Alan Hlad. Wawancara

Alan Hlad menehi wawancara iki ing ngendi dheweke ngomong babagan karyane

Alan Hlad | Fotografi: profil Twitter.

Alan Hlad iku sawijining penulis Amérika sing mlebu judhul paling laris kayata Dalan adoh ing omah cahyaning pangarep-arep kanthi sukses gedhe ing sawetara negara. Sampeyan wis menehi kula iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan novel lan topik liyane. Dadi Matur suwun sanget wektu darmabakti lan kebecikan.

Alan Hlad

Hlad makarya minangka eksekutif nanging dheweke ninggalake dheweke kanggo ngabdi khusus kanggo sastra. iku anggota saka Cleveland Historical Novel Society lan Asosiasi Penulis Akron. Dheweke manggon ing Ohio karo garwane lan anak-anake.

Novel-novele Dalan adoh ing omah cahyaning pangarep-arep, kang presented ing Spanyol Mei pungkasan, duwe minangka gedhe protagonis karo kewan-dara pembawa ing kasus pisanan lan angon Jerman ing kaloro, bab sekolah latihan pisanan saka asu kanggo nulungi prajurit buta. Padha disetel ing perang donya kapindho lan pisanan. Loro-lorone adhedhasar kanyatan bener lan crita katresnan karo tutul minangka emosi minangka serem. Lan nggawe fresko sejarah sing menarik saka jaman sing nggawe dheweke paling laris.

Interview

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ALAN HLAD: Buku pisanan sing dakwaca yaiku a buku kanggo bocah-bocah, Rahasia telu, dening Mildred Myrick. Crita kasebut babagan panemuan botol sing ngemot pesen kode sing nyebabake bocah loro golek kanca anyar. Aku duwe kenangan sing nyenengake nalika maca crita kasebut kanthi banter karo ibuku, wanita artistik lan maca rakus sing ngisi uripku karo buku.

Crita sing sepisanan tak tulis yaiku naskah kanthi irah-irahan Omah Indigo. Yaiku nyoba pisanan ing novel. Senajan karya iki mbokmenawa ora bakal diterbitake, proses nggawe crita iki banget mbiyantu ngembangaken skills nulis.

  • AL: Apa buku pisanan sing kaget sampeyan lan kenapa?

oh: Pangerane Layangdening William Golding. Aku dipindhah dening gambaran saka buku bab prilaku apik lan ala manungsa, lan ramifications agawe saka ambruk saka tatanan sosial. Aku maca buku ing SMA lan, nganti saiki, iku salah siji saka crita favorit.

  • AL: Sapa penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan kabeh wektu.

AH: Iku tantangan kanggo milih mung siji penulis! Aku duwe akeh penulis favorit, kalebu John Irving, Kristin Hannah, ernest Hemingway, Chris Bohjalian, Paula McLain, Anthony Doerr lan Kristin Harmel.

  • AL: Apa karakter sastra sing sampeyan pengin ketemu utawa nggawe?

AH: Aku arep ketemu Santiago, nelayan lawas lan ditemtokake ing Wong tuwa lan segara, dening Ernest Hemingway.

  • AL: Apa "vice" khusus nalika sampeyan nulis utawa maca?

AH: Aku seneng ngombe warung, utamané esuk, nalika aku nulis. loro novelku Dalan adoh ing omah Utusan Rahasia Churchill, Aku wrote wong utamané ing cafe lokal.

  • AL: Lan panggonan lan wektu favorit sampeyan kanggo nindakake?

AH: Senajan aku seneng nulis ing warung, nanging aku rumangsa bisa. nang endi wae. Aku ora ngenteni inspirasi kanggo nyerang sadurunge nganggo. Aku nulis saben dina. Kanggo kula, sing paling apik yaiku duwe rutin ngrancang.

  • AL: Penulis utawa buku apa sing paling pengaruh utawa inspirasi karya sampeyan?

AH: Aku tansah kesengsem karo crita katresnan lan perang, lan ana telung buku. Pamit bedhildening Ernest Hemingway Mandolin Kapten Corelli, saka Louis de Bernieres, lan Pasien Inggris, dening Michael Ondaatje.

  • AL: Apa genre favorit liyane?

AH: Thriller.

Buku dening Alan Hlad

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AH: Aku maca Dalan menyang Dunkirk, dening Charles More. Iku buku riset kanggo a novel anyar sing daktulis ana ing musim gugur Prancis taun 1940.

  • AL: Apa sampeyan mikir babagan jagad penerbitan / pasar saiki? Akeh banget panulis sing nyoba diterbitake? Utawa akeh banget cara kanggo nindakake?

oh: Kekuwatan tembung minangka perkara sing apik lan aku ngajak luwih akeh panulis supaya tetep nerbitake karyane. Sanajan aku wis milih rute penerbitan tradisional, aku dadi pengacara saka macem-macem saluran kanggo penulis nerbitake lan nyebarake buku-bukune.

  • AL: Kepriyé panjenengan ngadhepi mangsa-mangsa susah sing kita alami iki? Apa sampeyan bisa tetep positif kanggo karya utawa novel mbesuk?

AH: Matur nuwun kanthi sanget kanggo takon pitakonan iki! Kanggo ngadhepi wektu sing angel, Aku maca buku sing nyenengake lan ngubengi aku karo wong sing duwe sikap positif. lan kapercayan manawa kedadeyan sing apik kanggo wong sing ora nyerah. Ing novelku, uga sing saiki daktulis, pangarep-arep minangka tema sing penting. Impen lan aspirasi nggawe urip sugih lan migunani..

Kanggo informasi luwih lengkap babagan penulis: www.alanhlad.com


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.