Saka cangkem filsuf lan panulis Ayn Rand

Ayn Rand Iku dudu jeneng asline, mung jeneng samaran sing bakal mbantu nulis kanthi luwih bebas. Jeneng asline yaiku Alisa Zinovievna Rosenbaum, Panulis lan filsuf Rusia misuwur amarga sistem filsafat yaiku "Objektivisme" lan kanggo nulis loro buku laris sastra paling gedhe  «Musim semi » y «Pambrontakan Atlas ».

Dina iki kita pulih dheweke dudu amarga taun-taun sedane dirayakake (dheweke tilar donya amarga gagal jantung tanggal 6 Maret 1982 nalika yuswa 77 taun ing New York), utawa amarga ulang taun kelairane dirayakake (dheweke lair tanggal 2 Februari , 1905 ing Rusia, khusus ing kutha Saint Petersburg), nanging amarga dheweke dhewe nulis tembung-tembung sing bakal diwenehake ing ngisor iki. Wis meh 70 taun kepungkur, lan meh ora ana sing percaya karo dheweke ... Dina iki, saiki, kita bisa ujar manawa dheweke ngramal apa sing bakal nunggu kita lan dheweke pancen bener ing kabeh perkara. Hakim dhewe ...

Ramalan Ayn Rand?

«Yen sampeyan ngerti manawa ngasilake, sampeyan kudu entuk wewenang saka wong-wong sing ora ngasilake apa-apa; nalika sampeyan ndeleng manawa dhuwit mili menyang wong sing ora lalu lintas ing barang nanging luwih seneng; nalika sampeyan ngerteni manawa akeh sing dadi sugih kanthi nyogok lan pengaruhe tinimbang karo gaweyane, lan angger-anggering Toret ora nglindhungi wong-wong mau, nanging kanthi nalisir, dheweke minangka wong sing dilindhungi saka sampeyan; yen sampeyan nemokake manawa korupsi diganjar lan kejujuran dadi pengorbanan diri, mula sampeyan bisa negesake, tanpa wedi yen salah, manawa masarakat sampeyan bakal mati.

Apa sampeyan mikir Tembung kaya "korupsi", "nyogok", "sugih", "kejujuran", "masyarakat", "dikutuk", "barang", "luwih seneng" ... Apa ora cocog kanggo sampeyan? Apa sampeyan mikir babagan tembung saka penulis Rusia? Dheweke dikandhani meh 70 taun kepungkur lan saiki uga bisa ditrapake, saiki ... Apa bakal ana korupsi kaya saiki? Apa sampeyan mikir manawa panulis saiki kudu "teles" kaya sing biyen, sing nggunakake literatur lan buku minangka kritik sosial? Utawa, manawa sejarah kasebut mesthi lan tragis mudhun?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.