Dina iki ulang taune Paul Auster

Minangka judhul, Dina iki ulang taune Paul Auster, khusus 70 taun. Panulis sing lair ing Newark, negara bagian New Jersey (AS), duwe bagasi sastra sing jembar lan gabungan, saliyane film, amarga dheweke uga dadi direktur film lan panulis skrip.

Dheweke minangka panulis sing cukup lengkap, lan yen sampeyan seneng crita labirin lan crita sing nyenengake, umume saka novel ireng, sampeyan bakal seneng maca. Iki minangka salah sawijining jinis genre paling apik sing saiki bisa ditemokake ing pasar sastra. Lan yen ora, ing kene bakal ngringkes kabeh penghargaan lan dekorasi sing ditampa sajrone pirang-pirang taun:

  • Penghargaan Morton Dauwen Zabel 1990 (Akademi Seni lan Huruf Amérika).
  • Penghargaan Medici 1993 (Prancis) kanggo novel paling apik dening penulis asing kanggo novel «Lewiatan ".
  • Penghargaan Semangat Bebas 1995 kanggo skenario asli sing paling apik kanggo film «Asap ».
  • Penghargaan Sastra Uskup Agung Juan de San Clemente 2000 dening «Timbuktu ».
  • Ksatria Urutan Seni lan Huruf (Prancis, 1992).
  • Penghargaan Pesen Buku Madrid 2003 menyang buku paling apik ing taun iki kanggo «Buku ilusi ».
  • Premio Apa sing bakal diwaca 2005 dianugerahi para pamaca majalah iki kanggo «Wengi oracle ».
  • Penghargaan Prince of Asturias kanggo Sastra wiwit taun 2006
  • Hadiah Lethe 2009 (Leon).
  • Doktor Kehormatan saka Universitas Nasional Jenderal San Martín 2014.

Karya sing disaranake dening Paul Auster

Sampeyan bisa maca meh kabeh babagan Paul Auster, sing bakal sampeyan seneng, nanging yen sampeyan durung maca, menehi saran 5 saran iki:

"Istana rembulan" (Saiki ora dilanjutake)

Marco Stanley Fogg lagi ing pucuking waja nalika para astronot mlaku ing rembulan. Putrane bapak sing ora dingerteni, dheweke dididik dening Paman Victor sing eksentrik, sing main klarinet ing orkestra sing subur. Ing wayah esuk wulan, pamane tilar donya, Marco kanthi progresif dadi mlarat, kesepian lan rasa gila sing tenang 'Dostoevskians', nganti Kitty Wu sing ayu ngluwari dheweke. Marco banjur wiwit kerja karo pelukis lumpuh lawas lan nulis biografi dheweke, sing pengin diwarisake marang putrane, sing durung nate ditemokake. Sawise lelungan dawa sing nggawa dheweke menyang Kulon lan kena pengaruh rembulan ing endi-endi, Marco bakal nemokake misteri asale lan identitas bapake.

"Buku Ilusi"

David Zimmer, panulis lan profesor sastra saka Vermont, wis ora dadi bayangane dhewe. Dheweke ngenteni sedina nalika ngombe lan mikir-mikir nalika wayahe isih bisa diganti, nalika garwane lan anak-anake durung numpak pesawat sing mbledhos. Nganti sawijining wengi, nonton meh tanpa nonton televisi, lan kaping pisanan sawise nem wulan ngumbara ing papan kosong, ana sing nggawe dheweke ngguyu. Penyebab mujijat cilik kasebut yaiku Hector Mann, salah sawijining pelawak film bisu pungkasan. Lan David Zimmer nemokake yen dheweke durung tekan dhasar, dheweke isih kepengin urip. Dheweke banjur bakal miwiti riset kanggo nulis buku babagan Mann, pelawak enom sing cerdas, enigmatis sing lair ing Argentina, salah sawijining film paling anyar, Nobody, nyritakake babagan wong sing dikatutake kanca sing sampurna kanggo ngombe ramuan sing nggawe ilang.

"Brooklyn Follies"

Nathan Glass wis slamet saka kanker paru-paru lan pegatan sawise telung taun nikah, lan wis bali menyang Brooklyn, papan nalika isih cilik. Nganti lara, dheweke dadi salesman asuransi; Saiki dheweke ora kudu golek nafkah maneh, dheweke ngrencanakake nulis Book of Human Delirium. Dheweke bakal nyritakake babagan kabeh kedadeyan ing sekitar dheweke, kabeh sing kedadeyan lan apa sing kedadeyan. Dheweke wiwit asring ngganggu bar lingkungan lan meh tresna karo pelayan kasebut. Lan dheweke uga menyang toko buku tangan Harry Brightman, homoseksual budaya sing dudu kaya sing diarani. Lan ing kana dheweke ketemu karo Tom, ponakane, putra saka adhine sing ditresnani sing wis seda. Wong enom kasebut wis dadi mahasiswa sing cerdas. Lan saiki, kesepian, dheweke nyetir taksi lan nulungi Brightman ngurutake bukune ... Mbaka sethithik, Nathan bakal ngerti yen dheweke durung teka ing Brooklyn kanggo urip, nanging urip.

"Trilogi New York"

Diwiwiti Kutha Kaca, kanthi panulis novel kejahatan sing, sengaja, katon tumindak dadi detektif liwat lurung-lurung ing kutha pencakar langit nalika takon babagan sejatine. Ing Memedi, mbingungake telusuran dibentuk manawa Azul, detektif kasebut, kudu dibukak. Ing The Closed Room, protagonis ditugasake nggolek kanca cilik sing ilang sing wis nggawa koper sing kebak naskah sing ora diterbitake sing dikarepake diterbitake, amarga alasan sing mbingungake. Ing karya Paul Auster, kedadeyan kedadeyan. Dheweke rame-rame nggoleki kedadeyan sing katon sipate sing ora pati penting: sing cilik nggawe keputusan beda lan beda kasempatan. Penyelidikan liyane dadi telusuran kanggo awake dhewe, kanthi kepinginan kanggo golek identitas sing khas lan khas.

"Winter Diary"

Paul Auster, "salah sawijining panulis paling hebat ing jaman saiki" (San Francisco Chronicle), ing kene dheweke ndeleng. Telung puluh taun sawise diterbitake The Invention of Solitude, buku prosa pertamane, Auster diwiwiti saka pratandha umur tuwa sing pisanan kanggo nuwuhake episode ing urip: nuwuhake gegayuhan seksual, ikatan perkawinan, kacilakan mobil, sedane ibune utawa 21 omah sing dipanggoni.

Mung ana 5 rekomendasi saka akeh sing bisa terus digawe: "Leviathan", "Invisible", "Wong ing peteng", "Notebook abang", lan liya-liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.