Medeni. Adaptasi televisi saka novel Dan Simmons teka

Photography (c) AMC

Penyayang novel sejarah saka jinis bahari, petualangan lan sentuhan medeni lan adikodrati kita lagi begja. Ing April 3 perdana Medeni, adaptasi televisi sing wis digawe saluran kasebut AMC saka novel homonim penulis Amerika Utara Dan simmons. Aku ndeleng rig, bowsprit, sextant lan seragam Royal Navy lan aku wis wiwit geter karo emosi

Yen uga ana ing mburi produksi iki Seri 10 episode iku bioskop kaya Ridley Scott, produk wis duwe jaminan kualitas sing cukup. Kanggo ndhuwur ing distribusi iku digawe saka jeneng bergengsi ing adegan Inggris, Cocog kanggo crita ing endi kadhemen, intrik, teror lan konflik dheweke dadi protagonis utama. Ayo goleki amarga bisa narik minat sampeyan.

Dan simmons

Simmons minangka salah sawijining pathokan fiksi ilmiah, sawijining genre sing dikoleksi ing sawetara novel. Mesthi sing paling misuwur yaiku Hyperion y Tibane Hyperion, uga akibat endimion y Munggah saka Endymion. Nanging dheweke uga produktif banget ing bidang liyane kayata penundaan (Skal bedah Darwin) utawa s medeni, kanthi judhul kaya Musim panas sing peteng lan iki Medeni. Dikirim ing 2007, panulise ngandelake a crita sejatine kedaden ing Abad XIX sing rampung, kanthi cara sing misterius, urip 129 pramuka.

Sajarah

Ing taun 1847, loro kapal Angkatan Laut Inggris yaiku HMS Erebus lan HMS Teror, kanthi dhawuhe pak John Franklin, dheweke macet ing es kasebut Arktik. Dheweke pengin golek dalane Ngulon, nanging es nyegah wong-wong mau terusake Maret lan ngrampungake ekspedisi sampeyan. Diubengi dening kadhemen ing kutub lan macem-macem bebaya, dheweke mung bisa ngenteni tekane cair.

Nanging dina liwat lan kaslametan dadi luwih nemen, kanthi suhu sing ngluwihi sèket derajat ing ngisor nol, kekurangan saka panentu lan rusak saka kapal. Ing penyakit manawa mbaka sethithik dheweke ngganggu semangat lan pangarep-arep para kru. Ing tutul Fantastic sing ditulis penulis kanggo crita iki yaiku anane a titah kewan galak lan misterius saengga bakal rusak. Kanthi memedi hantu kaping pisanan uga katon kaya kraman, sing kerusuhan utawa kanibalisme kanggo ngrampungake gambar sing suram.

Kasunyatane dheweke dikirim pirang-pirang taun ekspedisi telusuran lan nylametake kanggo nyoba mbahas misteri ilang kapal lan nemokake nasibe 129 wong ing antarane petugas, pelaut lan tentara. Dheweke bisa nemokake sawetara sandhangan lan tetep kaya kuburan, badan sing dipotong, barang pribadi, buku, gaman lan pramuka. Uga, lan kaget masarakat Victoria nalika semana, dheweke nemokake balung manungsa kanthi tandha sing digawe kanthi nglereni instrumen sing bisa berarti manawa wong loro kapal kudu nggunakake kanibalisme supaya bisa urip.

Kedadeyan kasebut duweni pengaruh sing gedhe banget lan jeneng-jeneng misuwur kayata, kayata, Charles Dickens, dheweke ora gelem mangu-mangu kehormatan para pria ing Angkatan Laut. Iku akeh mbantu nambah legenda lan misteri manawa salah sawijining kapal yaiku HMS Terror.

Novel

Ditetepake minangka novel sejarah lan medeni kanthi unsur Sastra FantasticMungkin sentuhan gaib kasebut bisa uga ora bisa ngyakinake pamaca novel sejarah liyane sing ortodok. Lan kosok baline. Mungkin analisis karakter lan narasi ing wektu sing rada kandhel ora bisa ngyakinake pamaca sing luwih seneng fiksi ilmiah. Nanging tanpa mangu-mangu, sentuhan medeni kanggo kabeh wong.

Iki disusun ing bab-bab sing bakal diwiwiti gantian sudut pandang karakter sampeyan utama lan sawetara sekunder uga. Sing darmabakti kanggo Kapten HMS TerorFrancis Moira Crozier lan sing dibintangi ahli bedah Doctor Harry Goodsir. Sing terakhir ditulis ing wong pisanan kaya buku harian. Dheweke nggambarake dina sawise dina dokter sing adhep-adhepan karo pati kasar saka wong loro kru kasebut, bisa uga diserang makhluk es sing kepengin getih utawa saka penyakit kayata scurvy.

Uga penting yaiku karakter eskimo enom sing diarani Nyepi Lady lan kayane ngganggu sawetara protagonis.

Kita bisa nyimpulake yen novel kasebut kalebu campuran unsur-unsur Stephen King, Patrick O'BrianJules Verne, Herman Melville lan teror kanthi gaya murni Allan poe.

Para pemeran

Para pemeran seri kasebut akeh aktor Inggris sing prestisius. Antarane liyane:

  • Jared harris (Wong Mad, Koruna), sing main Francis Crozier, kapten HMS Terror.
  • Ciaran Hinds (Game of Thrones, utawa Julius Caesar ing Roma) minangka Sir John Franklin.
  • Paul Siap (Manset, utopia) minangka Dr. Henry Goodsir;
  • Tobias Menzies (Outlander, Roma, Game of Thrones) yaiku James Fitzjames, anggota Angkatan Darat Inggris.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.