Wawancara sareng Arantza Portabales, panulis Red Beauty

Arantza Portabales lahir di San sebastian, tapi éta putri Galicia, anjeunna raoseun sapertos hiji sareng cicing di Galicia. Anjeunna ogé nyerat dina Galicia sareng Spanyol, sareng ti s nangeureunkeun literatur dina 2013 parantos ngiringan kasuksesan (sareng penghargaan) saatos dimimitian ku jinisna carita pondok. Anu terakhir nyaéta Kageulisan beureum, judul anu munggaran dimana anjeunna debut kalayan genre noir, anu medal usum semi kamari sareng anu parantos masihan anjeunna gelar "awéwé anyar" tina novel kajahatan Spanyol. Dinten ieu pasihkeun ka kami ieu tatanyaan dimana anjeunna nyaritakeun saeutik ngeunaan sagala hal: buku sareng pangarang anu dipikaresepna, karesepna salaku panulis atanapi kumaha anjeunna ningali adegan penerbitan ayeuna, diantarana. Abdi ngahargaan pisan kana perhatosan, kahadéan sareng waktos anjeun dédikasi.

Situs pangwangunan

Diantara judul-judul karya Arantza Portabales anu sanésna nyaéta buku carita pondokna anu munggaran, Abdi mésér Celeste dina ngagaru, diterbitkeun dina 2015. Atanapi novel kahijina di Galicia, Salamet, anu kéngingkeun XV Award Novel pikeun Pangiriman de Sora Galicia. Anjeunna ogé meunang Pangajén Carita Pondok UNED jeung Award Carita Pondok Mikro-perpustakaan. Novel anu kadua, Ninggalkeun pesen anjeun saatos suara bipÉta ogé ngagaduhan pangaruh anu hébat.

tatanyaan

Berita Sastra: Naha anjeun émut buku anu mimiti dibaca? Sareng carita munggaran anjeun nyerat?

Arantza Portabales: Kuring henteu tiasa émut buku anu munggaran anu kuring baca. Abdi émut maca. Kuring gaduh ingetan khusus buku bacaan sakola nalika umur genep taun nyarioskeun hiji mojang anu sumping ti luar angkasa. Kuring maca sadaya waktu di bumi.

Perkawis carita Kuring ngamimitian nyerat telat. Kalayan ampir opat puluh taun kuring ngalakukeun a kursus nulis sareng carita munggaran kuring pikeun kursus éta disebut Rutinitas. Sanaos kuring émut carita anu disauran Yusi naon anu kuring nyerat di sakola anu kuring resep pisan.

  1. AL: Naon buku munggaran anu nyerang anjeun sareng kunaon?

AP: Seueur. Jigana henteu adil pikeun nyarios hiji. Éta gumantung kana unggal jaman tina kahirupan. Tina budak leutik, momo y Carita anu teu aya tungtungna. Y. Agatha Christie, tangtosna. Dina nonoman Ngaran mawar, ku Umberto Eco. Sareng parantos dina kahirupan déwasa mah, sadayana Narasi Carver (Abdi henteu tiasa nyimpen buku khususna).

2. AL: ¿Saha panulis karesep anjeun? Anjeun tiasa milih langkung ti hiji sareng ti sadayana jaman.

AP: Abdi nyandak Carver. Sareng ogé kalayan Garcia Marquez.

3. AL: Karakter naon dina buku anu anjeun resep pendak sareng ciptakeun?

AP: Éta fascinates kuring Florentino Ariza, Éta antihero tina Cinta dina Waktu kolera.

4. AL: Naon waé hobi nalika ngeunaan nulis atanapi maca?

AP: Kuring sesah konsentrasi dina ngan hiji hal dina waktos anu sami, kitu Abdi peryogi gangguan, TV dina atanapi musik pikeun duanana.

5. AL: Sareng tempat sareng waktos anu anjeun pikaresep pikeun ngalakukeunana?

AP: Abdi resep pisan maca dina panonpoé, boh di pantai atanapi di kebon. Dimana pangsaéna kuring nyerat dina pangajian kuring, tapi kuring tungtungna ngalakukeun éta dimana kuring bisa.

6. AL: Panulis atanapi buku naon anu parantos mangaruhan karya anjeun salaku panulis?

AP: Langkung ti panulis atanapi buku, kuring bakal nyebutkeun yén aya hiji genre anu loba mangaruhan kuring, sareng genre éta nyaéta carita pondok. Kuring mimiti nyerat carita pondok sareng sora literatur kuring inuman seueur ti sintésis jeung pondokna khusus pikeun jinisna.

7. AL: Genre karesep anjeun?

AP: Kuring gaduh titik lemes pikeun anjeunna. carita pondok, naon waé téma na.

8. AL: Naon anu anjeun baca ayeuna? Sareng nyeratna?

AP: Abdi nuju maca Pikeun ingetan da choiva, nu Pedro Feijoo, sareng nyerat kasus anyar Abad sareng Barroso.

9. AL: Kumaha saur anjeun pamandangan penerbitan pikeun seueur pangarang anu aya atanapi hoyong diterbitkeun?

AP: Kuring kantos janten pangarang rongkah untungna. Kuring henteu kantos ngalaman masalah nalika diterbitkeun. Abdi pikir éta éta diterbitkeun ogé dina waktos hanjakalna unggal waktos kirang buku anu dipésér. Sareng kuring ogé yakin yén nyebarkeun diri tiasa janten jalan kaluar, tapi éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring pribadi. Abdi dibutuhkeun si kuring prefilter.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.