Jack London. Pengetan kelairan karo sawetara frase

1. Jack London, umur 9 taun lan asuane Rollo; 2. Ing masa mudha; 3. Ing taun 1914.

Kita ngrayakake setaun maneh kelairan Jack London, salah sawijining panulis novel sing paling terkenal dening petualangan. London ndeleng cahya ing tanggal 12 Januari, 1876 en San Francisco. Uripe nyenengake kaya crita lan karaktere sing padha. Irah-irahan kaya Telpon saka alam bébas (kanthi nggawe versi bir anyar ing bioskop lan jeneng Harrison Ford sing ana gandhengane), Giwang putih o Serigala segara dheweke minangka referensi universal kanggo genre kasebut. Aku ngrameke karo sawetara ukara sing paling kelingan dheweke lan penggaweane.

Telpon saka alam bébas

  • Sepi sing memedi ing musim salju wis menehi grundelan nalika tangi turu.
  • Dheweke duwe kasetyan lan pengabdian sing lahir ing sangisore geni lan atap, nanging dheweke tetep semangat lan licik.
  • Dheweke minangka wong sing nylametake nyawane, sing dudu perkara cilik, nanging dheweke uga master sing ideal. Wong lanang liyane nganggep asu amarga ora kewajiban lan kepenak; nanging dheweke nindakake kaya anake dhewe, amarga asale saka jiwane.
  • Katresnan, katresnan sing sejatine hasrat, nyerang dheweke kaping pisanan.
  • Dheweke setengah urip, utawa bisa uga kurang. Dheweke ora liya kanthong balung sing ambegan isih sedhot.
  • Lan nalika ing wayah wengi sing adhem lan adhem, dheweke nuli nyedhaki lintang lan keprungu kaya serigala, yaiku leluhure, wis mati lan wis dadi bledug, sing irung dadi lintang-lintang lan nangis pirang-pirang abad. Lan cadence Buck minangka cadence, cadence sing nyatakake rasa sedhih lan tegese kasepen lan kadhemen lan peteng.
  • Licike yaiku asu ajag, licik galak; kapinterané, kapinteran Gembala Skotlandia lan Santo Bernard; lan konjungsi iki, nambah pengalaman sing dipikolehi ing sekolah sing paling sengit, nggawe dheweke dadi makhluk sing hebat banget kaya sing manggoni alas.

Serigala segara

  • Urip? Bah! Ora duwe regane. Ing murah, iku paling murah.
  • Karukunan aku karo Wolf Larsen saya mundhak, yen hubungan antarane juragan lan pelaut, lan luwih becik antarane raja lan jester, bisa diarani kaya ngono. Aku mung dolanan kanggo dheweke. Bisnisku kanggo menghibur sampeyan, lan nalika aku nglipur sampeyan, kabeh ora apa-apa, nanging yen sampeyan wiwit bosen utawa duwe salah sawijining momen humor ireng, aku langsung mudhun saka meja kabin menyang dapur, lan ing ing wektu sing padha aku bisa ngarani Aku Rahayu yen slamet urip lan awakku isih utuh.
  • "Aku mikir urip iki kaya busa, fermentasi," wangsulane cepet. sawijining prekara sing gerakane lan bisa obah sak menit, sakjam, setaun utawa satus taun, nanging pungkasane bakal mandheg obah. Sing gedhe mangan sing cilik, supaya terus obah; kuwat kanggo wong ringkih, kanggo ngreksa kekuwatan. Wong sing paling begja mangan umume, lan luwih dawa mundhak, iku mung. Apa sampeyan mikir babagan perkara kasebut?

Fang Putih

  • White Fang pungkasane bisa ngucapake rasa tresnane banget marang Scott. Dumadakan dheweke nundhung sirahe lan diuncalake ing pangkal bendarane. Lan ing kana, kanthi sukarela dipenjara, ora bisa dideleng, kajaba mung kupinge, saiki bisu, ora ana gremengan, dheweke terus perjuangan alon-alon, ngusap entheng lan posisi awake luwih apik.
  • Kanggo ngadhepi bebaya sing terus-terusan cilaka lan malah rusak, kemampuan predator lan pertahanan dikembangake. Dheweke dadi luwih prigel tinimbang segawon liyane, mlaku kanthi cepet, licik, agawe agawe, luwih entheng, luwih ramping, kanthi otot lan saraf wesi, luwih angel, luwih kejem, galak lan luwih cerdas. Sampeyan kudu kabeh, yen ora bakal tahan utawa slamet ing lingkungan mungsuh sing ditemokake.

Frase

  • Aku ora nulis tujuan liya kajaba nambahake dhewe sing apik banget.
  • Aku luwih seneng dadi awu tinimbang lebu! Aku luwih seneng percikan api ing geni sing padhang tinimbang dipateni amarga disintegrasi garing. Luwih becik dadi meteor sing apik banget, saben atom ing kamulyan sing apik banget, tinimbang planet sing ngantuk lan permanen.
  • Aku ora urip saka apa sing dipikirake jagad babagan aku, nanging saka apa sing dakkira saka awake dhewe.
  • Ana ekstasi sing nuduhake puncak urip, ing endi urip ora bisa munggah. Nanging paradoksing urip yaiku yen ecstasy iki kedadeyan nalika isih urip, lan katon minangka lali yen urip.
  • Sampeyan ora bisa ngenteni inspirasi, sampeyan kudu golek.
  • Manungsa dibedakake karo kewan liya amarga mung dheweke sing nyiksa wanita wadon
  • Fungsine manungsa yaiku urip, ora ana. Aku ora bakal mbuwang-mbuwang dina nyoba suwe, aku bakal njupuk kauntungan saka wektu.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)