Ajag stépa

Ajag stépa

Ajag stépa

Ajag stépa mangrupikeun novel psikologi ku panulis prosa Swiss-Jérman, ésaiist sareng panyair Hermann Hesse. Dileupaskeun dina taun 1927 (versi akhir muncul sataun saatosna), Der steppenwolf —Nami aslina dina basa Jérman - mangrupikeun buku anu dipuji pisan di Éropa sareng kasuksésan penerbitan anu kasohor. Nanging, panulis Teutonic sababaraha kali humandeuar yén anjeunna parantos salah tafsir.

Dina hubungan ieu, kritikus literatur nunjukkeun yén carita serigala asalna tina krisis spiritual anu jero anu ditanggung ku Hesse dina awal taun 20an. éta mangrupikeun salah sahiji klasik sastra Jerman anu hébat dina abad ka-XNUMX. Teu anéh, judul ieu dianggap hasil karya panulis anu karirna diaku ku Hadiah Nobel pikeun Sastra taun 1946.

Analisis Ajag stépa

Konteks tina padamelan

Der steppenwolf Éta parantos janten bahan tina tés anu teu kaétung sareng studi akademik; seuseueurna diantawisna nuduhkeun sipat otobiografi buku. Tangtu, Aya kamiripan antara psyche tina protagonis carita sareng kahirupan Hesse. Nyatana, antara 1916 sareng 1917 anjeunna sabar ti Dr. Joseph B. Lang, bangsal Dr. Carl Gustav Jung anu kawéntar, anu engké pendak sareng panulis.

Psikoterapi diperyogikeun kusabab ayana krisis panulis anu disababkeun ku pupusna bapakna katambah gering parna putrana Martin. Salaku tambahan, pamajikan kahijina ngalaman épisode skizofrenia (perkawinan éta henteu kantos ngaleungitkeun kasurupan éta). Saatos perceraian di 1923, Hesse ngaliwat masa isolasi sareng déprési anu sanés, anu duanana katingali dina sajarah ajag.

jejer

Argumen téks ngagambarkeun permusuhan ti panulis Teutonic kana masarakat borjuis jaman na. Kitu ogé, Hesse ngagunakeun inohong sato salaku métaforis pikeun ngabédakeun dua gaya hirup: manusa sareng ajag. Dina hiji sisi, manusa prihatin sareng perilaku anu beradab, ideu positip, perasaan anu mulya sareng konsepsi kaéndahan hal.

Sabalikna, anjing mangrupikeun sosok anu opini ngeunaan lingkunganana sareng jalma-jalma di sakurilingna teras-terasan nyuling ejekan sareng ironis. Henteu diragukeun, karnivora wengi mangrupikeun musuh kamanusaan sareng adat istiadat anu ditampi sacara sosial pikeun ngandung alam liar anu sajati tina manusa. A) Leres, carita revolves kira-kira debat moral teu eureun-eureun di jero sirah tokoh utama.

Unsur psikologi analitik

Plot éta sorangan mangrupikeun analisis psikologis Harry Haller, protagonis, panulis sareng panyair anu brilian, sacara mental kaganggu sareng tunduh. Sanaos ti mimiti ieu Anjeunna murni sareng sopan, kekusutan di kamar anjeun mangrupikeun tanda mimiti gangguan internal anjeun. Nalika kajadian kajantenan, wates antara kanyataan sareng impian janten kabur.

Di Haller, parasaan anu jero ngeunaan rasa salah bakal aya babarengan sareng écés tina kagorenganana. Dina cara anu sami, anjeunna ngagaduhan akal anu luhur anu ngamungkinkeun anjeunna pikeun ngahargaan seni sareng sacara paham nangkep inti tina unsur-unsur di sakurilingna. Nanging, kapinteran anu sami nyababkeun anjeunna kaleungitan dirina dina labirin mental anu kalangkang di tengah musyawarah filosofisna.

Ringkesan tina Ajag stépa

perkenalan

Narator anu munggaran (anjeunna ngenalkeun dirina salaku "éditor" naskah Harry) nyaéta kaponakan awewe rumaja boga pensiunan dimana protagonis cicing. Pelapor ieu ti jaman ka jaman nganyatakeun pendapatna ngeunaan Haller, anu anjeunna ngagambarkeun salaku lalaki calakan sareng émutan, nanging sacara spiritual kaganggu.

Tulisan Haller

Palaku utama anjeunna ngajelaskeun dirina salaku urang asing, pamikir, resep kana Mozart sareng puisi. Anjeunna ogé dibaptis salaku "ajag steppe", mahluk anu rongkah pisan salah paham sareng ngalamun. Hiji wengi anjeunna mutuskeun badé kaluar, sareng kahontal ku panto "Magic Theatre", tapi gagal nyebrang éta. Deukeut ka dinya, ngalir kana padagang, saha, saatos paguneman pondok, masrahkeun anjeunna buku alit.

Nalika balik ka kamarna, Harry mendakan yén buku éta ngeunaan anjeunna. Pagawéanna ngandung séri semedi filosofis ngeunaan kautamaan, masalah sareng kakurangan serigala stepa anu mandiri. Nanging, téks prediksi bunuh diri protagonis, hal anu anjeunna satuju, Kusabab anjeunna asa rada kuciwa dina hirupna.

Sato peuting

Saatos leumpang panjang, Harry lebet kana palang "The Black Eagle", dimana nepungan Hermine, awéwé ngora pikaresepeun anu ngaléték lalaki. Saterusna, Haller janten salah sahiji jinis pengikutna sareng satuju pikeun nurut kana sadaya paréntahna (kaasup maéhan anjeunna). Salaku balesan, protagonis ditawarkeun "diajar mikaresep kasenangan hirup."

Engké, Harry pendak sareng Pablo, musisi hedonistik sareng host ti Teater Ajaib. Ogé, Hermine ngenalkeun anjeunna ka Maria, anu janten kakasih Haller. Antukna, tokoh utama wani nari sareng seuri ka ajag sareng lalaki éta. Salajengna, bagian-bagianna dieusian ku tawa, ubar-ubaran sareng trance anéh antara kanyataan sareng fiksi dina Teater Ajaib.

Resolusi

Dina rohangan bioskop anu teu masuk akal, Harry ngalaman kaayaan anu khas tina ngimpina; Anjeunna malah dugi ka ngabahas filsafat sareng eksistensialisme kalayan versi modéren sareng bénten Mozart. Deukeut tungtungna, Haller ngajadikeun Hermine bobo taranjang di gigireun Pablo, que ngemutan siga a sinyal pikeun minuhan wasiat mojang eces.

Tungtungna, protagonis maéhan Hermine ku tusukan. Hasilna, anjeunna dikutuk hirup salamina. Salaku bagian tina hukuman, anjeunna kedah nahan tawa anu parah tina anggota pengadilan salami dua belas jam. Dina panutupan, Haller mutuskeun pikeun ngarobah hirupna tibalik, sareng badé diajar seuri kana nasibna.

Ngeunaan panulis, Hermann Hesse

Lahir sareng budak leutik

Hermann Karl Hesse Anjeunna lahir di kota alit Cawl, Württemberg, Jérman, tanggal 2 Juli 1877. Bapana, Johannes Hesse, mangrupikeun dokter asli Éstonia katurunan ti da'wah Kristen; indungna nyaéta Marie Gundert asalna ti India. Mangsa budakna, Hermann alit anjeunna diajar basa Latin di Göppingen antara taun 1886 sareng 1891.

Ti 1891 panulis salajengna Anjeunna ngalaman bantahan anu kuat sareng kolotna sareng ngalangkungan krisis déprési parah (anu anjeunna nyatakeun sababaraha kali sanggeusna). Sumawona, anjeunna kabur ti seminari penginjilan sareng jarang nyéépkeun genep bulan dina pendirian pendidikan anu sami. Dina 1892, kolotna ngalakukeun anjeunna ka sanatorium di Stetten im Remstal kusabab tulisan bunuh diri na.

Padamelan munggaran

Sakola terakhir anu anjeunna hadiri mangrupikeun lembaga khusus di Basel sareng Gymnasium caket Stuttgart. Dina 1893 anjeunna réngsé sakola dasar sareng putus sakola. Salajengna, anjeunna damel salaku asistén di toko jam sareng teras salaku toko buku di Tübingen. Di dinya anjeunna mimiti maca mitologi, téks teologis sareng filosofi ku panulis sapertos Goethe, Lessing sareng Schiller, sareng anu sanésna.

Publikasi kahijina muncul dina majalah Wina di 1986, sajak Madonna. Engké, Hesse diterbitkeun Romantische liede (1898) jeung Eine Stunde hinter Mitternacht (1899). Dina duanana kumpulan, Hesse ngagambarkeun pangaruh romantika Jerman anu kawéntar (Brentano, von Eichendorff sareng Novalis, utamina).

Kasucian sastra sareng perkawinan

Kasuksésan novél Peter camenzind (1904) ngantepkeun Hermann Hesse hirup tina nyerat salami hirupna. Dina waktos éta panulis Jérman parantos gaduh minat kana spiritualitas (khususna, Hindu) sareng dipiceun pikeun jasa militér. Di sisi anu sanésna, Panulis Jérman ngalaman sababaraha kasusah dina kahirupan cinta anjeunna (anjeunna nikah tilu kali).

Pasangan

  • Maria Bernoulli, antara taun 1904 sareng 1923
  • Ruth Wegner, 1927 dugi ka 1927
  • Ninon Dolbin, ti 1931 dugi ka pupusna Hesse di 1962 ti pendarahan uteuk.

Karya anu paling dikenal

  • Gertrude (1910)
  • Demian (1919)
  • Siddhartha (1922)
  • Ajag stépa (1927)
  • kaulinan abalors (1943).

Warisan

Karya Hermann Hesse kalebet langkung ti 40 terbitan kalebet novél, carita pondok, sajak sareng réfléksi, babarengan sareng langkung ti 3000 ulasan sareng éditan. Maka, henteu heran yén éta parantos ngical langkung ti 30 juta éksemplar di dunya, ditarjamahkeun kana langkung ti 40 basa. Salaku tambahan, panulis Jérman ngagaduhan catetan épistolér anu éksténsif (langkung ti 35.000 hurup) sareng mangrupikeun pelukis anu luar biasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.