Refleksi Marcel Proust

Dina kaya dina wingi, tanggal 10 Juli, nanging ing taun 1871, panulis gedhe lair ing Paris: Marcel Proust. Kaya sing dakkarepake kanggo ujar populer sing misuwur kaya sing dikandhakake "Ora kasep yen kabegjan iku apik", Aku pengin menehi pajeg cilik iki, sanajan meh 24 jam wiwit warta iki. Apa sampeyan wis maca apa-apa dening Marcel Proust? Sabanjure, aku menehi refleksi marang penulis sing padha lan rekomendasi literatur sing dakkandhakake babagan penulis iki.

Rekomendasi sastra

"Nggoleki Wektu Ilang"

Karya utama huruf Prancis abad kaping 1871, uga dadi salah sawijining kreasi sastra paling gedhe ing kabeh jaman, miturut pangritik lan sejarawan. Ing karya iki ana transposisi ing crita urip Marcel Proust (1922-XNUMX), uga karakter lan lingkungan sosial ing jamane, nggawe dalan sing anyar lan subur ing bidang novel kasebut.

Iki minangka karya sing ora kalebu liyane lan ora kurang saka pitung irah-irahan:

  1. "Ing dalan Swann."
  2. "Ing ayang-ayangan bocah-bocah wadon lagi mekar."
  3. "Donya Guermantes".
  4. "Sodoma lan Gomorra".
  5. "Tahanan."
  6. "Sing buronan."
  7. "Wayahe pulih."

Sampeyan bisa nemokake judhul utawa karya sing wis lengkap karo pitung salinan.

Refleksi Marcel Proust babagan Maca

Dheweke nggawe refleksi sing luwih jembar tinimbang sing ditawakake sampeyan ing kene, lan sampeyan bisa nemokake kanthi kaca web sing ora kaetung 100% rampung, nanging kita isih duwe ekstrak ringkes iki:

"Nalika maca, kekancan asring mulihake kemurnian asli saka kita. Kanthi buku, ora ana kabecikan sing migunani. Karo kanca-kanca kasebut, yen nginep ing wayah sore bareng karo kanca-kancane, iku amarga kita pengin banget. Kerep kudu ngladeni dheweke miturut kekarepan kita. Lan sawise kita ical, dudu bayangan pikirane singDheweke ngrusak persahabatan: Apa sing dipikirake karo kita? "Apa kita wis ora trampil?" - Apa kita seneng? Lan wedi yen dheweke seneng wong liya. Kabeh kejutan kekancan kasebut ilang ing ambang persahabatan murni lan tenang sing diwaca iki ... nalika bosen, kita ora kuwatir katon bosen, lan yen wis mesthi kesel karo perusahaan, kita bali menyang papan tanpa dipikir ... ».


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lokakarya nulis ngandika

    Selawase, disaranake Proust.