Andrew Ngiwa. Wawancara karo penulis The Zodiac Girl

Fotografi: Andrea Izquierdo, IG.

Andrea Ngiwa Dheweke saka Zaragoza lan uga minangka salah sawijining jeneng referensi pungkasan ing adegan sastra pemuda. karo sagane Autumn ing London, Winter ing Las Vegas, Spring ing Tokyo lan Summer ing Barcelona lan trilogi saka Helen Parker, Dheweke uga dadi pendiri Meikabuk, perusahaan layanan editorial kanggo penulis, lan LITERALI Box. Novel sing diterbitake paling anyar yaiku Bocah wadon zodiak. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan simpati kanggo mbantu aku.

Andrea Izquierdo - Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul prawan zodiak. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ANDREA IZQUIERDO: Gagasan kanggo novel kasebut muncul saka sawijining dina, ing omah kanca, nalika kita wiwit nemokake pola umum antarane katresnan kepungkur kita lan tandha zodiak sing. Saka ing kono kita wiwit nyelidiki lan premis crita iki muncul. Saka gagasan asli nganti saiki akeh sing wis owah, nanging hakekate tetep dilestarekake.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

AI: Ugh… Aku ora ngerti apa buku pisanan sing dakwaca, nanging aku kelingan nalika tuwuh dadi maca nalika crita kaya ngono. Kenangan Idhun o Game Keluwen ing Spanyol, contone. Aku kelingan nalika sekolah lan ora bisa mandheg maca, sanajan ing wayah istirahat. 

Kanthi nulis, kedadeyan sing padha karo aku: nalika sampeyan isih cilik, aku ora ngerti wayahe sadurunge utawa sawise. Nalika isih enom aku nulis fiksi penggemar Harry PotterAku elinga mbuwang saben mangsa panas ngetik adoh ing komputer tuwane, mbayangno apa bakal kelakon yen pungkasan wis beda banget. Novel pisanan sing dakrampungake yaiku Musim gugur ing London; nganti banjur, iku kabeh konsep utawa setengah crita aku isih tetep ing komputer lawas.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

AI: Aku mikir Cornelia funke Dheweke minangka salah sawijining panulis pemuda sing paling cerdas, lan aku sedih yen ing Spanyol dheweke ora diwenehi kabeh pangenalan sing pantes. Dheweke dadi misuwur kanthi trilogi Ink ati, nanging aku rumangsa yen wiwit iku akeh banget ilang saka rak-rak toko buku negara kita. Aku nyaranake kabeh wong, sing maca lan panulis (utawa loro-lorone!), maca paling ora siji bukune. endi wae.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

AI: Iku muni rada klise, nanging aku pancene seneng ketemu lan / utawa nggawe Hermione granger. Ora mung amarga kabeh sing bakal ditindakake (Hogwarts, kekuwatan ...), nanging amarga aku rumangsa kita katon banget padha, lan aku ora bakal ngrasa dadi bocah yen aku duwe crita kaya ngono. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

AI: akeh! Lan liyane lan liyane, haha. apa panulis Aku wis dadi banget pemilih mangan. Aku duwe a komputer sing mung dak gunakake kanggo nulis, liyane (jaringan sosial, Netflix, etc.) Aku kudu nindakake ya utawa ya ing gampang digawa ingkang sampun ngancani kula wiwit kuliyah. Yen ora, aku ora konsentrasi. Istiméwa mung nalika aku kudu lelungan, mesthi, lan aku nemokake iku super aneh. Aku uga a edan babagan swara latar mburi nalika aku nulis. Saiki aku wis seneng krungu swara coklat (swara ireng), sing mbantu aku konsentrasi, utamane ing wayah wengi yen aku wis kesel.

Como maca, rada padha. Aku milih wacan sabanjure adhedhasar humor ngendi aku utawa apa aku nulis ing wayahe. Contone, nalika nulis prawan zodiakAku wis maca novel sing padha. Aku ora bakal wani sijine dhewe karo a thriller, contone, nalika ngetik cah ayu murup. Aku luwih seneng maca ing kertas, wiwit ing layar aku nindakake kanggo karya. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

AI: Iku bakal muni banget kikuk nanging aku seneng maca lungguh ing meja, karo buku uga didhukung. Sofa, kursi lengen, amben lan perabotan sing padha bisa uga katon nyaman banget, nanging pungkasane nyebabake nyeri punggung, yen ora liya. Nalika nerangake wektu, iku gumantung banget ing proyek lan carane aku seneng buku, nanging biasane ing wayah sore lan sore. Aku arang maca esuk. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

AI: Saiki aku maca kabeh, nanging aku seneng Sastra pemuda, enom-diwasa, anyar-diwasa lan romantis. Ing taun anyar aku wis dadi a geek saka buku-buku saka dudu fiksiAku sinau akeh thanks kanggo wong-wong mau. Ora ana topik tartamtu, aku maca kabeh: ekonomi, kesehatan mental, panganan ...

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AI: Nah, saiki sampeyan kejiret maca Basah, saka estelle topenglan Revolusi glukosa, saka Dewi Glukosa. Aku njupuk kauntungan saka dina panas iki kanggo kanggo nulis maneh sawetara pemandangan saka prawan zodiak (bagean kapindho) sadurunge masrahake marang editorku.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

AI: Owah-owahan banget dadi angel ngomong apa wae sing umure apik! Saiki, banget kaku. Krisis kertas wis nyebabake, meksa kita mriksa skandal lan rega eceran novel. Iku tansah angel kanggo ngakses, nanging saiki aku weruh iku sibuk banget. Ing kasusku, minangka penulis lan maca, impenku tansah ndeleng bukuku diterbitake. Lan nganti saiki, sawise sepuluh buku, aku isih angel percaya yen kabeh iki nyata.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

AI: Aku seneng realistis, nanging aku uga nyawang masa depan kanthi optimis, yen bisa. Sanajan kabeh wis rada rumit, aku mikir yen ing taun-taun pungkasan sektor penerbitan dadi luwih mbukak kanggo wong enom sing nulis lan duwe bakat gedhe, mula ana pangarep-arep babagan iki. Aku seneng nalika pasuryan anyar katon, swara anyar sing ambegan saka seger. Lan, ing wektu sing padha, aku bungah banget kanggo ndeleng kepiye wong sing lair meh ora ana apa-apa saiki wis dadi fenomena sing apik lan terus kerja keras lan andhap asor. Padha pantes. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.