Genre budaya: Apa sastra wanita ana? Lan lanang?

Sastra minangka wujud budaya, ngluwihi jinis, ras, umur lan posisi sosial.

Ing taun-taun pungkasan ing label literatur feminin, tanpa ing endi wae, kita nemokake definisi utawa konsep sing ngandhani apa sing diarani. Sing mesthi wis nyebabake akeh pitakonan ing wawancara karo panulis, kabeh artikel opini lan akeh diskusi.

Artikel iki minangka upaya kanggo ngerti maksud sampeyan label iki lan klompok konsekuensi klasifikasi iki.

Pemasaran Editorial

Wiwitane, kita bisa mikir manawa sastra wanita minangka salah sawijine tujuan wanita. Sejatine bener wanita, ing wektu iki, dheweke dadi pembeli buku sing gedhe lan resep maca sing apik: wanita tuku diwaca, menehi hadiah lan anak-anake. Iki tegese target wanita ing kampanye pemasaran sastra adol luwih akeh amarga wanita tuku luwih akeh. Iki nggawe malah katon kanggo sampul sing apik banget kanggo wanita.

Apa tegese manawa sastra minangka wujud budaya wanita? Mesthi ora, apa sejatine tegese pemasaran sastra lan produk liyane alamat klompok pembeli luwih gedhe amarga iku endi investasi maksimal ing pariwara.

Rasane miturut jinis

Kita bisa mikir manawa literatur wanita yaiku sing biasane diwaca para wanita.

Biasane ana buku sing luwih disenengi wanita lan liyane kaya pria. Iku kasunyatane. Iki bakal ngira manawa buku-buku sing umume diwaca wanita iku feminin lan sing diwaca tradisional wong lanang, nanging ora nuduhake literatur maskulin, mula kita ngerti manawa label feminin ora nuduhake iki amarga rasane ora eksklusif , Mayoritas ora diklasifikasikake lan unanimity ing rasa ora ana.

Kahanan sing padha bakal kedadeyan ing olahraga; utawa nganggo bioskop, nanging, sanajan ana klise wanita seneng komedi romantis lan pria seneng film aksi, kita ora nate krungu label film wanita. Nopo nopo Kita bali menyang masalah pemasaran: maca minangka tumindak sepi, ing sisih liya, bioskop iku sosial. Kita menyang film minangka pasangan, karo kulawarga utawa kanca, minangka aturan umum. Cara ngelasake yaiku ngilangi, ora ana produser sing prihatin babagan film kasebut dirating minangka lanang utawa wadon. Lan kita wis bali menyang topik pemasaran.

Sastra dening Panganggit

Apa sing karya ditulis dening wanita feminin lan sing ditulis karo pria lanang? Cetha yen bantahan kasebut ana ing bobote dhewe, nanging kita ora kudu mandheg ngevaluasi.

Kanthi nyuda khayal, argumen sing padha bisa ditrapake kanggo nulis gumantung saka ras penulis utawa orientasi seksualApa ana sing mbayangake ujar manawa Lorca nulis literatur homo? Lan kepiye manawa akeh buku sing ditulis nganggo jeneng samaran? Apa kabeh remaja kecanthol karo Harry Potter maca literatur wanita?

Iki cetha dudu apa sing diarani label.

Sastra dening protagonis

Kaya pilihan sadurunge, klasifikasi iki bakal nggawa kita kesimpulan sing aneh kaya ngono Wanita cilik, Luise May Ascott, minangka literatur wanita utawa Mark Twain nulis literatur pria nalika nggawe Tom Sawyer o Finnberry finn, utawa sing Günter Grass nggawe literatur bocah kanthi El Drum Timah amarga protagonis bocah cilik.

Kasusastran minangka wujud budaya tumrap rasa seneng individu.

Kasusastran minangka wujud budaya tumrap rasa seneng individu.

Kasusastran miturut subyek

Aku wis nemokake posisi sing mbela literatur wanita yaiku kontak, ing mripate, feminin, kaya bersalin, aborsi, subur, nyiksa, perjuangan kanggo golek papan ing jagad bisnis utawa politik politik. Ngelasake tema kasebut minangka feminin, ora mung mbutuhake artikel esei antropologi. Yaiku masalah sosial lan manungsa. Masyarakat mekar lan tema diperkaya. Nganti saiki, pengalaman kasebut isih ana ing literatur, utawa paling ora ing literatur dhuwur, nalika ana pengalaman sing didhasarake ing jerone manungsa, kaya uga pirang-pirang abad, kayata diskriminasi rasi. Kasusastran yaiku a refleksi saka uneg-uneg sosial saiki. Tema-tema kasebut, adoh saka jinis kelamin, nuwuhake emosi universal, umume kanggo pria lan wanita, sing nggayuh literatur kanthi akeh wektu tundha ing wektu sing padha nalika ana topik anyar, kayata sing diwenehake dening milenial, kayata enrich lan revitalisasi sastra. Terus karo conto bioskop, ngelasake tema kasebut minangka feminin bakal ngelasake sebagian besar filmografi Almodóvar minangka feminin, sing nyebabake emosi hackney babagan ibu.

Ing jalur iki, aku mung bisa nyimpulake sastra, kaya budaya liyane, universal, tanpa jinis, sanajan rasa label bisa nyebabake klasifikasi sing mbingungake, sing sawetara ora duwe arti lan sing nemokake ora setuju apa tegese.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)