Audiobooks. 5 alasan kanggo nyoba

ing buku audio dheweke duwe ruang ing toko buku. Cilik, nanging dheweke duwe. Mungkin kanthi judhul sing paling klasik meh mesthi, nanging uga ana akeh fitur anyar. Nanging,apa panjaluk ana kanggo pamaca biasa tanpa kesulitan visual utawa maca? ¿Ngirit bisa uga a wektu nalika maca kanthi visual, kita luwih akeh kudu nggunakake? ¿Dijupuk kabeh manungsa waé? Apa kita "nggawe" crita kasebut lan nalika ngetrapake? Kita bakal ndeleng motif paling ora, coba dicoba utawa dicoba.

Sawetara dina kepungkur aku kelingan ing Kisah-kisah dening Juan José Plans. Rekaman drama klasik sastra medeni kasebut kanthi drama, kabeh manungsa waé lan imajinasi bisa diowahi. Lan nalika esuk esuk.

Ya, audiobook ora liya. Buku ing CD fisik biasa kanthi rekaman swara saka crita tinulis, uga didramatisasi dening para paraga, kanthi musik lan efek swara. Akeh nonton sing seneng seneng karo kaset saka dongeng sing dirungokake nalika isih cilik.

Lan, ngirit jarak, konsepe yaiku. Mung format lan media puter maneh sing wis diganti. Nanging saka crita bocah kaya Jenggot Biru, sing bisa uga suwene 15 menit, saiki kita bisa entuk Perang lan perdamaian utawa Pandhuan Tormes, contone. Pitakon sing bisa ngasilake kita yaiku kualitas rekaman kasebut. Lan sing paling penting, rentang perhatian. Nanging dheweke ora prelu. Uga, sampeyan tuku kanggo internet utawa apa wae lan sampeyan gampang kasedhiya ing tablet utawa ing seluler.

Ayo ndeleng sawetara alasan supaya luwih perhatian.

Sampeyan bisa ngrungokake kaya radio

Nalika sampeyan menyang kerja, ing kereta bawah tanah, ing bis… Sanajan kita kudu ati-ati karo apa sing kita pilih supaya ora bali menyang impen sing sugih sing wis ditinggalake.

Sampeyan uga bisa ngrungokake kanthi nindakake urusan omah. Bisa uga ana sing ngumbah piring kanthi luwih apik Ing buscón saka Quevedo. Utawa treadmill sing mboseni ing gym njupuk irama karo Crita sing luar biasa dening Poe Napa mung musik utawa klumpukan esuk politik?

Ngaso menit istirahat

Mung nalika sampeyan mulih sawise kerja lan pengin pedhot. Wektu kasebut sawise nedha bengi, kanthi program TV sing mokal. Iya sampeyan duwe risiko nyopot kabeh. Nanging kanthi tangan ing tangan sampeyan ana bebaya yen sampeyan bakal ngremuk irung nalika nyelehake. Kanthi audiobook sampeyan bisa uga kehabisan batre, batere, bab utawa kabeh buku. Nanging irungmu bakal tetep ing panggonane.

Kanca lelungan sing entheng banget

Penerbangan kasebut menyang Fiji utawa London. Orient Express utawa Transcantábrico. Pelayaran kasebut liwat kapal Laut utawa Volga. Kanthi ponsel lan headphone. Lan iku mung. Pencet ing muter lan mbangkitake jiwa Rusia sing paling akeh Putri kapten dening Alexander Pushkin.

Ana akeh buku ing dhaptar lan sithik wektu ...

Nanging bisa uga ngrungokake dheweke. Ana wong sing bisa ngrungokake musik lan maca - kanggo aku iku ora bisa diterangake - nanging saben wong siji-sijine. Sampeyan mung kudu ngganti musik kasebut kanggo perhatian lan ditinggalake swarane segara atos kaget saka Kapten Aubrey.

Cocog kanggo sinau, nambah utawa nindakake basa liyane

Contone, kanggo basa Shakespeare, nanging padha kanggo basa Molière, Goethe utawa Dante. Utawa apa wae. Olahraga sing elek banget ngrungokake sing ora bisa ditindakake ing akademi, karir, kursus ... Ora masalah. Audio saka FCE, CAE, TOEIC, TOELF. UTAWA Gagak Gagak dening Poe sing diucapake dening Christopher Lee.

Lha kenapa ora?

Siji cara liyane kanggo nyedhaki literatur, amarga sampeyan kudu njaga supaya tetep cedhak kapan wae lan apa wae. Ora mung kanggo wong-wong sing duwe jinis cacat visual, nanging kanggo wong paling kesed sing ora ndeleng buku fisik utawa digital.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)