Karya sing paling lambang saka Alexander Dumas

Kunjara dununge Count Montecristo

Ing dina kaya dina iki #Alexander Dumas, lan kolega kita Mariola sing tanggung jawab nggawa sampeyan esuk iki ukara sing paling apik kanggo panulis, saka bapak lan putra. Sampeyan bisa maca Kene. Saliyane, minangka artikel sore lan nedha bengi, sampeyan nuduhake sampeyan ing acara kasebut minangka karya Alexander Dumas sing paling akeh lan kita menehi alasan kanggo maca yen durung rampung. Saka buku apa sing ditulis Dumas sing paling disenengi?

"Tiga Musketeer" (1844)

Tindakan buku iki kedadeyan nalika pamaréntahan Louis XIII, ing Prancis. D'Artagnan minangka bocah enom umur 18 taun, putra saka bangsawan Gascon, mantan musketeer, kanthi sumber finansial sing winates. Dheweke menyang Paris karo nggawa surat saka bapake menyang Monsieur de Treville, kepala Musketeers King. Ing sawijining penginapan, sajrone rute, D'Artagnan nantang ksatria sing ngancani wanita sing ayu lan misterius. «Telung Musketeer " meh mesthi minangka karya sing paling misuwur ing Alexander dumas. Lan yen ora muni lonceng amarga buku kasebut, mesthine bakal amarga kakehan novel iki dijupuk menyang film lan televisi.

Ora liya sing luwih apik tinimbang novel kanggo nikmati petualangan telung musketeer kasebut.

"The Count of Monte Cristo" (1845)

Liyane saka karya hebat A. Dumas. Iki minangka novel petualangan sing padhet. Petugas kapal, guo, uwal, eksekusi, pembunuhan, pengkhianatan, keracunan, peniru, bocah sing dikubur kanthi urip, wanita enom sing wis diuripake maneh, catacombs, penyelundup, bandit ... Kabeh nggawe swasana sing ora nyata, luar biasa, fantastis, disesuaikan karo superman sing gerakane ing. Lan kabeh iki dibungkus karo novel kebiasaan, sing pantes diukur karo kanca-kancane Balzac. Pakaryan iki kalebu ide moral: ala kudu diukum. Cacah kasebut, saka dhuwur sing menehi kawicaksanan, kasugihan lan manajemen utas plot kasebut, "tangane Gusti Allah" kanggo nyebar hadiah lan paukuman, males males katresnan lan katresnan. Pakaryan sing bisa narik kawigaten lan ngrasakake pengalaman sing diitung saka dheweke cedhak banget karo katrangan sing apik banget sing digawe penulis.

"The Medicis" (1845, diterbitake taun 2007)

Kulawarga iki, dipimpin dening Juan de Medici, tanggung jawab nglindhungi lan promosi budaya Florence, kuthane. Ing sakiwa tengene dheweke nyorot tokoh-tokoh sing paling penting ing bidang seni lan ilmu, kayata Donatello, Michelangelo, Galileo, Mantegna, Machiavelli utawa Leonardo da Vinci. Iki critane kabeh. Crita ing ngendi Alejandro Dumas nuduhake crita kulawarga, sing, sajrone konspirasi lan perjuangan nalika semana, nggawe bedane amarga seneng seni lan dhukungan kanggo serat lan ilmu, kaya-kaya warisan genetik , turun temurun.

"Tulip ireng" (1850)

Sedulur De Witt, sing dilindhungi karo Raja Louis sing hebat ing Prancis, bakal nemoni tiwase ing tangan masarakat Den Haag sing kesusu, sing percaya yen dheweke konspirasi. Nanging sadurunge mati, dheweke bakal nilarake putra baptis, Cornelius, sawetara dokumen sing kompromi sing bakal nggawa dheweke menyang kunjara, ing ngendi, karo perusahaan sing enom karo Rosa, dheweke bakal ngupayakake entuk apa sing paling dikarepake ing jagad iki: bohlam tulip ireng. Kanthi bakat narasi sing biasa, Alexander Dumas nyebarke ing novel intrik iki kabeh bahan sing dibutuhake kanggo nyekel pamaca saka kaca pisanan lan nyelehake ing masarakat Walanda sing rame ing pungkasan abad pitulas.

"The Man in the Iron Mask" (1848)

Wong ing topeng wesi yaiku crita sing wis dadi bagean saka buku pisanan sing diceritakake ing kene: "Tiga Musketeer." Ing crita iki, dicethakake ana karakter misterius sing dikunjara amarga ora dingerteni ing pakunjaran Bastille. Alexander Dumas ngidentifikasi dheweke minangka sedulur kembar saka Raja Louis XIV.

Buku iki uga judhulé "Viscount of Bragelonne".

Lan sampeyan, buku utawa buku saka Alexander Dumas iki sing kudu maca? Sing arep diwiwiti karo endi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Diego Gutierrez ngandika

    "Count of Monte Cristo" dudu buku Dumas sing paling disenengi. Iki buku favoritku kabeh wektu. Dheweke pantes dadi juara pertama hahahahahaha. Artikel apik