Sean Connery. James Bond kekal lan karakter sastra liyane

Sean Connery tilar donya pungkasan 31 Oktober karo 90 taun. Aktor Skotlandia iki, salah sawijining ikon bioskop paling gedhe kontemporer lan internasional, dheweke duwe karir anggere produktif lan ditandhani kanthi judhul sing wis kalebu memori sinematografi kolektif. Saperangan saka aksara sing nafsirake yaiku sastra, minangka sing nggawe dheweke misuwur banget: James Bond. Dadi, review iki bisa dadi pajeg.

James Bond

Connery minangka wong pisanan sing nguripake James Bond, karakter abadi sing digawe dening Ian Fleming. Dheweke dianggep akeh dadi pelaku paling apik kanggo agen rahasia sing duwe lisensi kanggo mateni. Kanggo kula, mesthine. Nanging dheweke duwe hubungan sengit karo Bond sawise pitung film mlebu ing kulit.

  • 007 nglawan Dr. (1962)
  • Saka Rusia kanthi katresnan (1963)
  • James Bond lawan Goldfinger (1964)
  • Guntur Operasi (1965)
  • Kita mung urip kaping pindho (1967)
  • Intan kanggo kalanggengan (1971).
  • Aja ucapake ora nate (1983)

Daniel Dravot - Wong sing bisa mrentah

Adhedasar saka novel cekak eponymous saka taun 1888, ditulis dening Rudyard Kipling, dianggep minangka salah sawijining sing paling apik. Nyritakake crita loroPetugas Inggris ing India sing dadi raja ing Kafiristan, bagean adoh saka Afghanistan. Iki inspirasi saka urip rong karakter nyata ing wektu kasebut.

John huston ngarahake versi bioskop ing 1975. Iku nampilake Connery lan Michael Caine, sing wiwit dadi kanca raket, bisa main dadi tokoh utama ing salah sawijining film petualangan kasebut.

Ksatria Hijau - Pedhang Wani: Legenda Sir Gawain lan Ksatria Hijau

Ing kene dheweke mung teka kanthi judhul Ksatria Hijau. Iki minangka salah sawijining adaptasi sing wis digawe saka geguritan abad pertengahan inggris sing terkenal saka tradisi Arthurian. Katuntun dening Stephen Minggu ing taun 1984, padha lintang ing Miles O'Keeffe kaya pak rutin lan Sean Connery kaya Ksatria Hijau.

William saka Baskerville - Jeneng kembang mawar

Apa bisa watake sastra sing paling misuwur lan keplok, bisa uga amarga adaptasi iki ing 1986 saka direktur Prancis Jean Jacques Annaud saka klasik iki saka Umberto Eco Kab iku salah sawijining film sing paling populer ing kabeh wektu. Ora ana sing bisa mbayangake pandhita Fransiskan sing paling detektif ing crita kriminal lan obskurisme abad pertengahan iki kanthi wajah liyane.

Marko Ramius - Mburu Red Oktober

Ngadaptasi salah sawijining novel saka Tom Clancy, dibintangi analis CIA sing misuwur Jack Ryan, John McTiernan dipimpin ing 1990 salah sawijining film aksi lan ketegangan sing kudune Watake sekunder (Komandan Rusia Marko Ramius) dibayangke rampung kanggo protagonis lan mesthine pahlawan (Jack Ryan). Karisma Connery ngencerake Alec Baldwin sing alus banget.

King Arthur - Satriya kapisan

Connery wis tau teka ing final kasebut Robin Hood, pangeran maling (1991), sanajan ora diakreditasi. Kaya taun sadurunge wis Hood robin twilight jejere Audrey Hepburn en Robin lan Maria, sing diarahake Richard Lester 1976.

Dheweke njupuk maneh Raja Arthur, wis kaya protagonis, ing versi gratis iki kanthi estetika video musik sing dipimpin Jerry zucker en 1995 con Richard Gere kaya perancang Lanzarote, Julia Ormond utawa Ben Cross.

Alan Quatermain - Liga Para Pria Luar Biasa

Was film pungkasan sing dibintangi Connery sadurunge pensiun saka bioskop. Diarahake dheweke Stephen Norrington, sing njupuk referensi saka seri komik Fantastic saka Alan Moore.

Connery main dadi petualang sing misuwur Alan Quartermain, sing dadi resor pamrentah Inggris, ing jaman Victorian, sing ora ngerti kepiye cara ngrampungake a rencana diabolical sing tujuane kanggo nguwasani jagad. Dadi dheweke mutusake nyewa a tim pahlawan lan petualang kabeh kahanan kaya dhokter Henry jekyll, Kapten Nemo, Vampir Mina harker o Dorian Grey.

Nginep ing a pasticheNanging Connery mbuktekke kanggo pungkasan kenapa dheweke ana, minangka pimpinan utawa peran dhukungan, minangka jaminan sukses.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.