Kursus sunting lan nulis ing Escuela Cursiva

Kursus sunting lan nulis

Aku ngerti babagan jumlah pamaca sing uga panulis ing kaca kasebut Kasusastran Saiki. Iki kanggo sampeyan, pamaca, dadi aku ngandhani, wiwit dina iki, sampeyan bisa ndhaptar kursus nyunting lan nulis sing Sekolah Kursif nawarake.

Sekolah Kursif ora mung sekolah apa wae, nanging uga duwe pengalaman lan tradhisi sajrone sastra iki. awit duweke Kelompok Penerbitan Random House Penguin.

Kursus sunting

Yen sampeyan minangka jagad penerbitan lan sampeyan pengin ngerti kabeh seluk-beluk omah penerbitan, sampeyan pengin dadi editor editor utawa mung duwe panggilan kanggo perdagangan iki, ing Escuela Cursiva ana 3 kursus sing ditawakake:

  • "Kepiye buku diterbitake" sing dadi guru guru yaiku Alberto Marcos: Kursus iki tujuane kanggo tur ing enem sesi ing perdagangan editor awit naskah teka ing a Editorial nganti didol ing a toko buku. Cara milih proyek sing cocog kanggo baris editorial tartamtu, cara nggarap naskah karo panulis utawa cara promosi novel saengga tekan jumlah paling gedhe saka Pembaca, mung sawetara pitakon sing bakal ditrapake ing kursus kasebut. Tulang mburi sing padha bakal dadi tokoh editor minangka koordinator edhisi buku kasebut, lan bakal melu kerja bareng tim karo saben departemen editorial lan hubungan karo penulis sajrone proses kasebut.
  • "Koreksi tipografi" sing dadi guru guru yaiku Laura Ortega. Apa sampeyan pengin dadi proofreader ing editorial? Apa sampeyan panulis lan pengin sinau cara nulis ejaan teks sampeyan? Kursus iki nawakake kabeh alat sing ngidini siswa miwiti koreksi ejaan profesional. Temenan, kursus iki nduweni fokus editorial, mesthi diatur karo kritéria sing bakal ana Grup Editorial Random House Penguin.
  • «Sampeyan sing sampeyan etung. Pemasaran kanggo panulis » con Rosa Samper minangka guru guru. Kanthi kursus iki sampeyan bakal sinau mbangun a wicara jelas babagan sampeyan kaya apa penulissaka cara ngenalake sampeyan karo wong liya lan nerangake proyek sampeyan babagan komunikasi kekhasan, diwiwiti saka editor lan pungkasan karo maca pungkasan. Kaya-kaya sampeyan a Watake fiksi, sampeyan bakal mangsuli sawetara pitakon sing bakal ngidini kita nemtokake sawetara koordinat sing bakal ngenalake sampeyan karo wong liya. Ora ana wong sing yakin yen sampeyan ngerti carane nindakake kabeh perkara kanthi apik, saiki wayahe mutusake lan netepake dhewe.

Kursus nulis

  • "Nulis novel. Langkah-langkah pertama " dening Jose OvejeroApa sampeyan pengin nulis novel? Ora yakin carane miwiti? Ing panulis José Ovejero nuduhake langkah-langkah pertama kanggo nulis novel. Miwiti saka crita sing dipikirake siswa, kita bakal ngatasi sawetara masalah penting sing diwenehake marang saben panulis. Loro saka pertimbangan teori sing luwih umum, sing bakal duwe ruang, lan sawetara waosan sing bakal diusulake, bakal ditindakake latihan sing ngidini siswa njupuk keputusan sing bakal penting sajrone nulis.
  • "Novel minangka sistem kompleks, saiki" dening Agustin Fernandez Mallo: Bagéan penting ing nggawe kontemporer adhedhasar nggabungake mekanisme narasi kanthi cara supaya pamaca rumangsa kaget kadang-kadang lan ing wilayah sing akrab nalika liyane. Kita mesthi kerja ing wilayah campuran, hibrida. Jaringan analog lan jaringan digital. Iki kedadeyan kanthi ora matesi "crita", nanging kanthi nggabungake unsur kabeh kompleksitas sing ana ing sekitar kita - budaya lan populer -, main karo lingkungan lan masarakat sing karakter kasebut daftarkan, ora mung menehi dokumentasi - Wikipedia lan ensiklopedia kanggo sing - nanging nggunakake lingkungan lan lingkungan budaya kanggo entuk manfaat saka sejarah urip lan dipercaya, nanging bisa uga apik. Iki mesthi sinau babagan kepiye guru -Agustin Fernandez Mallo- ngatasi proses kreatif kasebut.
  • «Genre novel I: Novel romantis-erotis» dening Elizabeth Benavent: Yen sampeyan pengin nulis sing hebat crita katresnan, kebak semangat lan sensualitas, lan sampeyan durung nate nate nindakake, kursus iki dirancang kanggo sampeyan.
  • «Lokakarya crita cekak» dening Laura Moreno: Kanthi kursus iki sampeyan bakal bisa ngembangake, liwat latihan lan ilmu sawetara muter lan basis narasi teoritis, sampeyan bisa nulis. Temokake ing kasus pamula lan sempurnakake ing kasus siswa sing luwih maju. Temokake ing keseimbangan ing antarane pengetahuan teknis, kekuwatan kreatif lan kebutuhan kanggo nuduhake minangka proses pembelajaran. Teori lan praktik gantian ing kelas, loro saka nulis lan maca crita sing diusulake kanggo saben topik. Nuduhake interpretasi, philias lan fobia.

Yen sampeyan pengin mlebu salah sawijining kursus sadurunge utawa sawetara, utawa sampeyan mung butuh informasi luwih lengkap, klik Kene. Sampeyan bakal nemokake kabeh sing perlu dingerteni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.