Vladimir Mayakovski. Milangkala lahirna. Sajak

Vladimir Mayakovski mangrupikeun salah sahiji panyair paling rongkah, kontroversial, inovatif sareng khusus tina puisi Rusia abad ka-1893 Rusia. Sareng anjeunna lahir dina dinten sapertos ayeuna di kampung Georgia di Baghdadi di XNUMX. Ieu mangrupikeun pilihan tina sababaraha sajak na pikeun mendakan atanapi émut anjeunna.

Vladimir Mayakovsky

Nalika ramana maot dina awal abad ka-XNUMX, Mayakovski ngalih sareng kulawargana Moscow, dimana anjeunna ngantepkeun diajar pikeun bakti diri kana politik.

Sajaba ti pujangga, éta ogé hébat pelukis sareng aktor bioskop. Éta ogé hérang siga ésistén sareng dina téks na anjeunna teras-terasan nyatakeun sareng membela cita-cita revolusioner na. Cinta hébat, sareng ogé teu mungkin, hirupna, éta Lili brik, ka saha anjeunna ngahaturanan karyana anu paling kasohor. Anjeunna ogé ngumbara ka Perancis sareng Amérika Serikat, anu mangaruhan pisan kana sajak na. Tapi korban tina perasaan éléh sareng ditinggal, bunuh diri di 1930.

Pilihan sajak

Salaku anak

Kuring anggun asih, tanpa wates.

Tapi salaku anak,

jalma hariwang, digawé.

Sareng kuring

kabur ka sisi walungan Rion,

sareng ngulampreng teu nanaon.

Indung kuring ambek:

"Sial nak!"

Bapa kuring ngancam kuring ku sabuk.

Tapi kuring

Kuring kéngingkeun tilu rubel palsu

sareng maénkeun sareng prajurit handapeun témbok.

Tanpa beurat kaos,

tanpa beurat booties,

muterkeun

sareng kuring ngaduruk handapeun matahari Kutaís,

dugi ka aranjeunna ngaja haté abdi.

Panonpoé heran:

«Anjeun boro-boro ningali

sareng anjeunna ogé ngagaduhan haté

budakna keukeuh.

Kumaha cocogna dina potongan ieu

sabwéy,

walungan,

jantung,

abdi,

sareng puncak sapanjang kilométer? »

Rumaja

Nonoman ngagaduhan sarébu padamelan.

Urang diajar tata basa dugi ka urang reuwas.

Pikeun kuring

aranjeunna ngusir kuring kaluar ti taun kalima

sareng kuring angkat ka moth-eat the penjara Moskow.

Di dunya bumi alit urang

juru pantun rambut keriting nembongan kanggo ranjang.

Naon anu terang lirik anémik ieu?

Janten ka kuring

aranjeunna ngajar kuring pikeun cinta di panjara.

Naon hargana dibandingkeun sareng ieu

duka di leuweung Boulogne?

Naon hargana dibandingkeun sareng ieu

keukeuh sateuacan bentang laut?

Abdi kusabab kitu,

Abdi bogoh ka jandéla kaméra 103,

ti "kantor penjaga."

Aya jalma anu ningali panonpoé unggal dinten

sareng bangga.

"Sinar aranjeunna henteu seueur hargana," saur aranjeunna.

Tapi kuring,

satuluyna,

pikeun sunbeam konéng saeutik,

ngeunteung dina témbok kuring,

Abdi bakal masihan sagala rupa dunya.

Éta biasana sapertos kieu

Cinta dipasihkeun ka saha waé

tapi…

antara padamelan,

artos sareng sajabina,

dinten demi dinten,

éta karasa dina jero taneuh.

Dina haté urang mawa awak,

dina awak baju,

tapi ieu sakedik.

Ngan jelema bodo,

cecekelan fists

sareng dada nutupan ku aci.

Nalika aranjeunna sepuh aranjeunna kuciwa éta.

Awéwé nempatkeun makeup.

Lalaki latihan sareng sistem Müller,

tapi telat pisan

Kulit ngalikeun kerutna.

Kembang asih

mekar,

teras mesék.

Verlaine sareng Cezánne

Abdi nabrak, unggal waktos,
kalayan ujung méja atanapi rak,
ngukur ku léngkah kuring, unggal dinten,
opat méter kamar kuring.
Sadaya ieu ngeunaan hotél Istria sempit pikeun kuring,
di juru ieu, jalan Campagne-Premiere.
Kahirupan Paris neken kuring.
Éta tina matak nyeri haté, ku boulevard,
éta sanés pikeun urang.
Di belah katuhu, kuring gaduh Boulevard Montparnesse,
ka kénca, Boulevard Raspall.
Kuring leumpang sareng leumpang tanpa nyeureud dampal suku,
Kuring leumpang beurang peuting
siga pujangga baku,
dugi ka payuneun panon kuring,
hantu naék. (…)

Puerto

Lambaran cai handapeun beuteung.
Dicabak ombak ku huntu bodas.
Éta rintih tina hawu-siga anu nuju leumpang
cinta sareng nafsu kana hawu tambaga.

Parahu ngadeukeutan ka luar panto imbit
nguseup indung beusi.
Dina ceuli kapal-kapal pireu
anting jangkar ngaduruk.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.