Marco Tulio Cicero lan Robert Graves. Saka Roma lan karo Roma ing getih.

Marco Tulio Cicero urip ing Roma, Robert Kuburan digawe kita manggon ing Roma. Kalorone nuduhake Kutha Langgeng minangka inspirasi lan uga dina iku padha tilar donya, tanggal 7 Desember. Pisanan, lan kanthi cara sing ala banget, ing 43 SM C., nomer loro ing 1985. Kalorone, guru tembung lan nulis antarane rong ewu taun. Dina iki, ing memori langgeng, aku nuduhake sawetara dheweke frasa lan cuplikan Saka penggaweane.

Marco Tulio Cicero

Ora bisa ngomong babagan tokoh sing uga dikenal minangka ahli hukumPolitisi, filsuf, panulis lan orator Roma. Dielingi ahli retorika lan gaya rambut prosa paling gedhe ing basa Latin Republik Romawi, urip ing salah sawijining jaman kuno sing paling nyenengake lan nalika kekuwatan disebarake ing jeneng-jeneng jagad kaya Kaisar utawa Pompey. Kita sing uga kudu nerjemahake ing jaman universitas uga eling Catilinaries, contone.

Urip lan penggaweyane ditandhani karo karaktere sing ora aman lan apik banget, pertahanan republik kasebut lan perjuangane nglawan kediktatoran Kaisar. Karakter kasebut uga nggawe dheweke beda-beda jabatane gumantung karo iklim politik lan nyebabake dheweke ngalami tragis. Potret sejarah sing fiksi, uga jamane, bisa dideleng ing Roma, seri HBO sing megah sawetara taun kepungkur.

Snippet lan frase

Catilinaries

Suwene, Catilina, apa sampeyan bakal nyiksa sabar kita? Suwene apa kita isih kudu nesu-nesu banget? Endi bledosan wani sampeyan sing ora dikendhaleni bakal mandheg? Opo! Apa wani sampeyan ora ngindhari pengawal sing nonton wengi ing Bukit Palatine, uga para penjaga kutha, uga teror masarakat, uga ora setuju karo kabeh warga negara sing apik, utawa candhi sing dikuwatake Senat. dina iki, utawa para senator sing agustus lan nesu? Apa sampeyan durung ngerti, apa sampeyan ora ngerti manawa konspirasi kasebut ditemokake? Apa sampeyan ora ngerti manawa konspirasi sampeyan ora rahasia kanggo sapa wae lan manawa kabeh wong wis nganggep rantai?

La República

«Amarga kahananku, aku bisa ngrasakake luang lan entuk mupangate luwih akeh tinimbang liyane, amarga macem-macem panliten sing dadi kasenenganku wiwit cilik (…) Nanging kanthi kabeh, aku ora ragu-ragu sawetara wektu kanggo Aku badai badai paling gedhe, lan aku malah bakal ucapake supaya bisa nylametake kanca-kanca lan negesake wong liya, tanpa ngindhari bebaya, urip tentrem.

Ing retorika

«Panutur penengah, sing dak sebut moderat lan sedheng, kanthi cukup nyukupi kekuwatane, ora bakal wedi karo bebaya sing ora jelas lan ora jelas; Sanajan dheweke ora sukses banget, kaya asring kedadeyan, dheweke ora bakal bebaya gedhe, nanging; amarga ora bisa tiba saka dhuwur banget. Nanging pamicara kita, sing dadi prioritas utama, sing serius, ora sabar, semangat, yen dheweke lair mung kanggo awake dhewe, utawa mung nggunakake, utawa mung nggunakake, tanpa nggunakake kekuwatan karo rong gaya liyane, pantes dianggep sepele. Kanggo pamicara sing gampang, amarga dheweke ngomong kanthi presisi lan senior, wis wicaksana, pamicara rata-rata, nyenengake; nanging liyane sing akeh banget, yen ora liya, biasane katon ora waras. "

  • "Ing jam bahaya, negara kasebut ngerti carat anak-anake."
  • "Persahabatan diwiwiti ing endi tujuane utawa nalika minat rampung."
  • "Aku ora ngerti yen kajaba karo kawicaksanan, para dewa wis menehi manungsa luwih becik tinimbang kekancan."

Robert Kuburan

Inggris iki lair ing Wimbledon, pujangga Perang Dunia Pertama diowahi dadi novelis, kudu menehi penghargaan judhul sing ngangkat dheweke dadi mulya: Aku, Claudio. Ora bisa lali adaptasi sampeyan ing salah sawijining seri paling eling saka televisi. Nanging isih akeh karya sejarah liyane sing ditulis ing langit Mallorca sing weruh dheweke tilar donya nalika yuswa 90 taun.

Uripe uga ditandhani karo skandal pribadi sing wis suwe didhelikake. Nanging dheweke ninggali warisane puisi perang lan judhul sejarah kaya Dewi putih, Panganan saka centaurs, Belisarius, Perang Trojan, King yesus o Wulu Emas.

Aku, Claudio

Lan bisa uga aku slamet amarga penyakit iki ora bisa setuju sapa wae sing bakal entuk pakurmatan. Wiwitane, aku lair durung wayahe, nalika nglairake pitung wulan, banjur susu perawatku ora kepenak karo aku, mula akeh ruam ing saindenging kulit, banjur kena malaria, lan campak, sing ninggali aku kuping siji, lan erysipelas, lan kolitis, lan pungkasane kelumpuhan bayi, sing nyuda sikil kiwa saya gedhe nganti dikukum lumpuh permanen.

Dewi putih

«Dina iki minangka peradaban sing dadi lambang utama puisi ora aji. Ing endi ula, singa lan elang cocog karo tendha sirkus, sapi, salmon lan babi hutan menyang pabrik pengalengan; jaran lan greyhound menyang arena taruhan lan alas suci kanggo pabrik. Wulan iki diremehake minangka satelit satelit ing bumi lan wanita kasebut dianggep minangka "personil tambahan Negara". Dhuwit kasebut bisa tuku meh kabeh kajaba kasunyatan lan meh kabeh wong kajaba pujangga sing duweni kasunyatan.

Claudius dewa lan garwane Messalina

  • "Ora ana sing nggawe pria dadi sengit lan ora nyenengake ing mripat wanita minangka rasa cemburu."
  • «Umume wong ora sopan utawa ora sopan, ora apikan uga ala. Dheweke kalebu siji-sijine bab lan liyane, lan, suwe-suwe, ora ana apa-apa: ora sengaja.
  • Aja ngelingake wong babagan layanan sing wis sampeyan lakoni sadurunge. Yen wong sing ngucapke matur nuwun lan terhormat, dheweke ora bakal butuh pangeling, lan yen dheweke ora seneng matur nuwun lan ora jujur, pangeling kasebut bakal ora ana gunane.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)