Charles Dickens. Buku liyane sing kurang dikenal dening panulis Inggris

Kaya sing wis dingerteni (utawa kudune) dina iki yaiku ulang tahun charles dickens, novelis Inggris sing paling penting lan salah sawijining penulis sastra paling gedhe lan paling penting ing sastra donya. Lair 7 Februari 1812 ing Portsmouth lan sawetara karya sing misuwur yaiku David Copperfield, Oliver Twist, Crita Loro Kutha, Crita Natal y Pangarep-arep gedhe. Nanging uga duwe liyane buku sing kurang dikenal sing arep dakriksa. Iki yaiku:

Charles Dickens

Pancen pemain lan juru crita paling wicaksana nalika semana. Lan dheweke dadi guru sing hebat lan sukses nggawe genre narasi sing uga diwenehake banyolan lan ironi, saliyane banget kritikus tajem kanggo masyarakat.

Kontol Gotik

Dheweke uga nuduhake minat ing fénoména misterius, dramatis lan kanthi titik macabre. Lan tanpa mangu-mangu karyane sing paling misuwur yaiku crita memedi. Dadi kanggo miwiti pilihan buku-buku sing kurang dikenal, judhul iki bakal diganti.

Kanggo maca ing wayah surup

Isine 13 crita hantu sing paling misuwur ditulis dening Dickens minangka Memedi ing kamare penganten wanita, Pengadilan pembunuhan, Sinyal, Memedi Natal, Kapten Assassin lan pakta karo Sétan, Kunjungan saka testator o Omah angker, antara liya

Wisatawan Dickens

Prints saka Italia

Iku asil meh setaun lelungan liwat Italia ing taun 1844. Dickens mung nuduhake ora mung nuduhake riwayat lan cathetan topografi, nanging adhem keren saka panggonan sing dibukak.

Cathetan babagan Amerika

Ing taun 1842 Charles Dickens lan garwane miwiti Britannia menyang ngerti Amerika. Perjalanan, saka nem wulan, nuntun menyang Boston, New York y Washington, ing antarane kutha-kutha liyane.

Panulis digawe a akun rinci nuduhake masyarakat ing pembangunan lengkap industri, yudisial lan struktur kesehatan, lan nuduhake hegemoni negara mbesuk. Dadi, deskripsi iki loman nalika nyorot aspek-aspek sing unggul dibandhingake karo Inggris nalika semana. Nanging uga ngritik kasunyatan sing nalisir maju utawa ora adil, kayata perbudakan.

Sampel:

BOSTON

Kabeh institusi umum ing Amerika Serikat duwe ciri khas sopan santun. Umume kita bisa ngalami perbaikan ing babagan iki, nanging ing ndhuwur kabeh omah Pabean kudu njupuk conto sing luwih apik kanggo dadi ora ngganggu lan memungsuhan wong asing. Sanajan rakus tumrap perwira Prancis wis nistha, para pria ora duwe pendhidhikan sing ora sopan lan ora sopan, ora nyenengake kabeh wong sing teka, ora pantes kanggo negara sing nggawe mutts sing ora kepenak iki dhewe.
Sawise tekan Amerika Serikat, aku beda banget karo adat istiadat lan kanthi ati-ati, sopan, lan guyonan para pejabat sing lagi tugas.

Krama Dickens

Ibu Lirriper

Sukses banget. Dickens nggawe karakter iki kanggo majalah sampeyan Kabeh babak taun. Bu Lirriper, nalika bojone tilar donya kebak utang, mbukak Asrama ing 81 Norfolk Street, London, kanggo mbayar kreditor lan miwiti urip anyar. Lan ing kana dheweke arak-arakan dawa galeri karakter nyata dickensianSaka dhokter sing wicaksana Goliath nganti Dr. Bernard, sing nulungi wong sing paling nekat supaya bisa bunuh diri nalika mangan bengi.

Kontol sejarah

Rudge Barnaby

Biasane dirating minangka salah sawijining rong novel sejarah ditulis dening Dickens, iku ndhuwur kabeh melodrama peteng karo angkara lan misteri. Babagan antara taun 1775 lan 1780, tanggal kerusuhan Gordon, sing diterangake ing karya kasebut. Isine loro tema favorit Dickens: ing angkara pribadi Lan panganiaya umum.

Dadi kita duwe pisanan bagean ing endi klaim kasebut diangkat rajapati saka Ruben Haredale, plot peteng sing nggabungake para aristokrat Haredale lan Chester, mungsuh langgeng, romantisme sing ngganggu lan ora aman utawa karakter misterius sing nyebabake rasa seneng kulawarga Barnaby.

Lan pérangan nomer loro terus karo Kerusuhan Gordon, pambrontakan sing dipromosekake dening Lord Gordon nglawan Katulik Inggris, sing nglibatake akeh wong lan karakter sing beda-beda, sing ngasilake sentimen sing paling mulya lan paling kejem.

Wiwitane Dickens

Kertas Mudfog

Teks-teks sing dikoleksi ing volume iki (uga nuduhake prekara sing narik kawigaten liyane, saliyane karo Masyarakat sing khas lan kutha Mudfog fiksi) asline diterbitake ing majalah Bentley's Miscellany antawis taun 1837 lan 1939. Nalika semana ana a wektu penting ing urip pribadi lan profesional Dickens, sing isih mlebu jeneng samaran Boz, lan dadi editor. Ing panulis kasebut, penulis mandheg dadi penulis wiwitan lan wiwit seneng pangenalan lan sukses. Teks-teks kasebut diterbitake dadi buku ing taun 1880, sepuluh taun sawise seda.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Aku ora ngerti buku Dickens iki, luwih becik yen dideleng.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)