Domingo Villar. Presentasi ing Madrid saka Kapal Pungkasan. Trilogi

Foto (c) Mariola DCA.

Senen kepungkur aku ana ing presentasi saka Kapal pungkasan, novel anyar saka panulis Minggu Villar, saka Vigo sing dununge ing Madrid. Dianakaké ing Omah Galicia ing tengah ibukutha lan ana kebak mutlak.

Sederhana, andhap asor lan kebanjiran amarga resepsi apik sawise 10 taun suwene ngenteni buku iki, Villar menehi omong anteng lan kabeh kabecikan. Dadi ana iki artikel babagan tumindak lan ing salah sawijining trilogi novel kriminal paling apik sing wis dakwaca.

Galicia, Domingo, Leo, Rafa lan aku

Aku arep plancongan menyang Bueu, ing sakiwa tengene kidul Muara Pontevedra, saben wulan Juni luwih saka 20 taun. Y nyebrang Vigo saka Cangas ndeleng jembatan saka Rande aside lan pulo Cies liyane kanggo kula salah sawijining kesenengan paling gedhe taun suwene.

Bener, nalika semana ing Galicia biasane dadi taun paling apik. Amarga iklim, panganan, masarakat lan musik kanthi aksen lan lanskap sing beda banget karo lahan asale lan garing sing asale. Dadi ing wektu Sanajan aku lair keju Manchego, aku uga rasane kaya gurita kanggo feira.

Amarga alesan iki, sawijining dina bagean atiku mlumpat nalika, ing toko buku lan nggoleki tanpa nggoleki apa-apa, aku weruh sapasang buku kanthi tutup ireng lan putih lan judhul sing apik. Aku njupuk siji lan ing sampul mburi aku maca jeneng kaya Vigo utawa Panxón. Siji Mripat banyu korban iku saka Bueu, lan ing Pasisir wong mati klelep prastawa kasebut kedadeyan ing Panxón, mula Aku ora ragu-ragu njupuk dheweke.

Banjur aku ketemu karakter: Inspektur Leo Caldas, dilindhungi undhang-undhang, serius, sawetara tembung, tenang, urip pribadi sing rada nemplek lan ditandhani karo hubungane karo bapake lan sedane ibune sing seda. Nduwe penolong, Rafael Estévez, saka Zaragoza, 193 sentimeter tangan sing kuwat lan langsung, kanthi cepet yen dheweke entuk luwih saka siji masalah lan entuk dheweke diasingake menyang Galicia karo ditambahake: sampeyan uga kudu ngatasi ambiguitas basa Galicia sing umume ora bisa dingerteni.

Dheweke meh ora tahan karo aku Aku tresna banget karo Leo Caldas lan aku bakal muja kéwan coklat Rafael Estévez iku selawase, counterpoint sampurna ing pasangan polisi iki minangka unik kanggo kita. Saiki aku uga wis mangan sing nomer telu, lan uga, saya akeh saya gedhe uga para pamaca.

Presentasi saka Kapal pungkasan ing Madrid - 25 Maret - Casa de Galicia

Ing presentasi novel kaping telu iki, Domingo Villar lagi ngobrol karo wartawan Susana Santaolalla meh sakjam. Banget bungah lan isin Wiwitane, Villar nuduhake perasaan dobel ora precaya lan ora mesthi dadi luwih kanggo resepsi buku sawise suwene amarga wektu sing padha mesthi bakal dituju apike. Ora ana sing ngluwihi kasunyatan. Yaiku a sukses langsung ing kritik ing kabeh level lan ing sales.

Villar nyritakake babagan kok wis dijupuk sepuluh taun kanggo ngluncurake buku kaping telu iki, sing asline judul Salib watu. Gundul pribadi ing dalan, ing sedane bapake, nggawe dheweke mikir maneh apa sing ditulis. Dadi mutusaké kanggo miwiti maneh. Amarga kita sing nulis ngerti banget, nalika musle njupuk preinan, mblokir awake dhewe utawa ora nggatekake sampeyan, sampeyan kudu menehi wektu. Lan saben crita duwe dhewe.

Proses nggawe

Dheweke uga ngomong babagan proses nggawe, apa angel lan frustasi Kadhangkala bisa kedadeyan. Lan kita uga ngerti babagan iki. Perlu 10 taun sketsa lan mbentuk acara, lingkungan lan karakter, sing sampeyan lebokake ing meja emosi sing uga pengin dituduhake sing maca. Lan sampeyan pengin nggayuh crita kasebut tetep ora diresmekake lan njupuk, utawa nganggep salawas-lawase, para protagonis minangka kanca.

Banjur mung butuh sawetara dina supaya para pamaca ngombe. Aku lagi wae suwene rong minggu, lan amarga aku wis suwe menehi wektu maca, mula, dikarepake, apik lan kabentuk kanthi apik, sampeyan kudu terus ya utawa ya sanalika sampeyan miwiti.

Kadadeyan kanggo wong loro sadurunge, dadi kepiye saiki ora bakal padha? Lan lali? Lali ngono Vigo Udan, muara awan sing abu-abu lan segara sing roboh, iku kontras antarane kutha lan desa? Lali kabecikan, kesederhanaan, welas asih lan kesepian saka Leo Caldas melankolis? Keuntungan lan tresno saka bapakne? Kanggo sing ora tahan santiago losada? Kanggo sing efektif Clara Barcia? Dhumateng komisaris Soto? Lali ngono kewan galak dening Rafa Estévez, Sapa kabeh asu ing jagad iki sengit lan sapa sing mokal ora bisa muja?

Ora, kabeh karakter sing tenunan lan ditampilake kanthi apik ora bisa dilalekake. Minangka sejarah lan paraga sekunder, lan alur dadi dikatutake lan ditenun skenario kaya protagonis.

Photography: (c) Ediciones Siruela ing Twitter.

Tema, karakter, hobine panulis

Villar ngakoni manawa Aku keweden. Nanging apa sing kedadeyan nalika kedadeyan apik sanajan ora suwene wektu nggawe. Mesthi wae, sing takon karo dheweke yaiku aja ngenteni maneh 10 taun suwene novel Aku mesthi wis pengin luwih.

Dheweke terus menehi komentar babagan plot, karakter lan tema anyar novel kaping telu iki: akeh lan beda sesambetan wong tuwa-bocah, ing kasepen ing kutha sing rame Nanging, bisa ditampilake kosong dening ora preduli tumrap wong liya kayata sing ora duwe omah lan wisma. Utawa, ing lingkungan paling deso, ditolak lan wedi tumrap wong sing kudune beda.

Dheweke uga ngomong babagan perkara kasebut hobi informasi pribadi saben penulis, kayata waca banter apa sing sampeyan tulis kurang luwih sing ngrungokake cedhak sing menehi pendapat utawa pandhuan utawa mung ngrungokake. Lan kanggo nanggepi pitakon saka wartawan, dheweke menehi komentar manawa bisa nulis nganggo basa Galicia lan Spanyol, utamane dialog. Lan kepiye mengko nggawe polesan lan cocog karo terjemahan menyang teks pungkasan.

Lan mesthine dheweke ngomong babagan iki humor uga ana ing novel-novele. Kuwi Galicia retranca manawa "dheweke diluncurake nalika lair" lan apa sejatine merek omah. Humor sing luwih jelas babagan iki sudut pandang masterful antarane kabeh Karakter Galicia lan sing ora: Rafa Estevez.

Titik pungkasan

Ana ing matur nuwun tulus lan bungah dhumateng kulawarga, kanca, editor, lan para maos nalika ngenteni lan sabar karo tugas sepi lan batin yaiku nulis. Matur suwun gotong royong dening para editor lan, mesthine dening kabeh pamiarso.

Ing kondhang firma Sawise rampung tumindak kasebut, Villar nekani kita kanthi kebecikan, lan dheweke "Matur nuwun" puji syukur lan matur nuwun kanggo critane yaiku tutul pungkasan kanggo momen literatur liyane sing sampeyan wis tetep nglegewa.

Trilogi

Mripat banyu

Sapa ngerti Vigo ngluwihi pendhudhuke bakal bisa ndeleng menara omah sing nggegirisi diisolasi ing sandhinge pantai. Ana a saksofonis, kanthi mripat sing cetha lan disebut louis reigosa, katon dipateni kanthi tumindak jahat sing nuduhake kejahatan semangat. Nanging ora ora ana apa-apa ing TKP, ora ana tapak, ora ana tandhane gelut, utawa hubungan pribadi sing dicurigai.

Pasisir wong mati klelep

Ing novel nomer loro iki wis luwih jembar kita duwe temonan saka mayit wong lanang ing pasisir Panxón. Iku saka Castelo wae, a pelaut sing katon karo tangan diikat. Ora ana saksi lan ora ana tilas prau almarhum. Bakal dadi investigasi sing angel banget amarga kabeh wong duwe curiga utawa ngalihake dalan sing rumit banget.
Saka crita iki a adaptasi film sing cukup apik ing 2015 sing nggawe Caldas lan Estévez ing Carmelo Gómez lan Antonio Garrido.

Kapal pungkasan

Ilang bocah wadon enom, Monica Andrade, putri ahli bedah kondhang lan sing manggon ing Tiran, jejere Moaña, melu misteri Saka wiwitan. Aku makarya ing Vigo School of Arts and Crafts, dheweke ora duwe alasan sing jelas kanggo lunga utawa mungsuh sing nyebabake ancaman. Utawa bisa uga ya.

La diselidiki pepek de Caldas y Estévez lagi njupuk langkah-langkah sing bakal ilang ing ewu kemungkinan lan label kanggo kabeh wong sing dicurigai. Kajaba iku, gesang pribadi saka loro polisi kasebut dheweke bakal duwe akeh pangowahan bilih para maos pasthi sampun matur nuwun.

Resumeendo

Yen sampeyan durung maca, sampeyan kudu miwiti saiki. Kanggo kang kualitas sastra lan wacan sing lincah sintaks minangka njlimet kaya sing jelas. Uga kanggo sing bab cekak lan mesthi dikenalake dening merek omah: ing beda tegese tembung apa ing wong.

Nanging ing ndhuwur kabeh amarga kemampuan kanggolan mlebu lingkungan sing cedhak nanging misty lan sentuhan ajaib sing dakkarepake terus Terra Galicia. Lan babagan aksara ya, dheweke dadi kanca karo sampeyan wiwit kaping pisanan ketemu, saka wong-wong sing sampeyan rumangsa mesthi kaya ngono kanggo keasliane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)