Srengenge tengah wengi

Stephanie Meyer Srengenge tengah wengi (2020) minangka novel literatur fantasi dening penulis Amerika Stephenie Meyer, pencipta tetralogi populer Senja. Sanajan judhul iki diterbitake luwih saka sepuluh taun sawise peluncuran saga pungkasan (Esuke, 2008), bisa uga diwaca kanthi urutan kaping pindho yen kronologis seri kasebut dipertimbangkan.

Sebabipun Lah Tengah wengi —Nama asli ing basa Inggris— nyemak acara cicilan kaping pisanan, Twilight (2005), saka perspektif Edward Cullen, bintang rekanan kasebut. Ing pangertene iki, kudu dielingi yen papat buku utama seri kasebut ana gandhengane saka sudut pandang Bella Swan, protagonis.

Babagan panganggit

Bocah cilik lan pasinaon

Stephenie Morgan, dikenal ing adegan sastra minangka Stephenie Meyer, lair tanggal 24 Desember 1973 ing Hartford County, Connecticut, Amerika Serikat. Dheweke urip umume nalika bocah lan wong tuwa lan lima sedulur ing Phoenix, Arizona. Wis dadi bocah enom, Dheweke misuwur amarga nilai (dheweke malah menang penghargaan nasional) ing Sekolah Tinggi Chaparral Scottsdale.

Ing wawancara sabanjure, Meyer ujar manawa didhidhik dheweke ditandhani banget karo pengaruh Puritane Gereja Yesus Kristus Santo Paling Pungkasan. Sawise lulus sekolah menengah, dheweke mlebu Universitas Brigham Young ing Utah, lan dheweke lulus ing taun 1997 kanthi gelar Filsafat Inggris.

Perkawinan lan wiwitan karir sastra

Sawise entuk gelar sarjana, panulis mbesuk nganggep dadi pengacara, nanging dheweke malih sawise nglairake anak nomer telu saka telu anake, Gabe. Kabeh mau minangka asil perkawinane (1994) karo Christian Meyer. Kanthi ngono, dipengaruhi dening literati kaya Charlotte Brontë, LM Montgomery lan Shakespeare, Meyer miwiti lelungane kanthi surat (mung kanggo kesenengan pribadi).

The Twilight Saga

Miturut Stephenie Meyer, crita antarane drakula ngelak getih sing tresna karo manungsa duwe genesis ing pertengahan 2003. Nalika dheweke - dibujuk karo mbakyune - ngirim naskah Twilight nganti limalas omah penerbitan. Intine, dheweke ora digatekake karo lima wong lan ditolak wong sanga. Nanging siji wong nate mangsuli: Jodi Reamer, wakil Writers House.

Pengaruh ing budaya pop

Hak penerbitan saka Senja dheweke dilelang ing antarane wolung penerbit. Pungkasane, Meyer manggon karo Little, Brown, lan Company kanthi rega $ 750.000 kanggo mbebasake telung volume pertama. Sisane yaiku sejarah: waralaba kanthi luwih saka satus yuta salinan sing didol lan diterjemahake menyang 37 basa.

Buku utama saga

  • Senja (2005)
  • Wulan Anyar (2006)
  • eclipse (2007)
  • Esuke (2008)

Judhul liyane sing ana gandhengane karo tetralogi

  • Urip nomer loro saka Bree Tanner (2010)
  • Twilight Saga: Pandhuan Ilustrasi Resmi (2011)
  • Urip lan Mati: Twilight Reimagined (2015)
  • Srengenge tengah wengi (2020)

Film

Lima adaptasi film sing sukses - dibintangi karo Kristen Stewart lan Robert Pattinson - adhedhasar papat buku utama ing seri kasebut, ngasilake bathi stratosfer. Mung film pertama (2008) ngasilake $ 407 yuta ing AS wae., Kanthi anggaran udakara $ 37 yuta!

Senja lan masif roman paranormal remaja

Nyatane "romansa paranormal" minangka versi kontemporer saka novel gothic. Iki minangka jinis narasi sing digawe dening karya Gautier (Pati ing katresnan, 1836), Poe (Ligeia, 1838) lan Stoker (Dracula, 1898). Ing abad kaping XNUMX, Gaston Leroux (Phantom Opera, 1910) lan Anne Rice (Wawancara karo vampir, 1976), bisa uga dadi wakil sing paling misuwur.

Banjur, panulis kayata Alice Norton, Christine Feehan utawa JR Ward, antara liya, wiwit nggunakake protagonis enom ing jinis narasi kasebut. Nanging, gangguan saka Twilight romansa paranormal remaja dadi fenomena pop, kanthi penggemar legiun ing saindenging jagad. Iki uga mengaruhi sawetara panulis anyar. Antarane:

  • Maggie Stiefvater, pangripta saga Gonjang-ganjing
  • Cate Tiernan, panganggit seri Sapuan lan Balefire

Srengenge tengah wengi

Latar mburi

Stephenie Meyer ngerti carane nggawe jenenge misuwur ing njaba jagad vampir sing isih enom kanthi loro publikasi sing temane beda banget. Sing pertama yaiku Tuan rumah (2008), novel fiksi ilmiah babagan invasi alien. Uga, Sing duwe omah (ing basa Inggris) dadi peringkat paling laris ing New York Times suwene 26 minggu lan sukses digawa menyang bioskop ing taun 2013.

Ing 2016 muncul Kimia, thriller kanthi nomer editorial sing apik (sanajan kanthi tinjauan campuran). Nanging, Tengah wengi mesthi ana ing pikirane Meyer, sanajan wis nyerah nerbitake publikasi kasebut sawise bocor bab kaping pisanan ing taun 2008. Nanging, miturut tembung panganggit sing gegandhengan, para pengikuté "ora nglilani dheweke nyerah" nganti dirilis.

Bedane antarane Senja y Srengenge tengah wengi

Miturut Sarabeth Pollock (2020) ing portal kasebut Fansided, Tengah wengi mbenerake sawetara keraguan argumentasi sing ditinggalake Twilight. Iki amarga Meyer dadi panulis debut ing taun 2005. Nanging, ing buku iki, dheweke nuduhake tansaya 15 taun pengalaman sastra.

Mulane, Srengenge tengah wengi minangka buku sing luwih menarik, sanajan ana dialog lan adegan sing padha Senja. Kasunyatane, ing umume ulasan, dheweke nyatakake Srengenge tengah wengi malah luwih nyenengake, sanajan luwih jembar. Yaiku, 658 halaman nggambarake 160 kaca liyane dibandhingake karo teks sing dicritakake dening Bella.

Sisih liyane saka crita

cunt Srengenge tengah wengi, penggemar Meyer sing seneng banget pungkasane bisa ndeleng perspektif Edward Cullen nalika dheweke tresna karo Bella Swan. Mula, buku kasebut nyedhiyakake sawetara warta babagan koeksistensi ing kulawarga Cullen. Kajaba iku, teks kasebut njlentrehake kanthi rinci babagan cara mikir lan proses nggawe keputusan saka protagonis penghisap getih.

Nalika penampilan vampir kasebut padha karo umure 18 taun, pikirane nuduhake tingkat kedewasaan sing jero banget. Sejatine, Mentalitas Edward minangka akibat logis saka umur sejatine (104). Manut, panulis Amerika njupuk kesempatan kanggo menehi crita kanthi garis sing luwih rumit, canggih lan kurang resik tinimbang sing dicritakake dening Bella.

Legiun penggemar sing wareg

Cara mikir Edward - kanthi eksplisit lan incisive - kanthi cepet nyekel pamaca, ora preduli apa dheweke wis ngerti pungkasane sadurunge. Saliyane, salah sawijining bedane sing jelas yaiku anane gambar sing cukup getih. Mula, ora kaya Twilight, Tengah wengi Iki dudu gelar literatur remaja; Iki buku diwasa lengkap.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.