Ibon Martin

ibnu martin

Sumber Ibon Martín: Heraldo de Aragón

Ibon Martín minangka salah sawijining panulis Spanyol sing lagi rame. Yen sampeyan seneng novel kanthi intrik, sawetara misteri lan sing paling penting, iki minangka salah sawijining panganggit sing saiki, buku sing metu, buku sing menang.

Nanging, Sapa Ibon Martín? Apa buku sing wis ditulis? Pulpenmu piye? Yen sampeyan durung nate krungu; utawa yen sampeyan ngerti, nanging pengin ngerti luwih lengkap babagan uripe, mula bakal dicritakake babagan penulis.

Sapa Ibon Martín?

Sapa Ibon Martín?

Sumber: koran Basque

Ibon Martín minangka wartawan. Dheweke lair ing taun 1976 ing Donostia lan sinau jurnalisme ing Universitas Negara Basque. Sawise rampung gelar, kaya kanca sakelas, dheweke wiwit kerja. Pakaryan sing kapisan yaiku ing media lokal, sing menehi kesempatan lan dadi praktik nggunakake ilmu sing dipikolehi ing pasar tenaga kerja.

Amarga iku, lan ana sing ora dingerteni akeh, yaiku Ibon Martín wiwit nulis babagan lelungan. Kanggo dheweke, pancen semangat banget, amarga dheweke seneng lelungan, lan bisa kerja ing prekara sing sampeyan seneng mesthi luwih apik. Amarga alasan iki, suwene pirang-pirang taun dheweke nulis ing media babagan lelungan lan rute. Dheweke nulis sawetara buku lelungan, utamane ing rute liwat Negara Basque. Mula, dheweke dadi salah sawijining ahli paling apik ing pariwisata lan hiburan pedesaan ing Negara Basque. Lan bukune ora mung fokus ing wilayah sing paling kondhang ing bumi, nanging uga nemokake buku-buku liyane sing ora dikenal, sing dudu turis, nanging nggawe kejutan utawa nggawe sampeyan luwih tresna tinimbang sing pertama. Kajaba iku, dheweke menehi akeh tips lan alternatif kanggo rute utawa cara lelungan, kayata nganggo mobil utawa saka sawijining kutha menyang kutha liyane. Kanggo nindakake iki, dheweke entuk pitulung saka Álvaro Muñoz Gabilondo, panulis lan ahli lokal liyane babagan papan lan papan sing ditulis.

Ibon Martín minangka panulis novel

Wis pirang-pirang taun, Ibon Martín ngumbara dalan ing Negara Basque lan ngupayakake nerbitake pandhuan lelungan supaya bisa dikenalake papan-papan kasebut, utamane kanggo mulihake pentinge sadurunge. Lan liwat buku-buku kasebut, dheweke nggawe ide novel pertamane, "Lembah tanpa jeneng."

Iki Dheweke pengin tetep oyot lan kepiye nggabungake semangat lelungan lan ngerteni hal-hal sing paling ora dingerteni lan penting ing wilayah kasebut kanthi ide sing ana ing pikirane. lan sithik mbaka sethithik muncul karo karakter lan alur.

Kasunyatane, sawise novel kasebut, dheweke terus nerbitake, ing kasus iki, ana papat buku, sing ditrapake ing mitos lan legenda ing alas Irati, sawijining thriller Nordic sing nyebabake dheweke.

Saiki, dheweke terus nulis. Bukune sing paling anyar, "The hour of the seagulls", diterbitake ing taun 2021 lan saiki dheweke wis sukses, negesake manawa dheweke dadi master suspense. Nyatane, mung dianggep kaya ngono ing Spanyol, nanging uga nduweni kualifikasi internasional kaya ngono lan sawetara penerbit asing wis nemtokake tujuane kanggo nerbitake karya-karya ing basa liya.

Dadi, kita nemokake penulis kanthi dalan sing dawa ing ngarepe, sing mesthi nggawa akeh novel liyane sing hebat.

Pulpenmu piye

Pulpenmu piye

Sumber: Huffington Post

Wong-wong sing wis maca Ibon Martín setuju karo rincian sing padha: dheweke ngerti cara nggandheng pembaca. Cara ngandhakake, cara menehi karakter lan kepiye crita nggawe dheweke ngenteni supaya ngerti apa sing bakal kedadeyan karo paraga, nanging uga misteri sing pungkasane dadi khas sing maca.

Uga misuwur kanggo atmosfer lan skenario sing nggambarake, realistis lan setya marang apa sing bisa dideleng, manawa akeh sing mutusake arep menyang panggonan kasebut kanggo ndeleng dheweke (bisa uga amarga ana hubungane karo buku perjalanan sing dak tulis sadurunge).

Kajaba iku, ora ana sangsi manawa dheweke nindakake akeh riset kanggo novel-novele, amarga rincian lan cara tumindak para paraga, uga plot lan misteri kasebut dhewe, duwe dhasar. Amarga alasan kasebut, dheweke nggunakake akeh wektu kanggo paneliti babagan novel kasebut supaya ora ana rinci lan ora ana pinggiran sing bisa "ngganggu" pamaca.

Buku-buku saka Ibon Martín

Buku-buku saka Ibon Martín

Yen sampeyan lagi wae ketemu karo penulis lan pengin ngerti buku apa sing ditulis, kita bakal ngandhani manawa dheweke ora duwe akeh ing pasar. Nanging Lan karir sastrane diwiwiti ing 2013, nalika nerbitake novel pertamane, "Lembah tanpa jeneng."

Panganggit iki, kayata akeh liyane, mung nerbitake siji novel setaun, lan kita kudu eling yen ing taun 2018 dheweke ora nerbitake, mula kita kudu menehi 7 buku penulis. Iki yaiku:

  • Lembah tanpa jeneng.
  • Beacon kasepen.
  • Pabrik bayangan.
  • Tugas pungkasan.
  • Kandhang uyah.
  • Tari tulip.
  • Jam seagulls.

Sampeyan kudu ujar yen papat buku kasebut - Tari Tulip, Kandang Uyah, Akelarre Pungkasan lan Pabrik Bayangan - minangka bagean saka koleksi Kadurjanan Mercusuar.

Kita bisa nyorot saka buku, kayata, The Tulip Dance mlebu ing dhaptar sing laris, sing nggawe karier munggah kanthi meteorik lan akeh sing wiwit ndeleng dheweke tampil ing genre thriller ing njero negara Nanging, durung nganti Wektu kanggo Seagulls dheweke entuk gelar master suspense.

Saiki sampeyan wis ngerti liyane babagan Ibon Martín, mula wayahe, yen sampeyan durung maca babagan dheweke, mula luwih becik sampeyan luwih dhisik. Sampeyan bisa miwiti karo novel pertamane, mula ngerti evolusi sing ditindakake pulpen. Nanging sampeyan uga bisa miwiti nganggo postingan pungkasan lan, yen sampeyan seneng, golek sing sadurunge. Kajaba papat buku kasebut sing kalebu The Lighthouse Crime, sisane bisa diwaca kanthi mandhiri. Yen sampeyan wis ngerti dheweke lan wis maca, apa sampeyan menehi saran bukune tinimbang buku liyane? Kita bakal seneng ngrungokake!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)