10 panganggit sing durung diakoni nganti seda

Edgar Allan Poe

Jumlah penulis sing ana ora bisa dibayangake, mayuta-yuta wong nulis kanggo kesenengane dhewe utawa kanggo wong liya sing seneng. Nanging, kanthi akeh panulis, ora kaget yen ana sawetara sing nulis crita sing apik banget lan saiki wis diakoni ing saindenging jagad nanging, ing jamane, nalika nulis buku kasebut, ora dingerteni amarga anonimitas, penyebaran sithik utawa akeh masalah sing ana ing wektu kasebut lan nggawe angel kanggo wong miskin bisa dikenali.

Dina iki aku nampilake 10 penulis kasebut sing sampeyan pancen ngerti sing crita ora dadi migunani nganti seda.

Stieg Larson

Stieg Larsson (1954-2004)

Durung suwe iki Millenium saga wiwit stomp, dadi salah sawijining sagas paling apik kanggo genre detektif. Saga iki duwe luwih saka 78 yuta salinan sing didol ing saindenging jagad, saliyane versi film sing digawe.

Pengarang iki berjuang pirang-pirang taun kanggo nggawe trilogi diterbitake lan sawise seda, mula saga iki wiwit menehi pengaruh sing cocog.

John Kennedy Tool (1937-1969)

Bisa uga salah sawijining penulis sing paling pengin nerbitake, apa ana kedadeyan kasebut Dheweke bunuh diri sawise depresi lan dheweke mlebu nalika ditolak dening akeh penerbit. Yen wong iki durung bunuh diri ing umur 32 taun, aku bakal bisa ndeleng kerjane, "Plot of Fools" menang Hadiah Pulitzer ing taun 1981. Karya iki bisa digayuh tangan kita amarga ibune, sing nemokake ing laci lan mutusake nerbitake.

Salvador Benesdra

Salvador Benesdra (1952-1996)

Dianggep minangka salah sawijining wakil literatur Argentina, dheweke minangka panulis liyane sing mutusake milih dalan bunuh diri ing taun 1996 amarga frustasi sing dirasakake sawise pirang-pirang nolak karyane "Penerjemah" amarga jarene bener rumit banget kanggo sing maca wektu.

Andres Caicedo (1951-1977)

Panulis liyane, ing kasus iki wong Kolombia, sing mutusake bunuh diri nganggep urip luwih saka 25 taun isin kanggo manungsa. Andrés Caicedo minangka kritikus film lan musik. Sawise nampa salinan bukumu "Musik panjang"Amarga wareg karo resepsi sing ditampa, dheweke mutusake njupuk 60 pil secobarbital.

Witold Gombrowicz (1904 - 1969)

Panulis dikenali kanggo  novel "Ferdydurke", mutusake nylametake lingkungan intelektual. Ing taun 1939, dheweke mutusake lunga menyang Argentina, sawetara dina sabanjure Perang Dunia II pecah, sing nyegah dheweke bali menyang negarane. Panulis slamet amarga macem-macem koran jaman. Bukune wis suwe ora dicithak.

Robert Bolano

Roberto Bolaño (1953 - 2003)

Lair ing Chili, dheweke dianggep dadi pendiri gerakan infrarealis. Dheweke biyen mlebu kompetisi sastra kanthi kualitas rendah lan dadi salah sawijining panulis sing paling berpengaruh ing basa Spanyol. A taun sawise seda sawise gagal ati, karyane "2666" diterbitake.

Carlo Collodi (1826 - 1890)

Wartawan lan panulis Florentine, dikenal kanthi jeneng "Pinokio", bocah kayu kasebut. Nggawe crita iki rampung kanggo mbayar utang kulawargane. Ing taun 1940, sawetara taun sawise seda, Disney mutusake nggawe adaptasi saka crita iki.

Irene Nemirovsky

Iréne Némirovsky (1903 - 1942)

Yahudi lair ing Rusia, tilar donya ing kamp konsentrasi Auschwitz. Putri-putrine slamet saka Nazisme lan nyimpen buku catetan ibune lan sawise 50 taun dheweke wani maca, nemokake crita "Suite Prancis" lan diterbitake ing taun 2004.

Edgar Allan Poe (1809 - 1849)

Salah sawijining karakter ing literatur sing paling misuwur, dikagumi dening panulis hebat kayata Oscar Wild utawa Jorge Luis Borges, Poe ngalami musibah nganti tekane tilar donya ing taun 1849 sawise depresi amarga garwane. Critane muncul ing gangguan saraf sing digawe alkohol, saka kono dheweke nulis crita medeni lan supranatural.

Frankz kafka

Frankz Kafka (1883 - 1924)

Kafka minangka salah sawijining panulis paling inovatif ing abad kaping XNUMX. Sawise cilik, dheweke nulis lan nerbitake sawetara wektu, lan ora suwe, dheweke didiagnosis kena tuberkulosis.  Dora Diamant nggawe rahasia nalika nulis lan nganti saiki isih digoleki sawetara makalah.

 

Penulis kasebut urip ing jaman angel, amarga sing paling akeh milih dalan bunuh diri utawa mati amarga lara. Sing jelas yaiku yen abad kaping sanga belas lan rongpuluh dudu taun sing gampang urip, sanajan tanpa jinis urip, bagean gedhe ora bakal dingerteni saiki amarga amarga kahanane dheweke nulis karya-karya kasebut sing dawane pengaruh saiki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Guillem Gonzalez ngandika

    Dhaptar sing menarik nanging ana sawetara kesalahan penting. 'Ferdydurke' dening Gombrowicz babar pisan ora "novel muda", sanajan kasunyatane pangarang nulis nalika isih enom. 'Detektif Liar' Bolaño diterbitake ing taun 1998, limang taun sadurunge seda, lan wis nggawe dheweke misuwur; sing diterbitake kanthi anumerta lan luwih misuwur yaiku '2666' (sanajan muncul ing taun 2004, mung setaun sawise dheweke tilar donya).

    1.    Lidia aguilera ngandika

      Matur nuwun sanget kanggo koreksi, kayane aku wis bingung karo akeh informasi sing nyebar ing internet.

  2.   Pasinaon Carrolian ngandika

    Kesalahan utama liyane. Ing urip, Carlo Collodi misuwur lan disenengi ing negarane amarga critane anak-anake. Yen dheweke ora dikenal internasional ora ateges dheweke ora nampa pangenalan nganti Disney adaptasi Pinocchio. Nyatane, ing versi pertama crita, boneka kasebut digantung ing tangan Fox lan Kucing, lan crita kasebut rampung ing kana. Akeh pembaca sing nulis surat ngemis Collodi supaya "nguripake maneh" Pinokio, sing Collodi njupuk lan nglajengake crita kasebut, nyebabake Prawan Wulu Biru nylametake dheweke. Yen dheweke dudu pangarang populer nalika semana, karya kasebut ora bakal tekan jaman saiki kaya saiki sing dingerteni.

  3.   Estelio Mario Pedreañez ngandika

    Ora ana ing dhaptar kasebut yaiku Miguel de Cervantes, pencipta Novel Modern sing cerdas karo "Don Quixote" (1605-1615), sing nalika semana dianggep mung panulis "meriah", yaiku pelawak, humor, lan nomer loro tingkat, lan pirang-pirang dekade sawise tilar donya ing taun 1616, apresiasi diwiwiti dadi panulis sing jero, kanthi isi filosofis sing jembar lan kalungguhane minangka renovator narasi. Cervantes kepéngin abadi sastra ing urip lan wong-wong sing padha karo jaman semana ngremehake dheweke lan malah menehi dheweke "kapinteran awam", sawijining kualifikasi sing bisa ditemtokake kanggo negesake manawa, amarga ora duwe ilmu sastra, dheweke nulis karya gedhe kanthi carom, mukjizat utawa kasempatan. Tesis sing salah dikalahake dening rong kasunyatan: 1) Dheweke wong sing mandhiri kanthi budaya sastra sing jembar banget. 2) Dheweke nulis "Don Quixote" kanthi ilmu lan ambisi kanggo nggoleki kalanggengan sastra sing bakal dadi klasik anyar, sing bisa dibandhingake karo Homer, Virgil, Dante lan Aristophanes. Lan pirang-pirang abad sawise seda, dheweke entuk kondhang kaya ngono, ngimpi lan pantes.

bool (bener)