Falcó, dening Arturo Pérez-Reverte. "Aku lemes miturut sikil sing ditumpaki aku."

Falcó, novel pungkasan anggitane Arturo Pérez-Reverte.

Falco, novel pungkasan Arturo Pérez-Reverte.

Yaiku ukara sing bisa ngringkes watak moral paraga anyar sing digawe dening Arturo Pérez-Reverte. Sing siji, utawa sing bosine, Laksamana, ngandhani nalika wengi nalika ndeleng nganggo seragam: "Ora apa-apa kanggo sampeyan supaya sampeyan katon kajen keringan, amarga ana pangowahan." Yen ora, dheweke dadi telik sing paling apik, elegan, efisien lan agawe mematikan. Ing Spanyol taun 1936, mung gegaman, ora ana sing seneng nganggo band ing kapal Kaisar sing nyamar dadi idealisme ing negara kasebut dadi.

Didol wiwit 19 Oktober pungkasan, Aku wis entuk patang dina kepungkur, sing dakwaca. Lan mesthine bakal kurang wektu yen semangat tartamtu luwih fokus marang rasa seneng maca. Ing kasus apa wae, Yaiku novel cekak pero ora seneng banget utawa seneng banget. Lan nduweni bahan kanggo kalorone. Sanajan aku negesake manawa akeh pendapat sing andhap asor iki amarga semangat maca saiki. Utawa aku wis maca uga padha. Kita sing seneng Reverte biasane seneng menehi cara urip, nanging wektu iki aku luwih pengin.

Babagan Lorenzo Falcó

Aku wis maca meh kabeh novel Reverte, sanajan aku kudu ngakoni kanggo sawetara taun saiki aku luwih seneng marang katrampilan, keberanian lan tata krama minangka kolumnis tinimbang dadi panulis. Dadi aku ngetutake dheweke luwih akeh ing pers karo dheweke Paten saka korso lan ing pesta sing biasane dadi intervensi ing Twitter. Nanging aku nyoba maca saben novel anyar lan sing iki Falco Aku luwih nggatekake tinimbang sing sadurunge.

Kanggo Falcó, tembung kaya kelairan, katresnan utawa masa depan ora ana artine.

Ora negara, utawa gendera, utawa katresnan, utawa pakurmatan utawa isin. Falcó mung kepengin urip kanthi cara sing paling apik lan paling apik ing pucuke driji: kemewahan kabeh jinis lan wanita sing nyoba nggawe bendera. Mantan penyelundup senjata, agen layanan intelijen, lan apa wae sing ana gegayutane, angger kalebu petualangan lan keuntungan pribadi. Kabeh ora ana gunane utawa ora.

Mula, ing musim gugur taun 1936, Falcó kerja ing Layanan Informasi lan Operasi Nasional SNIO- lan Dheweke masrahake dheweke karo misi sing alus: njupuk tahanan sing penting banget saka kunjara Alicante. Kanggo nindakake iki, dheweke bakal duwe tim Falangis (enom lan idealis) sing kudu dipimpin. Nanging ora ana apa-apa lan ora ana sing bakal katon. Mungkin amarga ing urip, lan liyane ing perang, kita kabeh bisa mandheg dadi kaya awake dhewe.

Ing jaman kaya ngono, dadi serigala mung jaminan. Lan ora mesthi. Mula wulu coklat sing wicaksana migunani. mbantu slamet. Kanggo pindhah kanthi ora dingerteni ing wayah wengi lan pedhut.

Gaya sing ora bisa dipungkiri

Perez-Reverte nyritakake babagan ireng lan telik sing dikenal kaping ewu kanthi cara lan gayane dhewe, sing uga wis dingerteni kanggo kita sing maca: ukara cekak sing diselani karo ukara sing luwih dawa kanthi apresi deskriptif; dialog sing apik banget, utamane sing Falcó lan boss, Laksamana. kanggo aku karakter sing paling apik utawa sing paling disenengi; lan plot kanthi irama lan corak sing bisa sampeyan antisipasi (utawa ora). Sajrone nyritakake cap penulis biasane: kalodhangan lan ilmu babagan kahanane manungsa.

Nemtokake Falcó dadi pahlawan utawa antihero iku konyol. Uga bandhingake karo karakter Pérez-Reverte, Kapten Alatriste. Panulis Cartagena saiki luwih milih nyopot beban sing paling abot saka tas ransel sing penting, sing mesthi ana sawetara sing nuduhake level kasebut.

Perpustakaan Pérez-Reverte Kula

Perpustakaan Pérez-Reverte Kula

Kula buts

Dadi, sing maca genre ireng paling ireng, aku ora rumangsa duwe barang anyar. Ana akeh wong ala kaya Falcó, lan nampilake konflik kasebut kayata Perang Sipil Spanyol, uga ora mbantu faktor anyar. Kita kabeh ngerti manawa kabeh wong nakal lan warna ora kekurangan. Ngelingi, miturut aku, ora prelu lan kesel.

Minangka kanggo tumindak ala, kekurangan moralitas lan gangguan ... Ya, kita kabeh pengin nyingkirake ing sawetara acara lan literatur menehi kemungkinan kasebut. Nanging sabenere amarga dheweke nuduhake surat kasebut kanthi cetha wiwit wiwitan, mula ora nggumunake yen Falcó iku putra nakal. Mula, ora nggumunake apa sing ditindakake utawa ora ditindakake, uga dudu paraga liyane. Ing mratelakake panemume, dheweke ora nggawa luwih saka kepincut (tartamtu) babagan cara komunikasi, pengkhianatan utawa ora bakal ditindakake lan yen bakal nyingkirake.

Sampeyan mung kudu nggunakake gaya penulis maneh, prosa sing apik banget lan budaya sejarah lan vitalitas sing luar biasa, asli. Nanging Aku butuh luwih akeh: luwih semangat, luwih semangat, pengaruh liyane.

Ora mokal Reverte kepengin menehi kontinuitas karakter kasebut. Dheweke menehi dana kanggo terus ngilangi tas ransel sing ala lan dialami kanthi kuat. Nanging, miturut kesanku, utawa dheweke beda-beda pendekatan lan bisa nggawe dheweke luwih apik tinimbang sing diramalake, utawa Falcó bakal tetep wae, dadi nakal. Lan isin banget. Nanging, seri kasebut mung diwiwiti. Sampeyan bisa - lan kudu - kudu menehi bentuk sing luwih akeh.

Kanca sing mbebayani - Arturo Pérez-Reverte.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Thomas S. ngandika

    Dadi, aku maca menyang Falcó ing sawijining awan, kanthi semangat, lan kayane, ora beda karo panaliti, cara sing asli kanggo nyedhaki novel telik sing nglawan latar mburi perang sipil kita. Bisa uga kedadeyan sing dikandhakake iku bener, dheweke ora duwe swasana kanggo ngurmati. Aku ora mikir yen novel kaya iki durung tau ditulis, uga ora nate ditulis babagan perang sipil kanthi cara sing surem lan efektif. Lan aku dadi falcoadict, karaktere pancen wis kecanthol. Aku butuh dosis sabanjure, lan sing ngganggu aku yaiku apa sing durung diterbitake.