Juan Tranche. Wawancara karo penulis Spiculus

Photography: Juan Tranche. Profil Twitter

John Tranch Aku wis suwe ing sektor penerbitan, kanthi minat tartamtu lan fokus ing panelitian Roma kuna lan jagad klasik. Saiki nalika nggawe kabisat menyang pasar kanthi novel sing nyritakake gladiator legendaris, Spikulus. Aku seneng banget karo wektu, pengabdian lan kabecikan kanggo iki Interview ing kana dheweke ngobrol babagan dheweke lan sawetara topik liyane.

Juan Tranche - Wawancara 

  • LITERATUR SAIKI: Spikulus minangka novel debut sampeyan ing genre sejarah. Apa sing sampeyan crita babagan iki lan saka endi ide kasebut teka?

Nganti pirang-pirang taun Aku rumangsa ora bisa dingerteni kanggo jagad gladiator lan Spiculus minangka salah sawijining sing paling apik kabeh kaping. Tansaya narik kawigatene aku, kepiye kabeh wong wis krungu babagan para pejuang kasebut sing ditinggal ing arena, nanging ora ana sing ngerti sapa sejatine wis ana. Spartacus, sing paling misuwur ing kabeh jaman, dheweke nindakake pimpinan pambrontakan budak, dudu amarga dadi gladiator sing apik. Ing masyarakat sing seneng ngukur sukses kanthi menehi hadiah lan dekorasi meh kabeh, paling ora aku kepengin weruh. Aku njupuk kauntungan saka data sithik manawa kita duwe dheweke lan semangat sing dakrasakake nalika semana, ora mung crita, nanging uga kanggo ngenalake jagad sing apik iki saka tangane kanca loro sing adhep-adhepan ing Roma Kaisar Nero. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Buku pisanan sing dakeling-eling ing sekolah yaiku sejarah Pompeii marang bocah-bocah ing endi protagonis kasebut diarani Sofia. Buku kasebut minangka tandha amarga aku bisa rapat karo penulis. Kajaba kewajiban maca ing tataran pendhidhikan, buku pisanan sing dakwaca miturut karepku dhewe yaiku Pilar bumi. Aku tresna. Wiwit kuwi aku ora nate mandheg maca lan nyoba nyebar semangat marang para putri.

Babagan nulis. Siji-sijine perkara sing dakkirim sajrone uripku, nganti aku mutusake arep crita babagan Spiculus, yaiku layang katresnan karo limalas taun sing saiki dadi bojoku. Aku ora nate nulis crita, utawa liya-liyane, nanging muga-muga ora nate ngilangi hobi iki sing dadi semangat. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

Aku mesthi bakal tetep karo Ken follet amarga bukune nggawe aku seneng karo novel sejarah. Uga Santiago Posteguillo ing genre iki lan, mesthine Juan Eslava Galan, awit aku muji jagad Roma amarga bukune. Ing genre liyane sing uga daksenengi, kayata novel thriller utawa kriminal, aku seneng banget Santiago Díaz lan Carmen Mola

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

Sila, protagonis umum novel Gladiatordening Roger Mouge. Aku isih kepengin ngerti kepiye karakter iki bakal mikir ing macem-macem kahanan utawa kepiye tumindak ing macem-macem kahanan. Ya, aku ngerti iki swasanane rada aneh. Aku uga pengin nggawe, ora ngerti, Alice gould protagonis saka Jalur bengkok Gusti Allahdening Torcuato Luca de Tena. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

Ing aspek nulis, musik saka soundtrack kaya Max Ritcher, Hans Zimmer lan mesthi miturut adegan sing dakkembangake. Kajaba iku, ora bakal ilang kopi lan coklat. Dene kanggo maca, ora ana. Aku duwe kemampuan kanggo konsentrasi dhuwur banget lan ora preduli sepira banter ing sakiwa tengene utawa apa uga banterane putrine, televisi aku mlebu adegan nalika maca.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

Kanggo nulis, kaya sing dakkandhakake, ing wayah wengi lan ing meja ing ruang tamu. Kanggo maca Aku seneng kursi tangan ing kamar putrine, sofa ing ruang tamu, kamar turu, pawon, teras. Ringkesan, Aku ora preduli situs amarga aku seneng banget maca. Nanging, yen aku kudu tetep nganggo wektu tartamtu, aku bakal milih panas, ing buaian kanthi latar mburi swarane segara. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

Aku meh maca kabeh. Aku seneng novel sejarah lan novel ireng lan aku gabung karo latihan. Aku mikir siji-sijine jinis sing durung nate diwaca yaiku novel romansa, nanging uga ora dakkira. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

Saiki aku bubar: Ora ana maneh alas sing bakal dibalekake, dening Carlos Augusto Casas, sing aku seneng banget. Aku mung wiwit maca: Alanodening Jose Zoilo Hernández.

Nulis, aku rampung novelku nomer loro apa babagan wanita gladiator

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

Dina iki ana pasokan luwih akeh tinimbang sadurunge, lan untunge, bisa tuku buku kanthi rega apa wae. Iki minangka warta sing apik amarga budaya bisa kasedhiya kanggo kabeh anggaran lan kanggo kabeh pilihan. Ana uga kemungkinan sing sadurunge ora ana, amarga nerbitake dhewe sing ngidini para penulis pemula, sing sadurunge nganggep mokal bisa ngimpi, kemungkinan nyunting karya kasebut. Aku nyoba amarga aku ora bakal kelangan lan kabeh sing bisa dipikolehi, tanpa mangu-mangu, aku njupuk keputusan sing tepat wiwit aku nulis SpikulusPancen apik tenan yen aku wis nguntungake. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

Nyatane yaiku Aku ora ngerti. Spikulus Wis dingerteni mung sawetara wulan kepungkur, mula aku mung ngerti wektu iki. Dadi kabeh sing dakgawe positif banget. Yen sing bakal teka luwih becik, aku ngarep-arep bisa urip. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.