Wajah Akeh Sir Edward Fairfax Rochester

Akeh wajah Sir Edward Fairfax Rochester ing film lan televisi.

Edward fairfax rochester. Ora kudu ditulis maneh babagan dheweke. Wis rampung pirang-pirang yuta amarga Greja sastra duwe dhokter lan aku mung pengin nulis kanthi asor. Nanging dina iki aku tangi karo sikil Victoria lan tresna banget. Lan yen ana paradigma katresnan sing paling Victoria, kuwi panguwasa Thornfield Hall, Edward Rochester. Dheweke, Fitzwilliam Darcy lan kiat heathcliff minangka Tritunggal Suci kanggo semangat sing paling semangat lan pengabdian novel asmara Wong Victoria.

Aku lali Jane eyre lan perusahaan. Iki babagan carane Eyre tundhuk lan atus yuta kaya dheweke kanggo nyawa sing nyimpang lan ngrusak salah siji saka karakter sastra pria paling apik digawe dening a wong wadon. Lan dadi saka sing akeh rai sing sampeyan utangan ing layar. Apa sampeyan nyimpen siji? Karo ora? Ayo kang ndeleng.

Wis ditembak akeh film lan serial TV babagan Jane eyre, klasik saka Charlotte bronte diterbitake ing 1847. Kita duwe saka versi bisu pertama taun 1918 (wis meh satus taun) nganti pungkasan ing 2011. Dadi ana sawetara pasuryan kanggo Edward Rochester sing kasar, tartamtu, romantis, lan nyiksa.

Sing dakpilih enem aktor, loro Amerika Lor lan papat Wong Inggris. Y Aku tetep karo potret saka Wong Inggris. Watake kondhang amarga dulure wadhah emosi emosi minangka kanggo sampeyan semangat semangat nalika dheweke ngeculake.

Sukma kraman (1943) - Orson Welles

Sanajan judhul asline yaiku Jane eyre. Jenius sing mesthi kebanjiran lan kebanjiran Orson Welles dheweke mlebu sepatune Rochester. Lan alus lan alus Joan fontaine ora ana apa-apa sing bisa ditindakake kajaba tiba ing jaring. Banget karo sentuhan Hollywood ing tengah-tengah perang dunia, saiki katon beda-beda, nanging intine wis ana.

Jane eyre (1983) - Timothy Dalton

Seri Televisi. ing BBC dheweke melu lan pratandha 11 episode adaptasi minangka bener amarga efektif. Welsh Timothy Dalton Dheweke uga nggawe Rochester ing papan sing cocog lan nampa persetujuan saka para kritikus lan masarakat. Isih dina iki kalebu favorit pamirsa kasebut.

Jane Eyre, dening Charlote Brontë (1996) - William Hurt

Iki ditandatangani dening direktur Italia sing misuwur Franco Zeffirelli. Pemeran internasional menehi godhong sing tepat sing ora cocog kaya adaptasi liyane. Nanging, bisa dideleng. Wong amerika William Hurt, kanthi fiture, dheweke menehi Rochester hawa sing adhem lan luwih adoh sing cocog karo Prancis Charlotte Gainsbourg kaya Jane Eyre.

Jane eyre (1997) - Ciarán Hinds

Film TV. Ciaran Hinds, aktor sing apik banget Irlandia Lor dadi dikenal kanggo Game saka tahta o Roma, nyilihake salah sawijining katon luwih watu sing wis diduweni Pak Rochester. Iki uga entuk counterpoint sing apik banget kanthi panganan aktris Samantha Morton.

Jane Eyre (2006) - Toby Stephens

Anyar 4 episode miniseries mlebu maneh dening BBC. Lan nambah. Inggris murni Toby Stephens, kanthi getih tumindak sing luwih apik ing urat, dheweke nangani Rochester.

Aku kelingan wiwit nonton ing Setu wengi lan rampung jam 3 esuk. Ditarik karo peteng dheweke menehi fitur sudut, Stephens minangka salah sawijining Rochester sing paling apik sing bisa dideleng. Maneh, nanging kaya biasane, adaptasi iki menang ing antarane para pamirsa lan kritikus. Lan Stephens tetep dadi salah sawijining favorit.

Jane Eyre (2011) - Michael Fassbender

Ing wektu iki adaptasi pungkasan menyang film, amarga mesthi bakal ana sawetara liyane. Cocog kanggo generasi anyar nyedhaki klasik iki. Cocog uga kanggo pasuryan sing paling dikenal, yaiku Jerman-Irlandia Michael Fassbender, sing nindakake kabeh lan kabeh kanthi cukup. Edward Rochester saka minangka gangguan minangka tampilan ekspresif bisa kliwat tanpa ngucap. Isine lan kebanjiran kabeh nyiksa, semangat, tenderness lan pain.

Kesimpulan ...

sing luwih becik ketemu Pak Rochester nalika maca, ing katrangan asline sing diparingi Charlotte Brontë. Nanging mesthi ana sing males sing ora bisa meksa diwaca. Ora, ora ana apa-apa. Ayo adaptasi kasebut bisa dideleng. Kita isih ngerti, yen sampeyan ora njupuk buku, paling ora sampeyan ngerti lan sampeyan bisa tresna banget karakter kaya kita saka Edward Rochester dadi akeh sing maca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.