Buku dening Luz Gabás

Luz Gabas.

Luz Gabas.

Nalika pangguna Internet nglakokake telusuran "Luz Gabás Libros", browser biasane nuduhake link sing ana gandhengane karo teks sing dikomentari ing antarane para pamaca sing nganggo basa Spanyol. Is babagan Kaya kobongan ing es (2017) lan Detak jantung ing bumi (2019), loro novel paling anyar saka panulis Spanyol iki. Judhul iki entuk review positif banget ing majalah lan portal web sing khusus kanggo literatur.

Ing perjalanane, penulis pancen produktif, uga misuwur dadi profesor universitas, produser audiovisual lan politisi. Bali menyang bidang sastra, Kanthi saben papat rilis kasebut, Gabás wis narik kawigaten pamaca sing luwih akeh. Dhaptar buku saka panulis Huesca rampung Wit kurma ing salju (2012) lan Bali menyang kulit (2014).

Sawetara informasi biografi babagan Luz Gabás

Dibaptis María Luz Gabás Ariño, dheweke lair ing Monzón (Huesca), Spanyol, ing taun 1968. Ing Universitas Zaragoza, dheweke entuk gelar Filsafat Inggris. Sawetara taun sawise lulus, dheweke wiwit kerja dadi profesor ing universitas sing padha.

Bebarengan karo pendhidhikan mulang, Gabás wis ngrampungake sawetara investigasi sing ana gandhengane karo linguistik lan budaya - iki kanggo ndhukung novel-novel. Cara sing padha, Intelektual Aragonis iki misuwur dadi panulis artikel sastra, produser film lan kolaborator ing proyek teater. Kajaba iku, dheweke dadi walikota Benasque, Huesca (2011 - 2015).

"Luz Gabás Libros", sing digoleki para pecinta novel sejarah

Wit kurma ing salju (2012)

Wit palem ing salju.

Wit palem ing salju.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Wit kurma ing salju

Kanggo Luz Gabás, Wit kurma ing salju nggambarake gangguan kaya impen ing bidang sastra Spanyol. Lah novel iki ditrima kanthi apik dening para pamaca lan entuk ulasan sing disenengi (meh) unanimous. Nganti saiki, wis diterjemahake menyang basa Portugis, Italia, Walanda, Katalan lan Polandia. Kajaba iku, ing 2015 adaptasi kanggo layar amba dening direktur Fernando González Molina.

Mesthi penghargaan sing menang kanthi film kasebut nyumbang kanggo nambah popularitas buku sing wis nyekel kategori paling apik penjual. Pengakuan paling penting yaiku ing ngisor iki:

  • Penghargaan Goyá, 30a edisi:
    • Arah seni paling apik, Antón Laguna.
    • Lagu Asli Paling Apik Wit kurma ing saljudening Pablo Alborán lan Lucas Vidal.
  • Bingkai Silver, 66a edisi:
    • Aktor film paling apik, Mario Casas.
    • Film Spanyol Paling Apik (paling dipilih kanggo masarakat).

Argumentasi buku kasebut Wit kurma ing salju

Kita ngadhepi a novel sejarah. Karya kasebut fokus ing pengalaman bapakne Luz Gabás nalika umur 24 taun lan pindhah menyang Guinea Khatulistiwa ing taun 1953. Ing kana dheweke wiwit kerja ing kebon kakao sing ana ing Sampaka, ing Pulo Fernando Poo. Enklaf iki minangka lambang kolonial Kolonial sing paling cedhak ing bawana Afrika.

Khusus ing antarane taun 1959 lan 1968, pulau kasebut kalebu bagean saka propinsi sing dikenal kanthi jeneng Spanyol Guinea (1926 - 1968). Ing kana, Kilian - protagonis novel - duwe katresnan terlarang karo Bisila, abdi Bubi. Banjur, Gabás nggunakke wacana kasebut kanggo nyorot kabeh penganiayaan sing ditindakake dening Spanyol lan urip para borjuasi semenanjung.

Bali menyang kulit (2014)

Aku bali menyang kulitmu.

Aku bali menyang kulitmu.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Bali menyang kulit

Argumentasi lan wayahe sejarah

Inti hard novel kasebut ditemokake ing dasawarsa pungkasan abad kaping XNUMX. Utamane, Gabás nyekel pamaca kanthi narasi babagan eksekusi ilmu sihir sing ditindakake ing wilayah Laspaúles (Huesca). Sing khusus babagan penganiayaan kasebut yaiku ora ditindakake dening Inkuisisi, nanging luwih becik karo para pemukim.

Ngembangake

Iki kira-kira rong wanita kanthi warisan umum, dibaptis kanthi jeneng sing padha - Brianda de Lubich - ing rong wektu sing beda. Dheweke ana gandhengane karo masalah sing kayane ora bisa dingerteni. Saiki, insinyur enom ora bisa nerangake daya tarik sing dirasakake marang wong asing sing nembe tekan Huesca.

Wangsulan kanggo perasaan "ora rasional" katon ana ing potongan-potongan tulisan kulawarga sing disimpen ing Abad Pertengahan. Ing buku kasebut dicethakake manawa Brianda abad pertengahan dipuntudhuh minangka ilmu sihir bebarengan karo 23 wanita liyane. Ngadhepi kahanan sing nekat lan ora biasa, siji-sijine pangarep-arep yaiku sumpah katresnan sing ora bisa dirusak lan ora bisa dirusak.

Kaya kobongan ing es (2017)

Kaya kobongan ing es.

Kaya kobongan ing es.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Argumentasi

Wiwitane novel kasebut ditemtokake ing Madrid, lan ana siswa sing dadi provokasi sing bakal nyebabake perang tandhingan tragis. Paralel kasebut, tumindak kasebut pindhah menyang rong wilayah sing ana ing Spanyol wétan lan Prancis kidul ing abad kaping XNUMX. Ing tangan siji, Lembah Benasque ing Pyrenees Aragon minangka adegan sawetara konfrontasi sajrone perang Carlist lan pambrontakan lokal.

Ing sisih liyane, urip ing njero desa termal ing kutha-kutha ing Luchón, Cauterets lan Bagnerés, diandharake. Kutha-kutha kasebut - dununge ana ing antarane sisih kidul Pyrenees Prancis lan Pegunungan Terkutuk - dikunjungi para bangsawan saka Rusia, Prancis lan Inggris. Kagiyatan iki dikenal minangka "pariwisata termal".

Ngembangake

Vila termal minangka papan sing diubengi alam ing endi masarakat teka golek kesembuhan fisik lan spiritual. Sejatine, umume kalebu omah lendhut sing ora umum. Suwe-suwe, kompleks perumahan dibangun ing papan kasebut sing nawakake ruangan mewah lan hiburan (téater, kasino, musik, hiking) ...

Ngono utas narasi mawa sawetara crita katresnan liwat rong jaman, sanajan ana ing kahanan sing padha. Lan yaiku, ing Pyrenees lan ing Madrid, para protagonis terus-terusan ngadhepi perjuangan internal antarane kepinginan ati lan nalar.

Detak jantung ing bumi (2019)

Detak jantung ing bumi.

Detak jantung ing bumi.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Detak jantung ing bumi

Konteks

Beda karo novel-novel sadurunge, Ing buku iki, Gabás nggoleki jinis narasi sing cedhak karo novel ireng lan misteri. Nanging, panganggit Aragon mbesuk mbiyantu. Ing kesempatan iki, nganti Spanyol deso ing taun 60an, 70an lan 80. Nalika desa kaya Jánovas (Huesca), Fraguas (Guadalajara) lan Riaño (León), dadi adegan pengangkatan sing nglarani.

Sawise diusir kanthi paksa dening pamrentah, bangunan lawas lan crita luwih saka sewu kulawarga sirna ing salawas-lawase. Mula, Ora nggumunake tuduhan sentimental sing jelas ing Aquilare, kutha fiksi kasebut (kanthi fitur desa sing diarani paragrap sadurunge) saka Detak jantung ing bumi… Tansah ngantu-antu tanah leluhur.

Argumentasi

Alira, protagonis, duwe warisan villa usang sing wis diduweni kulawarga kanggo sawetara generasi. Sayang, Aquilare ngalami penurunan demografi sing ora bisa dicegah, sing luwih parah amarga tata cara reboisasi sing dipromosekake dening pamrentah pusat. Sing luwih parah, biaya pangopènan properti saya angel dituku.

Frasa dening Luz Gabás.

Frasa dening Luz Gabás.

Patut Alira kudu milih ing antarane ngupayakake tlatah kanggo kulawargane utawa nggunakake gaya urip antagonis, dadi modern. Mula, keputusan angel nggawe konflik sing jelas antara individu lan masarakat. Lan sing dadi luwih parah, ing tengah kunjungan saka sawetara kanca sing isih enom, ana mayit katon ana ing rong kamar kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.