_L. A. Rahasia_. 20 taun film klasik James Ellroy

Dina-dina iki Edhisi kaping 70 Del Festival Film Cannes sing mungkasi sesuk. Ing, saka 20 taun kepungkur ing adaptasi film saka LA Rahasia, judhul novel paling misuwur lan misuwur saka James ellroy. Diarahake dheweke Curtis hanson (tilar donya wulan September kepungkur).

El Asu bengak umum LA Rahasia en 1990 lan dheweke wis adaptasi sawetara karya ing bioskop. Aku, sing wis maca meh kabeh babagan Ellroy, duwe novel-novel ing ambenku. Lan saka film kasebut, aku mung bisa ngomong yen aku nganggep adaptasi sing luwih apik bisa uga a karya seni kontemporer noir. Tinjauan kalorone iki minangka review liyane pangiriman khusus saka rai sing wis diwenehake menyang pulisi sastra kita. Kanthi iki padha temen bener. Ing kabeh.

Kuartet Los Angeles

LA Rahasia yaiku judhul nomer telu saka sing diarani Los Angeles Quartet, kasusun saka Dahlia Ireng, Gurun gedhe, LA Rahasia y Jazz putih. Telung pungkasan ngetutake skema a trio karakter utama, umum banget saka panulis iki.

Kabeh duwe kerumitan struktur lan maca, meh dakkandhakake LA Rahasia iku paling. Nanging mulane dheweke seneng banget diwaca. Kanggo sing lan kanggo gaya telegrafi lan kuat, ora cocog kanggo weteng sing alus utawa roh sing bener politik.

LA Rahasia

Sinopsis

Los Angeles, 50-an. Impen Amerika urip bebarengan karo pornografi, ing korupsi polisi lan intrik ing jagading kutha. A paten pinaten massa ala nyetel kabeh weker ing LAPD. Ana gesang polisi telu sing ora bisa beda. Penyelidikan sing ditindakake bakal nggawe dheweke bener a jebakan trap sing duwe luwih saka ing njaba, lan ing awake dhewe. Lan akibate bisa dadi paling ala.

Pribadi

Dheweke ora kaetung. Karo sing fiktif, ing nyata, minangka kepala legendaris LAPD, William H Parker, utawa gangsters Jack Dragna utawa Mickey cohen. Nanging ayo ndeleng sing paling penting.

  • Ed ExleyGuy Pearce. Ambisi lan ngelak kamulyan, kanggo nggayuh yaiku saged nerak angger-angger. Dheweke uga kepengin ngungkuli bapake, mantan polisi sing prestisius lan mogul hebat, sing saiki wis almarhum. Yaiku a juara lair lan entuk apa sing sampeyan karepake kanthi kabeh biaya.
  • Jack Vincennes (Kevin Spacey). Contone jinis ambisi liyane, yaiku fame. Rasane luwih kaya a selebriti, minangka penasihat babagan serial televisi terkenal (Piagam penghormatan) babagan polisi lan ora duwe ora ana scruples kanggo ngirim informasi menyang majalah tabloid. Nanging dheweke uga bakal ditarik karo plot sing bakal nggawe dheweke mikir maneh prinsipe. Sanajan telat banget.
  • Bud White (Russell Crowe). Kabeh ngelawan karo sing sadurunge. Iki ditandhani amarga tiwas kanthi kejam ibune, sing disekseni nalika isih bocah, lan duwe spesial obsesi karo penyalahgunaan saka wanita. Dadi violento minangka frustasi Nanging asale saka alam kasebut, diwujudake minangka peneliti apik, sing ndhisiki kabeh wong ing investigasi lan tumindak. Kebayar kasebut pancen gedhe banget, nanging uga menehi ganti rugi.
  • Dudley Smith (James Cromwell). Kapten Smith, ing novel sing dijelasake minangka wong Irlandia sing ruddy bunder, minangka karakter kasebut sambung papat kabeh. Salah paling kabeh sing digawe dening Ellroy, kanggo kaslametané sing mbuktekake sifat setan. Tuladha sampurna saka baddies amba sastra sampeyan ora bisa ngindhari kanggo ngujo.
  • Lynn BrackenKim Basinger. Karakter wanita ing karya Ellroy kurang, nanging padha akeh kekuwatan lan pangisian daya emosional. Yen dudu obsesi kanggo karakter lanang, dheweke bakal njupuk tindakan utawa bisa nemtokake. Ing perek mewah mewah sing nirokake Veronica Lake iku mung siji cah wadon sederhana wong sing mung ambisi. Dadi dudu paradoks yen dheweke tetep karo wong sing uga ora golek kamulyan.

Film kasebut

Piye iki mokal dikembangake ing basa sinematografi kanthi plot sing kompleks lan jembar, panulis skrip brian helgeland lan direktur Curtis hanson padha gawe a karya rekayasa sing untunge apik tenan. Apik banget dheweke menang oscar taun sawise skenario adaptasi sing paling apik. Nanging ing ndhuwur kabeh entuk tetep inti saka asli. Dheweke uga bisa nglumpukake a Setelan, trek musik lan fotografi sing apik. Lan dheweke ngrampungake tugas kanthi pilihan a cast paduan suara ing kahanan rahmat.

Sukses: pasang pancing sing apik kanthi jeneng lintang kaya Spacey y Basinger (sing uga menang ing Oscar a aktris pendukung paling apik). Dheweke gabung karo sawetara sekunder sing apik Cromwell (Ngédap kaya Kapten Smith, sanajan fisikine ora cocog karo Smith sastra). Lan dheweke entuk loro rai sing ora dingerteni (Pearce y Crowe) bakal pengaruhe sabenere amarga ora bisa digandhengake karo referensi sadurunge, mula dheweke dadi karakter kasebut.

Asile: opo Yen wong durung weruh, butuh wektu kanggo nindakake sanalika rampung maca iki. Kanggo kita sing wis ngerteni, umpamane, udakara 20 yuta kaping suwene 20 taun iki lan kita ngerti dialog kasebut kanthi tulus (lan ing basa Inggris), amarga maneh ora masalah.

  • Luwih lengkap babagan LA Confidencial Kene.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adela ngandika

    Film hebat sing apik banget, para pemeran hebat. 20 taun wis !!!. Aku ora bosen ndeleng dheweke

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Apa sing bisa dakkandhani? Aku uga ora kesel ...

  2.   Nurilau ngandika

    Mariola, sampeyan ora bisa menehi pajeg kaya ngono kanggo film iki sing dadi bagean saka uripku. Sampeyan wis nggawe aku mati kepengin ndeleng, lan ... aku ngerti kanthi ati. Artikel babak, film babak, adaptasi babak, aktor bunder lan Ellroy sing ora ana tandhingane.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Aku ngomong padha. Apa sampeyan ora bakal ngerti sawise ngobrol kaping ewu? Matur suwun komentar.

  3.   Ricardo ngandika

    Iki Dahlia Ireng dening penulis sing padha, film sing apik banget lan novel sing apik banget, aku duwe rekomendasi loro kanggo 10 saka 10

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Iya ki. Sampeyan duwe referensi kanggo La Dalia negra uga, nanging kanggo kula film Brian De Palma tetep suwe sadurunge teka. Aku luwih seneng buku kasebut.