Biografi William Faulkner

 

Willian faulkner yaiku panulis Amerika sing lair ing taun 1897 ing negara bagian Mississippi. Kulawargane minangka kulawarga tradisional kidul sing duwe limang anak, yaiku William sing paling tuwa.

Bocah-bocah isih cilik ing kutha cilik Oxford, lan anane Amerika Utara ing Amerika Selatan, liwat karaktere, cara ngomong, mikir lan mikir mengko bakal dingerteni ing kabeh karya penulis.

Sajrone Perang Dunia I Dheweke mlebu dadi pilot ing Angkatan Udara Inggris Inggris, nanging ana akeh sangsi babagan apa perane sajrone perang amarga kecenderungan alamiah Faulkner kanggo dongeng.

Pakaryan pertama yaiku ing bank simbah, banjur dadi pelukis (tembok) banjur dadi tukang pos. Liwat wektu Fulkner entuk lowongan sing ana gandhengane karo literatur, sing kaping pisanan minangka wartawan ing New Orleans.

Novel pertama, Bayarane prajurit, diterbitake ing taun 1926.

Banjur dheweke mlaku liwat Europa ing kana dheweke ketemu, antara liya, dheweke dikagumi James joyce.

Nalika dheweke bali menyang Amerika Serikat, novel-novel sabanjure diaturake Yoknapatawpha, wilayah fiksi lan digawe penulis sing menehi inspirasi para panulis kaya Onetti (kanggo nggawe Santa Maria), kanggo Garcia Marquez (Macondo na) lan liya-liyane.

Novel pertama sing kedadeyan ing Yoknapatawpha fue Sartoris ing taun 1929, nanging akeh karya liyane sing ngetutake (novel lan crita cekak) ing kaca-kaca sing ana khayalane nyampur lan nyampur maneh, ing endi dalane nyebrang lan pandangane saya akeh.

Nalika diterbitake saka Swara lan Nesu, Faulkner dianggep guru. Kangge, dheweke wis omah-omah Estelle oldham, karo sing dipercaya urip ing kutha cilik Oxford.

Sampeyan kudu ujar manawa sanajan bisa nyunting karya-karyane, dheweke ora nate dadi panulis sing misuwur banget dening masarakat, lan saiki uga rata-rata wong Amerika ora ngerti sapa sejatine. Faulkner.

Sajrone taun-taun sabanjure, dheweke golek rezeki minangka skrip ing Hollywood, nganti taun 1949 dheweke nampa Sastra Nobel.

Ing karyane, printah basa lan teknik sing luar biasa katon apik. Conto sing paling jelas yaiku ukara sing dawa, kadhang telung utawa patang kaca dawa, kanthi macem-macem digresi, kurung, lan frasa bawahan. Nanging wektu sing cepet lan gantian ing sudut pandang narator uga nggumunake.

Kanthi gaya, gayane nentang gaya Hemingway lan frase cendhak khas (jarene Hemingway Aku ngirim telegram sing ujar: "Aku bakal ngganti salah sawijining ukara dawa sampeyan dadi rong ukara cekak aku"). Nanging, prekara-prekara liya sing nyawiji: alkohol, urip sing dikhususake kanggo nulis, saliyane dadi lan mikir kaya wong Amerika.

Faulkner Dheweke terus nulis (lan produksi kasar banget) nganti dheweke tilar donya (nganti dheweke bali menyang negara sisih kidul sing dheweke tresnani banget) ing taun 1962.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.