Taun Yobel Teresian. 5 puisi Teresa de Jesús nalika ulang taune

Kita ana ing tengah-tengah sing pertama Yobel Teresian, sing diwiwiti tanggal 15 Oktober taun kepungkur (riyaya Santo Teresa Yesus), lan bakal bertahan nganti 15 Oktober 2018. Lan nyritakake maneh Enrique IV, kunjungan menyang Avila massa mesthi larang regane. Nanging yen kita uga pengin taun iki nyenengke gaib liwat santo, isih ana sebab liyane kanggo nyebrang tembok lan mangan steak minangka dosa pungkasan sing bisa dingapura. Sing ora dingapura yaiku ora maca Teresa de Cepeda y Ahumada, sapa lair ing dina kaya saiki saka 1515.

Nanging ing urip iki kabeh duwe obat kajaba Grim Reaper, kaya sing wis dingerteni. Dadi saka kene, lan ing memori dheweke, aku milih iki 5 geguritan manawa Doktor Greja iki ninggali kita, referensi maksimum puisi mistik.

Cathetan ringkes babagan Teresa Yesus

Panguripan Saint Teresa lan evolusi spiritual bisa ditindakake liwat karya otobiografi kayata Urip, Hubungan spiritual utawa Buku dhasar (sing diwiwiti taun 1573 lan diterbitake taun 1610). Ana uga meh limang atus aksara. Diadegake ing Pesenan saka Karmelit Disisil lan dheweke uga reformasi sing hebat bareng karo San Juan de la Cruz. Uga nulis Path kasampurnanPapan dununge o Bèntèng batin.

Dheweke biasane nyipta puisi kadang-kadang, diilhami karo geguritan lan geguritan pastoral lan sastra dheweke sinau nalika isih enom. Banjur dheweke uga seneng banget buku chivalric. Aku milih 5 sing paling disenengi iki.

Puisi

Seneng colloquium

Yen tresna sampeyan kanggo kula,
Dhuh Gusti, iku kayadene kaya aku,
Kandhani: ngendi aku mandheg?
Utawa sampeyan, apa sing mandheg?

-Alma, apa sing mbok karepake saka aku?
-Gusti Allahku, ora luwih saka ndeleng sampeyan.
-Lan apa sing sampeyan wedi karo awakmu dhewe?
-Perkara sing paling dakwedeni yaiku ngeculke kowe.

Jiwa sing ndhelik ing Gusti Allah
Sampeyan pengin apa,
nanging tresna lan luwih tresna,
lan katresnan kabeh didhelikake
nguripake sampeyan maneh kanggo tresna?

Aku njaluk tresno marang kowe,
Dhuh Allah kawula, nyawa kawula sampun Paduka,
kanggo nggawe susuh manis
endi sing paling cocog.

Ora ana sing ngganggu sampeyan

Aja nganti ana sing ngganggu sampeyan;
ora wedi sampeyan;
kabeh liwat;
Gusti Allah ora obah
sabar
tekan kabeh.
Sapa sing duwe Gusti Allah,
ora ana sing ilang.
Gusti Allah namung cekap.

Aku manggon tanpa manggon ing

Aku manggon tanpa manggon ing
Muga-muga urip sing dhuwur bisa dakkarepake
yen aku mati amarga aku ora bakal mati.

Aku wis manggon ing njaba awakku dhewe,
sawise aku mati katresnan,
amarga aku urip ing Gusti,
yen dheweke pengin aku kanggo awake dhewe;
nalika atiku menehi dheweke, dheweke menehi tandha marang aku:
"Yen aku mati amarga aku ora bakal mati."

Serikat gaib iki
lan katresnan karo aku urip,
ndadekake Allahku dadi tawaku
lan mbebasake atiku;
lan nyebabake semangat ing aku
deleng Allahku sing dikunjara,
yen aku mati amarga aku ora bakal mati.

Oh, suwene iki urip!
Sepira rekasane para buangan iki,
kunjara iki lan wesi kasebut
apa sing melu nyawa!
Cukup ngenteni metu
nyebabake aku lara banget,
yen aku mati amarga aku ora bakal mati.

Dheweke mung nilar aku
urip, aja ngganggu aku;
amarga sekarat, apa isih,
nanging kanggo urip lan nikmati aku?
Aja mandheg nglipur aku
pati, sing dakkarepake kanggo sampeyan:
yen aku mati amarga aku ora bakal mati.

Subuh teka

Gallejo ku, deloken sapa sing nelpon.
-Anels, esuk iku bakal teka.
Iki menehi kula buzz amba
sing kayane cantillana.
Lah Bras, wis awan
ayo ndeleng zagala.
Gallejo ku, deloken sapa sing nelpon.
-Anels, esuk iku bakal teka.
Apa sampeyan ana gandhengane karo walikota,
utawa sopo prawan iki?
-Dheweke putri saka Allah Rama,
sumunar kaya lintang.
Gallejo ku, deloken sapa sing nelpon.
-Anels, esuk iku bakal teka.

Rahayu ati ing katresnan

Rahayu ati ing katresnan
sing mung ing Gusti Allah, wis mikir;
kanggo dheweke, dheweke nolak kabeh sing digawe,
lan ing dheweke bisa nemokake kamulyan lan kepuasan.
Malah awake dhewe ora digatekake,
amarga ana ing Allah iku kabeh kekarepane,
lan seneng banget lan seneng banget
ombak segara segara iki.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.