Format kertas bisa ngalahake digital ing abad XXI

1024_2000

Toko Buku Bardón, Madrid.

Anehe, miturut laporan CIS sing diterbitake wulan Januari taun kepungkur, 79,7% pamaca Spanyol seneng buku fisik lan mung 11,1% milih format digital. Cekakipun, kita bakal ngomong babagan 4 saka 5 pembaca sing maca kaya sing wis ditindakake sajrone sejarah manungsa. Ana prekara sing, dibandhingake karo wilayah liyane, kaget banget.

Saiki, kita kabeh duwe komputer, tablet, Smartphone lan pirang-pirang gadget elektronik sing bisa nggawe kita luwih gampang nalika ngrasakake barang sing larang regane Hobi. Ing kasus apa wae, kita terus nemokake esensi maca ing kertas, mula nolak, apa sing ditawakake modernitas teknologi.. Mergo iku, mesthine ora kedadeyan ing tugas liya saben dina.

Yen mandheg mikir, format digital menehi luwih akeh fasilitas. Ngidini, dhisik, nyimpen buku sing meh ora ana watese. Mesthi wae, rak omah kita ora bisa ndhukung.

Mula, iki bakal ngatasi masalah ruang biasane. Tema iki, bola-bali ing diskusi kulawarga babagan rak buku lan buku sing mlengkung tumpukan ing endi wae. Nanging, ing Spanyol, sanajan duwe solusi ing tangan, kita sing seneng maca, umume, Kita terus ngisi omah, wong tuwa, sedulur utawa kanca, kanthi buku rampung utawa, kanthi gampang, buku-buku sing dikutuk karo dhaptar tunggu sing meh tanpa wates.

Kabeh iki ora kalebu fasilitas nalika meh kabeh buku kasedhiya kanthi cepet. Ngidini, maca apa wae ing jagad iki kanthi mung siji klik. Soko sing, mesthine bakal nggampangake kebiasaan maca tanpa watesan.

Ing kabeh, format fisik terus ngalahake digital Lan, sing aneh, aku ana panjelasan sing logis kanggo kabeh iki. Mesthi, akeh sing bakal ngarani kita edan utawa eksentrik, sawijining prekara sing ora bali maneh amarga, sedhih, kita sing seneng maca dudu inti sing paling gedhe ing masarakat, sing adoh banget.

Mesthi kabeh ana, lan iki dakwujudake refleksi, prekara sing mung bisa dihargai dening kita sing maca. Sanajan ora dipercaya utawa dingerteni,  maca dienggo lan dinikmati kanthi 5 indera. Ora ana permukaan elektronik sing bisa ngrasakake mambu, sentuhan kaca utawa bobot crita sing diwaca.

Kita, tanpa mangu-mangu, nganggep buku minangka kothak sing ana kabeh jinis rangsangan, saben-saben unik lan asli. Maca dudu mung nggunakake tembung sing ngombe, maca uga ngrasakake lan ngelingi. Iki tumindak romantis sing kebak. Jangkar kita menyang jaman biyen lan nggawe kita urip ora bisa dibaleni maneh. Maca minangka perkara sing saiki, kanggo wong akeh, isih bisa digayuh ing jagad fisik, yaiku kertas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alex martinez ngandika

    Menarik banget. Matur suwun komentar. Salam.

bool (bener)