Simon Scarrow: "Akeh panulis bakal ngalami kesulitan sajrone sawetara taun ngarep."

Photography: Simon Scarrow. Profil ing Facebook lan Twitter.

Simon Scarrow ora butuh pangenalan. Mesthi ora yen sampeyan seneng karo novel sejarah. Pancen angel golek sing maca genre sing durung maca, paling ora, salah sawijining protagonis sing paling misuwur, Perwira Roma Kalima Licinius Cato lan kancane sing paling setia Makro Lucio Cornelio. Lan dheweke wis duwe 17 judhul. Wis kesenengan sing nyata kanggo menehi kula iki Interview lan matur nuwun kanthi sanget kanggo kabecikan lan wektu. Matur nuwun ingkang sanget, Pak Scarrow. (Versi dwibasa)

Simon Scarrow

Saliyane seri sing dibintangi Cato lan Macro, dheweke uga wis nulis seri muda Gladiator, lan telung novel independen: Pedhang lan scimitar, Getih ing wedhi y Ati watu. Lan bisa uga proyek sing paling ambisius yaiku tetralogi babagan urip sejajar karo Napoleon Bonaparte lan Adipati Wellington: Getih enom, Para jenderalKanthi geni lan pedhang y Killing sawah.

Bebarengan karo Lee Francis, duwe thriller Dolanan pati, dibintangi Rose Blake, agen khusus FBI.

WAWANCARA WITH SCARROW SIMON

  • LITERATUR SAIKI: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

SIMON SCARROW: Buku pisanan sing dakeling-eling diwaca ana ing seri kasebut Pitu Rahasia, saka Enid Blyton. Aku kelingan bangga banget amarga wis maca kabeh buku lan wiwit iku aku entuk kesalahan! Lan nganti saiki.

Aku ora kelingan crita kapisan sing tak tulis. Nanging, aku seneng crita wiwit umur wolung taun nalika dikongkon menyang magang. Sawise lampu mati ing kamar turu, kita banjur ganti crita. Banjur ing sawijining wengi, aku mutusake ngganggu crita lan ninggali ing wayahe klimaks, janji bakal nerusake wengi mengko. Aku enggal-enggal nindakake tugas kasebut. Sing mulang aku crita. Ngerti kapan Aku apik-apik amarga kabeh meneng lan ngrungokake. Sawise iku, aku luwih seneng nulis crita kanggo PR lan seneng-seneng.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

GARUT SIMON: Pitakon sing narik kawigaten. Aku ora sabar maca wiwit umur sepuluh nganti rolas taun banjur nalika semana aku isih ana lara lan aku ora mlebu sekolah lan Aku njupuk buku sing dijupuk saka kakangku saka perpustakaan. Yaiku Wolfen, de Serat Whitley, review babagan crita werewolf sing dianyari. Aku terus kecanthol lan medeni Aku maca kanthi siji.

Anyar-anyar iki Aku wis kaget karya saka Yasmine Khadra, jeneng samaran saka panulis Aljazair. Iku kaget apik Lan dadi andhap asor minangka panulis yen nemokake wong sing nindakake luwih apik tinimbang sampeyan.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

GARUT SIMON: Pitakon angel. Kaya kabeh pilihan favorit apa wae, bakal beda-beda ganti yen selaku saya ganti. Yen aku kudu milih, Shakespeare bakal dadi sing pertama ing dhaptar amarga puisi ing tembung lan ambane ngerti kahanane manungsa. Aku uga seneng banget karo karya Philip K Dick y Alan MooreSarwa, panulis sing nuwuhake jagad sing bisa mikir.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

H.H: Sherlock Holmes! Aku maca kabeh crita nalika sekolah lan ngenalake fiksi detektif lan detektif. Aku encantó detektif lanang kanthi polah tingkah lan, pakulinan liyane ...

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

H.H: Sandwich butter kacang lan gelas saka wiski scotch ing watu sok-sok. Uga, aku cenderung menehi hadiah karo es krim sing apik saka panganan pembuka Wasabi nalika aku ngrampungake bab. Sawetara jenis hadiah kanggo kerja!

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SS: Pitakon luwih gampang. Tanpa mangu-mangu, papan sing paling disenengi yaiku Villa Jovis ing pulau Capri. Nalika aku pisanan teka ing kana, aku mung sakjam suwene, aku lungguh ing bangku marmer cedhak pojokan jurang lan ndeleng segara adoh ing ngisor nalika ombak nabrak watu, banjur aku nyawang segara menyang Sorrento lan teluk saka Naples ngluwihi. Minangka wayahe apik banget lan tentrem lan aku ngerti tenan kenapa para kaisar seneng banget karo pulau kasebut. Katon kanggo mateni, kaya sing dikandhakake ing Inggris.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

SS: Yaiku tugasku Sutcliff Rosemary y Elang saka Legiun sanga, buku sing apik banget dening panulis sing nyinaoni jaman kepungkur dadi urip sing padhang kanggo para pamaca. Biyen aku seneng banget nalika isih bocah, banjur dakwaca kanggo anak-anakku lan nalika iku aku mung ngerti kekuwatan nulis.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

H.H: Fiksi ilmiah, sing geireng nero lan non-fiksi, utamane tes budaya.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

SS: Saiki aku wis ngrampungake hebat Serangan, dening (Yasmina) Khadra lan aku miwiti babagan novel kriminal kaping pisanan.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pasar penerbitan / panorama? Kakehan penulis nyoba nyoba nerbitake? Utawa akeh banget cara kanggo nindakake?

SS: Wonten a jumlah sing luar biasa saka buku sing diterbitake, yaiku Genial. Nanging akeh saka wong-wong mau dheweke ora bisa golek dhuwit, sing ala kanggo penulis sing kasengsem (sanajan sawetara, bisa uga ora pantes sukses). Kajaba iku, ana panulis apik apa sing ditindakake uga lan liya-liyane kaget ala Apa sing ditindakake fortunes. Kaya ing industri film lan pangembangan aplikasi komputer, ora ana sing ngerti tenan kenapa sawetara teks duwe sukses lan liyane ora. Aku curiga pandemi bakal meksa editor kanggo motong dhaptar ngirit biaya y akeh panulis bakal duwe kangelan ing taun sabanjuré.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

H.H: Uripku ora akeh owah nganti saiki, matur nuwun. Kaya dene panulis, Aku rada pertapa lan aku nglampahi wektu nulis dhewe, arep metu menyang mangan, Ayo turu saiki mlaku asu. Aku blanja seminggu sepisan, kaya sadurunge, saiki aku nganggo topeng lan sarung tangan. Muga-muga bisa ndeleng wong tuwa lan kakangku (Alex Scarrow, uga panulis fiksi ilmiah) sing manggon ing sawijining kutha cedhak.

Saiki aku nulis a novel romawi anyar sing disetel ing Sardinia, ing ngendi wis mbledhos wabah lan gubernur rambut lemu sing ora ana gunane ora bisa menehi hasil karo dheweke. Aku ora ngerti saka ngendi inspirasi kasebut ...


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.