya waé rasa hanjakal ti pamiarsa anu paling dédikasi sareng dédikasi nalika éta panulis anu suksés kalayan séri karakter mutuskeun robih katilu sareng hawa sareng carita anu sanés. Éta anu kajantenan ku Nesbø. Nya Harry Hole mangrupikeun ciptaan jadi gedé jeung buleud yén éta parantos ngalangkungan sareng anu kalangkungan (sareng kamungkinan bakal kalangkang, naha Nesbø hoyong atanapi henteu) naon waé anu kuring tulis.

Éta kajadian jeung Lulugu (robih sora naratif ka jalma kahiji, carita aslina sakumaha khususna, protagonis bénten pisan ...). Sareng éta parantos kajantenan deui sareng Macbeth, que parantos dibagi satia na dina pendapat anu bentrok. Éta kahartos. Tapi tangtosna, Macbeth nyaéta Macbeth sareng Nesbø henteu mendakan naon-naon, anjeunna ngan ukur nyarioskeun ku cara na nyalira. Ieu tiasa kajantenan deui sareng Ahli waris sareng anu teu acan diterbitkeun, carita langkung pondok sareng ogé bénten pisan sareng pulisi Norwegia anu kacau.

Abdi ngan ukur tiasa nyarios kitu Ahli waris Abdi resep pisankumaha kuring resep aranjeunna Lulugu, Getih dina salju y Panonpoé tengah wengi. Naon anu sigana anu sanés pikeun kuring carita hébat dina gaya imah Nesbø. Kalayan twists na, éta kamanusaan tina karakter na, konvolusi tina plot na jeung romantisme jero anu ngadasarkeun sagala hal. Leres, Harry teu aya, tapi teu perlu. Aya kahirupan saluareun anjeunna, aya deui carita. Sareng aranjeunna pantes kusabab aranjeunna ti Nesbø.

Ogé, sareng sakumaha sopanna Abdi tiasa nyarios tina pandangan panulis, tina waktos ka waktos urang kedah ngarobih chip, ngabayangkeun mahluk anyar sareng nyiptakeun dunya anyar. Tapi éta ogé leres éta urang henteu tiasa resep sareng urang ogé tiasa nguciwakeun. Patarosanna nyaéta urang nganggap éta. Sareng panulis anu mantep ieu ngagaduhan langkung ti anggap. Tangtosna, ku lalaki ieu kuring jelas.

peso

Tapi henteu kunanaon, teu aya anu hariwang. Leres, anjeunna mulih, kecanduan kami anu paling luar biasa, Jim Beam urang sorangan: Harry. Sareng éta bakal sareng ieu Péso. Sanaos, upami aranjeunna lakukeun sami sareng anu sateuacanna, maka judulna bakal Tepi ka, MotongnaPéso.

Anjeun leres. Juli kamari Nesbø ngumumkeun yén dua belas Novel Harry Hole bakal kaluar 11 de julio de 2019. Tétéla, di awal urang mendakan Harry hudang sareng a hangover dahsyat sareng getih katutupan baju sareng baju. Kasulitan dilayanan, sanaos terang Liang, kami henteu deui kaget yén anjeunna janten anu paling parah. Masalahna, dina titik ieu, nyaéta ningali dugi ka mana Nesbø bakal angkat (deui) saatos ngajantenkeun mahluk ieu ngaliwat seueur kakejaman.

Kanyataanna éta novel ogé bakal mawa balik musuh lami sareng maotna Harry. Sigana luar biasa yén anjeunna ngagaduhan sésana saatos anu parantos dipiboga. Tapi éta pikiran setan sareng kasurupan anu ngabédakeun Nesbø pasti bakal terus nyiptakeun anu paling goréng pikeun anjeunna. Sanaos, sakumaha urang anu muja cop anu teu sampurna ieu henteu terang ogé, lawanna anu paling poék bakal salawasna dirina.

Janten ...

Teu nanaon, ngantosan na pikeun neraskeun maca Nesbø. Tanpa rasa curiga, tanpa sieun kuciwa, tanpa prasangka. Salaku tambahan, anu pangsaéna pikeun ngawangun pendapat anu paling pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.