8 alesan literatur pikeun nganjang ka Inggris di 2017

London

2016 ieu kami parantos nyaksian peringatan sababaraha nami hébat dina literatur sapertos Shakespeare atanapi Cervantes; centenarians anu parantos ningalikeun pangélingan anu teu aya tungtungna, recital sareng ékspérimén sosial pikeun ngahargaan pangarang ieu salami sasih kamari. Tren anu bakal kajantenan deui di Inggris (sareng sésana Karajaan Inggris) sapanjang taun 2017 berkat prakarsa anu katelah «Pahlawan taun atanapi Sastra«, Pésta anu didorong ku Nganjang ka Inggris éta pangéling-ngéling ulang taun panulis sareng buku anu béda Inggris anu angkat ti Jane Austen ka Harry Potter. Naha anjeun hoyong terang ieu 8 alesan literatur pikeun nganjang ka Inggris di 2017?

200 taun ti saprak pupusna Jane Austen

Novelis Inggris Jane Austen, dipidangkeun di dieu dina potrét kulawarga aslina, lahir dina bulan Désémber 1775.

Novelis Inggris Jane Austen, dipidangkeun di dieu dina potrét kulawarga aslina, lahir dina bulan Désémber 1775.

Anu éta (sareng) salah sahiji panulis hébat literatur Inggris pupus dina tanggal 17 Juli 1817, ninggali warisan janten universal sakumaha ogé Emma, ​​Sombong sareng Prasangka atanapi Rasa sareng Sénsitip. Pengumuman yén Pahlawan Sastra Taun parantos nyayogikeun kursus utamina kanggo taun payun ku acara sapertos Jane Austen 200 Bohong di Hampshire, saruntuyan konser, pésta sareng klub maca di sekitar musium panulis, di kota Chawton, antara sasih Maret sareng Désémber. Paméran Miss Austen Anu Misterius bakal nganjang ka kota-kota Winchester, Gosport sareng Basingstoke, sedengkeun Kent bakal nganyatakeun jalur literatur ngeunaan panulis sareng Bath bakal sakali deui janten host anjeunna Jane Austen Minggu, festival anu nyicingan kota cicing di padesaan nganggo kostum abad ka-XNUMX.

20 taun ti saprak diterbitkeun Harry Potter

Peuting Buku Harry Potter

Buku kaping 26 Juni 1997 ul ditulis ku anu pasti  JK Rowling disebut Harry Potter sareng batu filsuf éta diterbitkeun di Inggris. Saatos tujuh buku sanésna ditambahan saga literatur anu paling nguntungkeun dina sajarah kalayan langkung ti 500 juta buku dijual di sakumna dunya. Di 2017 Inggris bakal sakali deui neuleumkeun diri dina alam semesta gaib pikeun memperinget ulang taun Potter ku tanda petik sapertos a séri konsér tina soundtrack pilem munggaran ku John Williams anu bakal kajantenan di kota sapertos Manchester, Liverpool atanapi Glasgow ti 11 dugi ka 22 Méi, pameran literatur anu bakal dilaksanakeun di Perpustakaan Inggris ti 20 Oktober dugi ka 28 Pébruari 2018, atanapi sababaraha ruteu wisata anu nuju di éta Kastil Alnwick, di Northumberland, tempat anu bakal méré ilham ka College anu kawéntar hogwarts tina Sihir sareng Sihir.

75 taun ka Lima

Anu Lima, ku Enid Blython, mangrupikeun salah sahiji rujukan anu hébat dina literatur nonoman ti Karajaan Inggris abad ka-XNUMX sareng salah sahiji jinis anu paling berpengaruh di dunya. Anu Lima sareng harta karun di pulau, carita mimiti Julian, Dick, Ana, Jorgina sareng anjingna Timote diterbitkeun dina 1942 sareng memicu publikasi anu sanés dua puluh hiji buku disetél dina skénario anu bakal diciptakeun deui ku opat kebon Royal Hortikultura Society (Harlow Carr di Yorkshire, Hyde Hall di Essex, Rosemoor di Devon, sareng Wisley di Surrey) kalayan kaulinan sareng acara anu béda anu ngabina konsép sapertos silaturahmi sareng kolaborasi. Sabalikna, buku-bukuna bakal diterbitkeun deui ku ilustrasi anyar.

100 taun ti saprak pupus panyair Edward Thomas

edward-thomas

Thomas, salah sahiji penyair Inggris hébat abad ka-XNUMX pupus dina 9 April 1917 di Perang Arras, di Perancis, saatos ratusan sajak anu ngagambarkeun kagiatan perang na. Seratus taun maotna bakal sumping dibarengan ku Festival Musik Petersfield, di East Hampshire, sareng sababaraha konser peringatan tanggal 17 Maret ogé paméran anu béda dina panulis di musium kota atanapi penyebaran anu langkung ageung Edward Thomas Circular Walk pikeun ngalangkungan Lungkawing, kota tempat pangarang cicing.

150 taun ti saprak lahirna Arnold Bennett

Dilahirkeun dina 27 Méi 1867 di Stoke-on-Trent ayeuna, Bennett mangrupikeun saurang novelis sareng wartawan anu kawéntar. panulis Dongeng Awéwé Tua sareng karya-karya sanés anu disetél di distrik industri Stafforshire, ogé katelah "The Pottery." Distrik anu sami ieu bakal janten paméran di awal 2017 ngeunaan panulis sareng kagiatan propaganda na nalika Perang Dunya Kahiji.

50 taun ti saprak pupusna Arthur Ransome

Panulis sagas kawéntar tina The Andorines sareng Amazon, Ransome pupus dina 3 Juni 1967 di kabupatén Suffolk, di wétaneun Inggris, tempat anu di 2017 bakal nembongkeun Festival Arthur Ransome, anu tanggalna teu acan diumumkeun, atanapi sababaraha ruteu pengiriman dina kapal pesiar sareng parahu ngalangkungan Semenanjung Shotley anu bakal nyiptakeun petualangan para protagonis tina saga sastra ieu.

125 taun ti saprak pupus panyair Alfred Tennyson

alfred tennyson

Penyair tina pasca romantisme, anu kawéntar Tennyson Anjeunna lahir di kota Lurgashall, di propinsi Sussex, tanggal 6 Agustus 1809, sanaos warisan wisata Inggris bakal ningkatkeun tempat lahirna, Somersby, dina bentuk sagala rupa rute literatur, paméran sareng recital anu tanggal khusus na bakal diumumkeun sapanjang taun.

125 taun ti saprak terbitan munggaran Sherlock Holmes

Kenangan ngeunaan Sherlock Holmes

Petualangan Sherlock Holmes, diterbitkeun dina Oktober 1892, mangrupikeun anu munggaran tina seueur buku anu Sir Arthur Conan Doyle bakal nyerat ngeunaan detéktor Victoria anu kawéntar. Dina sataun dimana Visit England bakal nyobian ngamajukeun ruteu anu béda sherlockian pikeun kota London; tina mitos Jalan Baker ka luhur pub detektif di Westminster.

Anu ti 8 alesan literatur ieu pikeun nganjang ka Inggris di 2017 anu paling ngayakinkeun anjeun?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.