The Kingdom, novel anyar saka Jo Nesbø. Nyemak

Kratoning yaiku novel anyar saka Jo Nesbø. Panulis Norwegia wis ngeculake sawetara judhul ing endi dheweke wis ngetrapake Harry Hole, watake sing paling kondhang lan ditututi. Saiki peteng ngandhani crita sedulur loro. Iki duweke review.

Kratoning

Apa peternakan Opgard sing sepi ing gunung. Lan Opgards minangka kulawarga bapak, ibu lan sedulur loro, Roy lan Carl, sing saiki urip mung Roy, sing mbarep. Dhewe, taciturn, seneng manuk lan manajer pom bensin, dheweke urip katon sepi lan tenang, meh ora ana kontak karo pendhudhuk, sanajan dheweke ngerti kabeh wong lan kabeh wong ngerti dheweke. Nanging panguripan kasebut bakal diuripake - sing dudu iki sing kaping pisanan lan uga ora dadi sing pungkasan - nalika seduluré Carl bali sawise 15 taun ing luar negeri, dheweke lunga sawise seda wong tuwa amarga kacilakan mobil.
Carl ora bali dhewe, dheweke uga nggawa Shannon, garwane, arsitek lan duwe kepribadian sing narik kawigaten kaya sing dikarepake. Lan kalorone teka kanthi rencana dhewe-dhewe, nanging uga supaya masarakat bisa makmur: gawe hotel kemewahan ing wilayah kasebut.
Dheweke duwe Karisma Carl, mesthi ceria, padhang, bungah lan nyenengake, ing ngarepe Roy sing sepi, serius lan kurang narik kawigaten, sing uga mesthi nggawa kastanye metu saka geni. Lan bakal terus ditindakake amarga sedulur Opgard dheweke ndhelikake luwih akeh crita saka jaman biyen sing bakal digandhengake karo sing dipicu jaman saiki lan sipate, sing wis ditampilake luwih cetha ing prolog bukaan sing ngagetake.

Roy minangka juru dongeng sing ngandhani sapa sejatine kita. Dadi dheweke kabeh lan ora ana. Yaiku manuk gunung tanpa jeneng.

Mangkene sing dicritakake Carl sajrone ngobrol sawise teka lan ngenalake karo bojone. Roy minangka wong sing nyritakake kabeh crita kasebut ing wong pisanan, swara narasi biasa sing digunakake Nesbø ing novel sing diterbitake saliyane seri Bolongan Harry, carane Headhunters o Getih ing salju y Srengenge getih. Lan nuduhake yen ayem ing dheweke. Kabeh wong sing setengah nulis ngerti manawa ngidini tumindak bebas tumrap macem-macem jinis sing pengin dijupuk, sanajan kita kudu ngorbanake sudut pandang karakter liyane. Kajaba iku, Roy ngatasi kaping pirang-pirang marang pamaca, kaya-kaya dheweke ngobrol karo kita nalika condong ing counter bar lan ngombe kadang-kadang.

"Kulawarga luwih dhisik. Kanggo luwih apik lan luwih elek. Sadurunge liyane djalmo manungso.

Apa ukara kasebut jumlah lan musataken kabeh apa sing diwaca ing Kratoning. Iki minangka motivasi lan pangertene manawa Roy kudu nindakake apa sing ditindakake kanggo dheweke lan kanggo adhine. Lan sing ditindakake yaiku KABEH LANJUTNE TANPA KABEH.
Aku wis maca babagan komponen agama (sing ora mitos, produsen judhul ing media) ing crita iki Kain lan Abel, sing uga jeneng liya kanggo karakter kasebut. Nanging ora, ora ana sebab-sebab iki amarga crita iki ora mungkasi kaya sedulur ing Alkitab sing pertama. Sing biasane ana biasane ing Nesbø, sing ora ngapusi sapa wae, lan paling ora, para pamiarsa sing setya: a potret kolosal alam manungsa sing tansah pindhah antarane katresnan lan pati ditandhani karo tragedi.
Carl Opgard uga ora jujur ​​lan apikan, sanajan dheweke dianiaya, uga Roy ora Kain kejem. Lan sampeyan bakal yakin nalika ngerteni dheweke lan Nesbø - kanthi katrampilan merek dagang kasebut - ngidini sampeyan ndeleng retakan sing njero ing kulit ing wektu sing tepat. Prestasi sing mesthi diraih penulis iki yaiku sampeyan uga nyelehake kulit sampeyan, apa maneh Roy, sing sampeyan ngerteni (lan mbenerake) kanthi niat lan langkah sing padha, sanajan uga ala.
Apa sing ora bakal sampeyan lakoni kanggo sedulur lan isin yen ndhelikake utawa ora ngindhari nistha? Roy nindakake lan tanggung jawab lan katresnan sadulur nanging uga kuciwo, asor lan meri, nesu karo ngapusi lan kekirangan, kanthi ambisi sing gedhe banget lan ngiyanati getih sing dadi duweke sampeyan lan amarga sampeyan wis korban lan ngrusak kekarepane kanthi cara sing paling ora bisa dibayangake. Lan uga katresnan sing sampeyan pikirake pantes, sing bisa dadi adil lan nyata sepisan ing urip sampeyan, amarga sing sampeyan lakoni minangka kesalahan lengkap. Nggih Roy nindakake, nindakake, lan bakal lan bakal ngorbanake kabeh kanggo seduluré, sanajan Carl ora pantes babar pisan. Sing main master.

"Kita kabeh siyap adol jiwa. Kajaba saben wong menehi rega sing beda.

Kemasan rampung karo galeri karakter sekunder kanggo wong-wong sing uga dikepengini ambisi, ngapusi lan penampilan. Saka salesman mobil sing mbukak emporium lokal lan uga utangan dhuwit sing ora sopan, kanggo garwane, nganti karyawan pom bensin, mantan walikota, wartawan lokal lan bojone bekas pacare Carl Opgard utawa penata rambut gosip lan bingung.
Kabeh diubengi lingkungan sing kabur lan nindhes kutha cilik ing endi ana akeh sing ndhelikake ing lemari, utamane rahasia lan getih. Mung Kurt olsen, polisi sing nyelidiki acara sing biyen lan saiki ing sekitar Opgards, kayane kepengin nemokake bebener sing ora bakal teka. Lan uga Shannon, garwane Carl, bakal kesapu rahasia lan tragedi bojone lan ipar lanang: "Kita nglanggar moralitas supaya bisa nguntungake kepentingan kita nalika ngrasa paket kasebut diancam. . "

Mesthi wae

Bakal ngetutake debat langgeng ing antarane para pamiarsa sing mung pengin Harry Hole lan sing disenengi karo saben huruf sing ditulis NesbøSalah siji babagan polisi sing disenengi lan kasusahan kita utawa crita apa wae sing dipikirake.
Kabeh duwe tandhane, pamisahan kontradiksi manungsa sing unik, kanthi paling apik lan paling ala sing kita duwe utawa apa sing bisa, kamampuane supaya kita mikir siji lan liyane kanthi narasi langsung, menyang ati lan jantung, kanggo nggoleki kita lan mbusak titik peteng kasebut lan mbenerake. Kanthi Nesbø, lan mesthi ora ana sangsi, peteng iku sah kaya cahya.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   MARIA LUZ ANIBARRO HERNANDEZ ngandika

    Iki pisanan aku maca penulis iki. Buku kasebut kayane nyenengake kanggo aku nanging duwe sawetara kesalahan terjemahan. Aku wis dikandhani yen Nesbo minangka raja novel ireng lan aku kuciwa.

bool (bener)