Yatim piatu Sue Grafton

Sue Grafton njupuk huruf pungkasan alfabet.

Sue Grafton njupuk huruf pungkasan alfabet.

Sue Grafton rumangsa arep mateni tilas garwane nalika ngadhepi pengadilan kanggo putra lan, sing ngemot agresivitas dadi novel kejahatan sing pertama, A kanggo Zina (A saka Alibi asli).

"Ora mbuwang uripku ing pakunjaran, aku mikir sing luwih apik: mateni ing buku lan uga nampa dhuwit ..."

Grafton ora mung nyalurake emosi negatif sing jero sing diciptakake karo nulis novel sing apik banget, nanging dheweke ora sengaja nggawe detektif wanita pertama kanggo ngilangi stereotipe wanita sing digunakake bola-bali nganti tanggal kasebut.  

Kinsey mihone Minangka revolusi ing genre iki: Wanita kaping pisanan, ngluwihi Miss Marple, Agatha Christie, sing nganggep protagonisme lan beban abot saka genre noir, "detektif" amarga Grafton luwih milih ngarani. Kinsey dudu pacare detektif, dudu korban, dudu asisten, dheweke sing ngadhepi wong ala lan ngatasi kasus sing paling rumit.

Iki dudu tujuane Sue Grafton yen dheweke ora nate ngemot klaim sosial ing novel lan sing nggawe Kinsey dadi luwih luar biasa. Lumrahe, asli lan asli kaya karakter nyata kaya wong asli: sawetara seneng lan liyane ora seneng.

Kinsey slamet nalika isih cilik, ora peduli amarga matine wong tuwane nalika isih umur limang taun. Bulike nyedhiyakake kabeh kebutuhan kanggo tuwuh lan dudu rasa sayang. Ing umur 32, nalika seri Abjad KadurjananDheweke minangka penyidik ​​pribadi, salah sawijining detektif sing ngatasi kasus birokrasi lan birokrasi, nganti kasus dadi luwih rumit tinimbang biasane lan saga diwiwiti. Dheweke urip ing California, ing Santa Teresa (ngelingake Santa Bárbara, papan dununge Sue Grafton, kaya Vetusta kelingan Oviedo ing Regenta de Clarín), dheweke cerdas lan rajin, atlit lan ahli pertahanan pribadi. Antarane A de Alibi lan Y de Wingi, 25 taun kepungkur, nanging Kinsey Milhone meh ora tuwa lan terus novel sawise novel dadi wangkal, terus-terusan, feisty kaya ngono. Ing urip Kinsey, ora ana mitra sing stabil, nanging dheweke ora dhewekan: Sajrone rong puluh lima mlumpat ing abjad tartamtu, dheweke dikancani karo Rosie, kanca lan pamilik restoran kasebut, amarga Kinsey mangan liyane kajaba panganan cepat saji, diiringi gelas Chardonnay lan Henry sing ora bisa dipisahake, pemilik apartemen sing apik ing omah sing dipanggoni.

A for Adultery ora mung mbantu Sue Grafton ngatasi wektu sing ala nanging uga miwiti saga ekstensif lan sukses sing diterusake karo B for Beasts (B kanggo Bulglar asli) nganti Lan saka Wingi, diterbitake ing 2017 lan sing durung diterjemahake menyang basa Spanyol.

"Panulis saka California sing karyane ngluwihi standar kaunggulan sastra." Penghargaan Pustaka Ross McDonald

A kanggo Zina: Wiwitane Abjad Kadurjanan

A kanggo Zina: Wiwitane Abjad Kadurjanan

Pantese diwaca maneh Abjad iki sing ora ana suwene surat pungkasan banjur rampung karo buku crita Kinsey lan kula, ing endi penulis duwe keberanian kanggo nemokake uripe sadurunge para pamiarsa lan nyritakake babagan Kinsey minangka kaca tingal saka Sue, sing digedhekake ing omah karo loro wong tuwa sing alkohol.

Kinsey ora bakal bisa mbukak layar amba. Panganggité, sing miwiti kariré dadi panulis skrip, kerja, antara liya, ing adaptasi novel-novel Agatha Christie, Sparkling Cyanide and Mystery in the Caribbean, mesthi nolak supaya Kinsey bisa kerja ing Hollywood. Dheweke nganggep manawa yen dheweke masrahake ing tangan para penulis skrip kanthi rega bathi saka pengusaha film hebat, dheweke bakal mandheg dadi sapa sejatine, dheweke bakal ngrusak, lan dheweke uga wedi yen terus-terusan: Dheweke nindakake ora pengin menehi risik yen pasuryan saka aktris sing makili dheweke kasebut nalika nulis. Larangan iki diwarisake minangka warisan saka putra-putrine lan putrine ngelingake sawise seda.

Sue Grafton, Amerika, lair ing Kentucky ing taun 1940, kanthi gelar Sastra Inggris lan juara sawetara penghargaan literatur penting, pamitan nalika Desember 2017 sawise 25 cicilan saga, amarga ora ana sing terakhir sing direncanakake kanggo diterbitake ing taun 2019. Sue njupuk Z ing kanggo dheweke lan sanajan kita bakal kangen dheweke, dheweke bakal mesthi duwe papan pakurmatan ing toko buku lan ing ati kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.