Siswa Yale njaluk supaya dheweke ora fokus ing panulis pria kulit putih

Universitas Yale

Siswa sarjana Universitas Yale wis miwiti petisi menyang departemen Inggris kanggo ngilangi syarat kursus dhasar kanggo sinau panulis kanonik, kalebu Chaucer, Shakespeare lan Milton, sing ujar manawa "ora bisa ditampa manawa mahasiswa Yale, nganggep dheweke sinau literatur Inggris, bisa maca mung penulis lanang putih"

Universitas Connecticut sing prestisius mbutuhake panelitian, sajrone rong semester, saka pilihan penulis kanthi label "puisi Inggris sing hebat": Geoffrey Chaucer, Edmund Spenser, William Shakespeare, Silliam Wordsworth, lsp.

Miturut universitas, tujuane yaiku:

"Kanggo nyedhiyakake kabeh siswa babagan perkenalan formal lan tematik sing ana gegayutan karo literatur Inggris tradisional."

Gegayutan karo puisi sing kudu diwaca siswa, universitas menehi komentar:

"Ngerteni masalah lan masalah sing ana ing saindenging literatur Inggris: negara-negara ing vernakular, janji moral lan bebaya fiksi, hubungan antarane pria lan wanita, sifat kepahlawanan, kekayaan tradhisi lan kepinginan nindakake perkara sing anyar. "

Nanging para siswa pengin universitas ngilangi syarat kanggo pujangga Inggris lan terus maju menyang reorientasi syarat wiwit taun 1800-an nganti taun 1900-an uga kalebu literatur sing ana gandhengane karo gender, ras, seksualitas lan kesukuan.

"Nggunakake setaun sajrone tabel ing endi sumbangan sastra wanita, wong sing duwe warna lan wong liya ora ana aktif ngrusak kabeh siswa, preduli saka identitas lan nyiptakake budaya sing luwih misuh tumrap siswa warna. "

Miturut Yale Daily News, koran harian Yale, petisi kasebut duwe paling ora 160 tapak asma. Salah sawijining siswa, Adriana Miele, marang koran yen ana perubahan sing dibutuhake ing departemen Inggris amarga kabuka nolak kritik lan analisis departemen liyane ing Universitas Yale wis nampa.

Ing wulan April, Miele nulis kolom ing Yale Daily News sing ngritik kursus kasebut lan nulis ing ngisor iki:

"Dheweke diajari kepiye cara nganalisis karya sastra kanonik, lan ora diajari kanggo takon apa sebabe kanonik., utawa implikasi saka karya kanonik sing nindhes lan marginalisasi wong sing dudu kulit putih, dudu lanang, transgender, lan homoseksual. LANSampeyan bisa lulus kanthi gelar sastra Inggris kanthi eksklusif maca karya para pria kulit putih. Akeh siswa sing ora maca siji penulis wanita ing rong kursus inti. Departemen iki aktif nyumbang kanggo nyuda sejarah "

Sawetara anggota fakultas Inggris Universitas Yale nampi aktivisme siswa. Profesor Jill Richards komentar ing koran kasebut:

"Ora bisa ditampa manawa sarat rong semester kasebut mung nyakup karya wolung pujangga putih."

Nanging, petisi kasebut dikritik dening mantan anggota Universitas Yale. Panulis Katy Waldman, sing nyinaoni literatur Inggris ing Yale, marang siswa yen pengin dadi trampil ing bidang literatur Inggris, dheweke kudu "nyekel irung" lan maca pirang-pirang penyair sing ditulis dening panganggit lanang putih.

"Kanon iku apa lan sapa sing pengin ngerti kepiye terus maju kudu sinau nglangi . Aku ora ujar manawa bisa lulus saka kuliah mung maca karo penulis kulit putih utawa 70% bacaane yaiku pria lanang kulit putih. Nanging sampeyan ora bisa ngaku dadi mahasiswa literatur Inggris yen sampeyan ora suwe amarga tokoh dhasar tartamtu, sing uga (sayangé), lanang lan putih "

 

Apa sampeyan mikir kasunyatan manawa umume literatur sing diwaca yaiku wong kulit putih? Sanajan bener manawa mayoritas literatur Inggris duwe jinis wong minangka pangarang amarga ditindhes masyarakat, apa sampeyan mikir kudu duwe macem-macem luwih gedhe?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)