68 taun tanpa George Orwell

Wingi akeh omongan George Orwell. Alesan utamane yaiku 68 taun sawise sedane. Panulis lan wartawan Inggris iki misuwur amarga rong karya hebat pungkasan (sing sabenere novel): «Pambrontakan ing tegalan " (1945) lan "1984" (diterbitake taun 1949).

Nanging, dheweke dadi penulis sing serba guna amarga dheweke uga bakal nulis karangan, buku harian (inspirasi saka karyane minangka reporter perang, utamane) lan puisi. Dina iki ing Kasusastran Saiki, kita ngelingi lan nganalisis sawetara frasa paling apik kanggo rong karya hebat kasebut ing ndhuwur.

5 frasa saka "Pambrontakan ing pertanian"

  • Dumadakan kewan kasebut dicekel kanthi ora jelas. "Aja nate urusan karo manungsa, aja perdagangan, aja nggunakake dhuwit," apa ora resolusi kasebut pisanan dianakake ing rapat kasebut sawise Jones diusir?
  • Lan nalika dina-dina sabanjure, diumumake yen babi bakal tangi esuk sak jam mengko tinimbang kewan liya, uga ora ana komplain babagan ...
  • Napoleon wis nyalahake ide-ide kasebut minangka bertentangan karo semangat Animalisme. Rasa seneng sejatine, jarene, kalebu kerja keras lan urip kanthi hemat.
  • Prentah sing anyar mung kasebut: Kabeh kewan padha, nanging sawetara kewan luwih padha karo liyane.
  • Kewan sing gumun kasebut ganti ndeleng saka babi menyang manungsa, lan saka manungsa menyang babi; lan maneh saka babi menyang manungsa; nanging wis ora bisa mbedakake sapa sing siji lan liyane.

Kaya sing dideleng ing saben frase sing wis disorot sadurunge, "Pambrontakan ing tegalan" Iki minangka mode satiris ing dongeng menyang korupsi sosialisme Soviet ing jamane Stalin. Sanajan karya kasebut diterbitake ing taun 1945, karya kasebut durung dingerteni nganti pungkasan taun 1950an.

5 frasa saka "1984"

  • Nganti ngerti kekuwatan, dheweke ora bakal mbalela, lan sawise mbrontak, dheweke ora bakal ngerti. Yaiku masalahe.
  • Babagan sing paling khas babagan urip modern dudu kekejeman utawa rasa ora aman, nanging mung kekosongan, kekurangan konten.
  • Ngerti lan ora ngerti, ngerti apa sing sejatine bener nalika ngapusi kanthi ati-ati, kanthi bebarengan nyekel rong pendapat kanthi ngerti manawa ana kontradiksi lan durung bisa percaya.
  • Kekuwatan dudu sarana; Iku pungkasane dhewe.
  • Ora ana sing bakal owah anggere kekuwatan tetep ana ing tangan minoritas istimewa.

"1984" iki minangka karya genre novel pungkasan sing bakal daklakoni George Orwell, lan kita bisa ujar manawa dheweke tenang lan kepenak nalika ngrampungake, amarga iku salah sawijining karya paling apik ing kabeh jaman. Amarga isine, amarga kritik sosiale, amarga bisa ditrapake kapan wae ing sejarah meh kabeh negara ing jagad iki ... Utawa apa kabeh frase kasebut ora bener?

Apa sampeyan wis maca rong novel apik saka G. Orwell iki? Sing endi sing paling disenengi? Apa ana ing antarane 10 novel favorit sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rafa ngandika

    1984 saben aku maca maneh, dystopia saya cedhak karo kasunyatan. Sampeyan kudu kalebu ing genre politik utawa teror saiki.