Aku, Julia

Aku, Julia.

Aku, Julia.

Aku, Julia dadi ing 2018 novel kaping sepuluh diterbitake dening panulis Spanyol Santiago Posteguillo. Sing pantes dianugerahi Award Planeta ing taun sing padha, iku fiksi sejarah adhedhasar petualangan Julia Domna. Salah sawijining wanita paling kuat ing rezim pamrentah ing meh kabeh Eropa lan sebagian besar Afrika nganti wiwitan Abad Pertengahan.

Teks kasebut ngasilake akeh penjualan, kanthi cara iki, ngesahake jeneng panganggite ing antarane dhaptar spesialis ing Roma Kuno lan Kekaisaran Romawi. Karya iki kebak data sing bisa dipercaya, ditulis kanthi cara sing lincah lan konkrit kanthi ukuran sing padha. Mula, para pamaca ora bisa mbedakake apa sejatine kedadeyan sejarah lan kedadeyan saka imajinasi penulis Spanyol.

Penulis

Santiago Posteguillo minangka Doktor Filologi, sing dilatih ing Universitas Valencia, papan asale. Dheweke uga spesialis ing Sastra Inggris - utamane ing narasi abad kaping XNUMX - subjek sing dadi profesor ing Tenaga Universitas Jaume I ing Castellón.

Wiwit debut ing jagad surat karo Africanus: putra konsul (2006), bathi sing diasilake saka kerjane ngidini dheweke urip eksklusif kanthi nulis. Utamane sawise diterbitake Ngiyanati Roma (2009), laris pisanan ing katalog. Nanging, —mung tembunge dhewe— dheweke seneng banget mulang lan sinau wiwit enom luwih akeh tinimbang sing mulang.

Julia Domna: protagonis

Julia Domna lair ing taun 160 M. C., ing wilayah sing kalebu Siria saiki. Dibentuk ing kulawarga pandhita Arab, ing taun 187 dheweke nutup nasib karo omah-omah karo Septimius Severus. Karakter kasebut ing wektu kasebut minangka panguwasa paling dhuwur ing provinsi Roma Gaul Lugdunense utawa Celtic Gaul. (Wilayah sing saiki dununge Lyon, ing sisih lor Prancis).

Sajrone wektu kasebut, Kaisar Commodus sing kondhang ngrebut pusat Kekaisaran Roma. Presiden sing misuwur banget ing jajaran dewan. Akibate, Senat lan pendirian militer gabung kanggo kudeta sing nyebabake dheweke dipateni ing taun 192.

Saben krisis minangka kesempatan

Masalahe wis ora dadi pemimpin despotis, korupsi lan amoral. Roma rasane kesed amarga vakum listrik sing digawe amarga sedane Commodus. Tanpa ahli waris alami, Senat nyoba menehi jeneng pengganti. Nanging militer kasebut ora diakoni. Sawise ora bisa diatur kanthi jujur, Septimius maju karo pasukane menyang "pusarane jagad" lan ing taun 193 dheweke negesake dadi Kaisar.

Santiago Posteguillo.

Santiago Posteguillo.

Sithik banget sing nolak, amarga akeh amarga licik garwane tanpa wates. Wanita kasebut duwe kemampuan bawaan kanggo tumindak minangka operator politik. Lan, mesthine, tanpa mbandhingake wanita wanita kekaisaran (dudu antarane pria). Mula, hirarki anyar kasebut bisa nguwasani meh 20 taun. Mung sedane sing bisa ngganggu mandate.

Novel, Aku, Julia

Sampeyan bisa tuku novel ing kene: Ora ditemokake produk

Teks kasebut diwiwiti saka jaman sing durung mesthi lan ora cocog ing jaman Commodus ing kepala Kekaisaran nganti asumsi kekuwatan dening Septimius. Tinjauan sejarah uga didokumentasikake kaya sing dijlentrehake ing tengah fiksi sing ditindakake.

Narasi kasebut dipimpin dening limang karakter sing beda, sing nuduhake fokus crita kasebut. Sekawan priya lan siji wanita, kabeh padha semangat golek kekuwatan, nanging gaweyane steril. Mesthine, mung sekutu Domna sing menang dadi Kaisar.

Jinis lemah?

Posteguillo nyinaoni salah sawijining wanita kanthi kekuwatan kerajaan lan pengaruh paling gedhe ing sejarah peradaban Barat. Panulis ora ndhelikake pandangan dendam saka tokoh Domna. Luwih saka kabeh kekuwatan sing dikepengini dening permaisuri iki, kabeh kredit diwenehake kanggo wong lanang, bojone, Kaisar.

Nanging Minangka operator politik sing apik, dheweke ora nglawan jinis prentah kasebut. Kosok baline, dheweke njupuk kauntungan saka wong-wong mau kanggo mengaruhi keputusan negara kanthi maksimal. Kabeh iki bisa ditindakake amarga Septimius tresna banget karo dheweke. Banjur - sesuai karo kapinterane, sing meh mesthi sejajar karo bojone - dheweke nulungi dheweke miturut kekarepane.

Crita "fiksi" kasebut

Fokus narasi gumantung ing jagad iki sajrone keakraban paraga, uga ing urip pribadi. Iki minangka kontribusi sing digawe dening Posteguillo ing akun sejarah. Sing apik banget, dadi alesan kanggo novel. Aku, Julia. Kanggo pamaca sing paling penasaran ora bisa maneh maneh sumber sejarah sing "nyata". lan kontrasake karo karya iki. Akurasi mutlak.

Wis sajrone trilogie sadurunge sing ditemtokake ing Roma, panulis iki wis gumun karo penanganan data sing luar biasa ing jaman iki. Kaloro seri saka Scipio wong Afrika, minangka Trilogi babagan Trajan ora mung dadi karya narasi sing luar biasa. Iki uga diapresiasi dening akeh sejarawan minangka referensi sing bisa dipercaya saka kerajaan kuno paling gedhe.

Cahya, kaya wulu

Teks kasebut ngluwihi meh 700 kaca lan duwe sejarah kaku sing wajib ing crita jinis iki. Loro-lorone minangka aspek sing perlu kanggo bisa "nyritakake kanthi bener." Saiki, mung karo rong referensi kasebut, akeh panulis bakal ragu apa apike nggawe petualangan kasebut. Ya, ora nggumunake yen dheweke mikir babagan ora bakal miwiti karya kanthi gedhene iki, luwih-luwih yen dheweke duwe kondhang Posteguillo lan kemungkinan minimal bisa ngalami kegagalan sing jelas ing garis acara narasi kasebut.

Frasa dening Santiago Posteguillo.

Frasa dening Santiago Posteguillo.

Nanging — tambahan lan kesetiaan dokumen - Aku, Julia iku diwaca entheng. Posteguillo nggawe keseimbangan sempurna ing antarane kaku lan nyenengake kanggo menehi crita sing nyenengake wiwit wiwitan nganti pungkasan. Nyatane, sanajan bisa ngerti asil crita (penyelidikan ing internet wis cukup), ora angel yen maca tetep kepepet ... Sapa wae sing njupuk buku iki, mung bakal entuk kebebasan yen wis tekan final kaca

Trilogi anyar?

Tutup saka Aku, Julia ninggalake pelanggaran mbukak kanggo terus njelajah jagad permaisuri sing ulet iki. Posteguillo ora njaga legione pamaca sing ngenteni suwe; lagi wae rong taun kapisah diterbitake Lan Julia nantang para dewa. Bab kapindho ing seri sing digawe khusus kanggo para pecinta Kekaisaran Romawi. Sing paling apik, kanthi maca sing nyenengake lan menehi stimulasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.